Sidor

söndag 31 oktober 2010

Skånsk äppelkaka göres så här:

 
Skala och koka syrliga äpplen i bitar. Men bara så mycket att man får lite att bita i. Tillsätt socker, men inte för mycket. Syrligheten ska vara kvar.

 
Tag skorpmjöl och bryn det i smör. Tillsätt kanel. (Sibbelin hade med lite fiberrika havregryn också. Ingår inte i originalreceptet)

Lägg det sen i botten på en form och varva med äppelmoset.

Servera med vaniljsås.

Gottgottigottgott!



Nu har mina balkongblommor gått i vinteride i trappuppgången. Där är det svalast. Så nu ser det lite tomt ut där förutom ljuslyktorna, som vi tänder på kvällarna när det är mörkt. Så har vi ju fått vintertid officiellt också.




Taco med Puttin´ on the Ritz är en sak som jag har längtat efter. Här kan du också höra den. Den var populär i början av 1980-talet. Jag har skivan, men det är ju trevligt att få se honom uppträda också.

Dagens Citat:

Retar du upp dej på ting som är små,

så är du väl inte större än så.

Alf Henriksson.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

20 kommentarer:

  1. Taco gjorde den låten riktigt riktigt bra! Såg den häromkvällen och blev hur nostalgisk som helst! Kram
    PS Havregrynen tror jag gjorde susen!

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt god den där äppelkakan. Jag har också plockat in allt som jag hade på balkongen, lite ledsamt tycker jag. Kramar/Mi

    SvaraRadera
  3. tack för receptet. det är väl havregrynen som gör den extra god
    kram

    SvaraRadera
  4. Ja vilka funderingar som kan poppa upp i skallen,men naturen är ju inte funtad som vi.Haé Kram.

    SvaraRadera
  5. de var supergoda. måste du prova ngn dag
    kram

    SvaraRadera
  6. Vilken enkel och god äppelkaka! Havregryn brukar vara väldigt gott att ha i. Och så gillar jag vaniljvisp till.:)

    SvaraRadera
  7. Så här gör jag äpplekaka Tar mjöl,havregryn och smör som jag blandar .Äppeln skalar jag och lägger i en form stör på socker och kanel.Klickar över havreblandningen och så in i ugnen... Det bästa man kan ge är sin tid.

    SvaraRadera
  8. Äppelkakan låter både enkel o god, för länge länge sedan gjorde jag en äppelkaka med äppelmos, men aldrig har jag gjort med strödbröd, kanske dags att testa;)

    kramizzzzz

    SvaraRadera
  9. Hahahahahahahahaha, gomorron, ja, din sambo har helt rätt, det är ett bajsband, hahhhahahahahahahaha

    Kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  10. God morgon. Måste prova det äppelkakan någon gång när jag får främmande. Kram

    SvaraRadera
  11. Jag plockade undan från altan innan vi for till Turkiet...jag hoppas att mina kort går att räddas...Skulle vara fruktansvärt annars! kramiz

    SvaraRadera
  12. Jag är faktiskt inte så förtjust i skånsk äppelkaka, föredrar smulpaj med en massa smulor och liiiite äpplen. ;)

    Sv: det är nog Lotta som leder BL nu, själv har jag inte tittat sen Lokets tid. :)

    SvaraRadera
  13. Det är aldrig fel med äppelkaka :))
    Har din helg varit bra?
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Man kan variera äpplekaka en hel del.Spelet är kul.Kram!

    SvaraRadera
  15. Vad god äppelkakan lät och inte så svårt heller, vilket jag gillar :)

    Det är bara ljungen som står kvar ute nu för vår del. Resten av blommorna har gjort sitt för i år..

    Vad stämmningsfullt det såg ut när lyktorna var tända.

    Vad skönt att vara hemma och fira. Att slippa bege sig ut och åka överhuvudtaget..

    Kramisar

    SvaraRadera
  16. Sv: Då min mamma heter samma som du så har jag nog hört de flesta ordlekarna med det namnet. ;) ;)

    SvaraRadera
  17. Hej du,,Ja där slog du huvuder på spiken,skulle stannat på Cypern,Håller med.Haé Kram.

    SvaraRadera
  18. Jag antar att du sitter och härjar med datorn nu! Kram

    SvaraRadera
  19. Sv: tack! Om man tittar runt på nätet så finns det många som är så jäkla bra, jag är halvdan jämfört med dem. Men ser man mina första kort så ser man ju att jag utvecklats och det hade du säkert gjort du med!

    SvaraRadera
  20. Du har alldeles rätt det var med grovbröd.Natti natti !!

    SvaraRadera