Sidor

torsdag 13 oktober 2011

Mat var det här. Goda buljonger från Bong.

Till lunch idag, så fick jag en god idé. Jag kokade upp en liter vatten och löste en Bongs kycklingbuljongtärning i det. Så drack vi "soppan" till lunchmackorna. Den blev helt enkelt helt fantastiskt god i smaken.

Du kommer väl ihåg den här formen jag visade i går? Jag lovade ju ett recept och det kommer här.

  •  ½ kilo blandfärs.
  • 1 Aubergine
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tärning med Bongs grönsaksbuljong
  • riven ost, Parmesan eller annan stark ost
  • salt, peppar och rosmarin
Skiva Auberginen på längden, salta den och lägg den med ett fat och en tyngd ovanpå. Låt ligga cirka ½ timma tills vätskan är nästan borta.
Hacka rödlöken och vitlöken, bryn dem i smör eller olja tills det är genomskinligt. Lägg upp på ett fat eller liknande.
Bryn köttfärsen och lägg sen i löken och häll över burktomaterna. Smula sönder en Bongs buljongtärning och låt puttra ihop i pannan.
Salta och peppra och hacka rosmarin och krydda med det.
Bryn Aubergineskivorna. Olja en form och lägg ett lager aubergine i botten. Lägg sen köttfärsröran ovanpå och lägg resten av auberginen ovanpå. Avsluta med riven ost som helst ska vara Parmesan, men det duger med en annan stark ost också.
Sätt in i ugnen, som ska vara 200 grader varm och låt stå tills osten har fått fin färg.
Serveras med en god sallad. Hos oss blev det en sallad med isbergssallat, tomater, gurka, champinjoner och grekisk Fetaost. Fin olivolja på och bara salt och peppar.


Så här såg min portion ut.
Att jag kom på det här receptet beror på att jag fick möjlighet att vara Testpilot hos Smartson. med Bongs buljonger.
De buljongerna jag testade var dessa.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
   
http://smartsontestpilot.se/bong/

18 kommentarer:

  1. Jag har försökt att tycka om aubergine men det är något med den syrliga smaken som tyvärr inte faller mig i smaken. Jag har försökt vid flera tillfällen men nej...det går inte.

    SvaraRadera
  2. Jag brukar ofta koka pastan, riset eller couscousen i hönsbuljong, blir jättegod smak!

    Sv: Jo, det är en äkta orkidée. Men de har nog vattnat den med hushållsfärg för att få den blå.

    SvaraRadera
  3. God morgon. Jag gillar grönsaksbuljong till mackan. Kram

    SvaraRadera
  4. Du är verkligen en seriös testare...Det är bra! Jag är ju en buzzador och brukar också testa saker men nu var det ett tag sedan jag fick något. Kramiz

    SvaraRadera
  5. Hade nog aldrig ätit aubergine innan jag flyttade till Turkiet men nu gör jag rätter med det ganska ofta. Har ett gott recept med aubergine inne på min blogg i kategorin recept om du är nyfiken. Finns även ett recept där på en auberginröra som är super god. Ska testa ditt recept en dag.
    God morgon!

    SvaraRadera
  6. tack :) nu kopierar jag receptet
    en fin fredag till dig - kramar

    SvaraRadera
  7. jag tror sten hårt på att bloggandet finns kvar om 10 år, de blir ju bara större och större att blogga nu! kram

    SvaraRadera
  8. jasså visste inte ens att dom lagt ner metroblogg =) haha du ser vad efter man är!
    men ska dom lägga ner så lär dom ju säga till innan så man hinner spara ner sina saker! kram

    SvaraRadera
  9. mm, låter ju gott! Fast då kan vi väl ta bort auberginerna, är inte så förtjust i just dem men det går säkert att stoppa ner annnan grönsak eller så vara utan helt o hållet!
    Sv; nej, vi har ingen hund numera. Fick avliva våran Golden för ca 2 år sedan...tomt ännu!

    SvaraRadera
  10. Sv: jag tycker nog att den där Bard ska vara lite tystare eftersom han själv inte är det vackraste man sett
    du som hade en så bra kock, ska du nu behöva laga maten jämt istället :) fast du tycker kanske att det är roligt? jag tycker också om att hitta på egna recept
    en fin fredagkväll med Idol
    kramar

    SvaraRadera
  11. Mums!
    Tack för receptet!
    Buljong är supergott och värmer i denna ny kylan.

    Kraaam

    SvaraRadera
  12. Det receptet liknar Moussaka (grekiskgratäng)som jag brukar göra :)
    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Tack rara för receptet, ska testa det vid något tillfälle :)
    Kramen♥

    SvaraRadera
  14. Sv: :) det säger vi härhemma också att Bard är det fulaste man kan tänka sig, nej han skulle inte vara kvar i Idoljuryn inte
    en trevlig kväll och helg till dig också
    kramar

    SvaraRadera
  15. låter ut som ett gott recept det där!! Jasså men då ska jag kika in i den bloggen och kolla lite =) kram

    SvaraRadera
  16. DEn gratängen låter helt suverän.
    Svar: Nix, vi tar aldrig sprutan. Kanske någon gång i framtiden, vem vet? Kramar

    SvaraRadera
  17. Tyvärr är det en buljong som innehållsförteckningen börjar med salt

    SvaraRadera