söndag 6 augusti 2017

Söndagsutflykt och möte med en mås- Ja hur mås det här?


Vi tänkte bege oss ner till Hamnen på Råå idag för vi var lite nyfikna på det nybyggda stället på piren. Vi hade hört både gott och ont om det. Så vi var ju tvungna att kolla själva.

Det var lite knöligt att komma till att beställa. Vädret var inte det bästa heller, för det blåste friskt från Sundet. Vi beställde nåt, som kallades för Taco och delade mellan oss två. Smaken var det inget större fel på, men den var jätteliten i storleken. Vi drack vatten till tacon. Men vi gick därifrån för det blev kallt ordentligt om ryggen.


Vi hade egentligen tänkt att gå till Råå Museum,


Där var det en utställning av en textilkonstnärinna, som hette Maja Sjöström. Hon levde mellan 1868 - 1961. Ett av hennes största arbeten var den textila utsmyckningen till Stockholms Stadshus. 

Det fanns både foton och arbeten på utställningen. Man fick se många vackra saker. Bland annat sidenväverier från ett väveri i Stockholm. Utställningen var välbesökt, så det blev inte av att jag fotade något på den.Den här segelbåten visas på museet. Det var den kände Rååbon, Kurt Björklund, som seglade från Råå till Kap Horn alldeles ensam. Den hette Golden Lady. Han seglade tre gånger världen runt ensam också. 

Råå var runt år 1900 Sveriges största fiskeläge och där fanns som mest 51 segelfartyg.

Där fick vi vårt lystmäte med fina båtar
 

Museet består av 4 våningar. Vid ingången finns det en mängd modeller av segel- och andra båtar. Jag såg flera modeller av tremastare.

 
Här kunde man också se hur det kunde se ut i ett typiskt fiskarehem,


Så tyckte vi, att vi hade sett nog för den här gången, så vi tog oss till ICA.MAXI och köpte oss varsin smörgåsbakelse, som vi tänkte att vi skulle äta hemma sen. Vi åt varsin annan macka där också.

När vi kom hem, skulle vi ju äta bakelserna, men det blev inte med en gång. För vi fick en intresserad åskådare i fönstret. EN MÅS! Den hackade på fönsterrutan flera gånger och ville att vi skulle titta på den.
Bert brukar berätta att den här måsen brukar sitta i samma fönster lite då och då. Den verkar inte vara rädd av sig, utan sitter kvar och knackar på rutan med näbben lite då och då.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Fenixmonas sa...

Fin dag ni haft! Måsen ville nog bli serverad något gott. Kramiz