tisdag 2 september 2014

OVANLIGT LÅNG PINA.

Det första som hände i morse efter frukosten, var att Sibbe färgade håret på mej igen. Det var en bra utväxt, så det var verkligen dags att göra nåt åt det. Det blev bra som vanligt och det kommer att räcka åtminstone de följande 14 dagarna, för att inte säga i nästan en hel månad. Jag klippte luggen också, men längden på håret lät jag vara.
Det är jag längst till vänster, när vi var på tjejträff hos Gittan, i vitt, i deras pensionärskuvös. Trevliga tjejer allihop. Då var håret nyfärgat också.

Idag var det dags att gå till tandläkaren för att få monterat en krona. Jag har ju varit där ett par gånger förut, sen jag hade bitit av porslinet på en tand till vänster i överkäken. 
            Bilden är lånad på nätet.
Tanden blev lagad med en tillfällig fyllning då och nu var det dags att sätta in kronan. Man tog ur den tillfälliga lagningen och doktorn la i sprit i tanden. Den hade isat ett tag, men nu isade det riktigt ordentligt och gjorde till och med ont. För första gången hos den här tandläkaren fick jag orsak att säga aaaaaajjjjjj. Han tröstade mej med att isandet kommer att gå bort. 

Så satte han in kronan och jag fick bita ihop hårt i 2 minuter. Det blev 3 innan han kom tillbaka. Jag fick nästan kramp i käkarna att hålla ihop så hårt så länge.

Sen var det dags för betalningen. Jag hade för mej att doktorn hade sagt 5900 kronor, men det blev 6245 :-. Man får ju betala moms också. Men det ingick ju i priset. 

Tag lärdom och sköt om tänderna, så det inte blir några hål där.

Vi är väldigt förtjusta i vår tandläkare. Han är utbildad käkkirurg också. Mottagningen har funnits i många år. Den grundades redan 1945 av doktor Landgren och han var den förste jag gick till nån gång på 1970-talet. Sen sålde han mottagningen till doktor Ahlqvist och vi trivdes bra med honom. Men han sålde vidare till vår nuvarande doktor, Baldetorp. Han är mycket duktig och väldigt trevlig. Snackar lite hit och dit om resor till exempel.

En lustig historia i sammanhanget är den här. Jag och Sibbe var på väg hem från stan och kom ungefär nedanför Kärnan. Då mötte vi en kille som hejade ordentligt på oss. Stannade och vi pratade om ditten och datten. Men så fick han bråttom och gick. 

Vi tittade långt på varandra och frågade: Vem var det där? Ingen visste. Men efter ett par månader så kom Sibbe på, att det var vår nye tandläkare. Så snopet. Men doktorerna ser ju ansiktet på patienterna och gömmer sej bakom munskyddet. Haha.

Nu i eftermiddag har jag hängt i soffan, sen jag öppnade datorn och kikade på mina mail och min blogg. FB inte att förglömma.

Vad gjorde jag i soffan?
Jo, virkade förstås. Det här mönstret har jag nästan slagit mej blodig med. Det kallas Snäckskalssjal. Nu äntligen efter mycken möda och stort besvär har jag knäckt koden om hur man ska virka den. Jag hade repat upp allt i morse, så det här är eftermiddagens och kvällens jobb.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

18 kommentarer:

Anonym sa...

Kväller,,Det var en rejäl "Makeover" du fixat i dag..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Usch... Jag lider ju av tandläkarskräck så jag läste inte den delen så noga. Hoppas allt gick bra!
:-)

JaanaM. sa...

Låter som du har fullt upp med saker. Att du hinner med blogg och FB och titta på mailen. ;-)

Nett sa...

Ja inte är det billigt med tandläkaren. Skönt att ha det gjort. Jättefin snäckskalssjal, det passar dig med den röda färgen :) Kram

bibbi sa...

Om jag skulle benämna dig med två ord skulle det bli positivt envis :)

Jo jag har astma. Äter medicin och tar sprayer mot det men de tar inte bort hostan. Jag tänker att vi amatörer är bättre än dr på att ställa rätt diagnos......

Idag blir det äntligen lungröntgen. Håll tummarna....

Kramelikram

Anonym sa...

Det verkar som det är lika dyrt med tandläkare i Sverige som i Wales. Har tyvärr dåliga tänder, så får göra lite besök då och då. Jag virkar också, så det är alltid roligt att se vad andra gör.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Vad roligt att ni snart ska åka till Kos igen. Själv har jag bara varit där en gång, men någon gång i framtiden ska jag se till att åka tillbaka dit. Det är verkligen en favorit ö för er va?:)

När vi var på Cypern bodde vi också i Fig Tree Bay området, eller egentligen heter det ju Protaras, men vi turister säger Fig Tree Bay.

Oj, det är så fruktansvärt dyrt att gå till tandläkaren. Skrämmande dyrt. Hoppas du slipper gå dit på ett tag nu.

Jag hoppas ni får en bra resa.
kram

Anonym sa...

Hej du..Oh så härligt med lite medelhavsavkoppling,,hoppas ni får helmysiga dagar där nere..Haé Kram.

Veiken sa...

Det är guld värt att ha en bra och trevlig tandläkare. Jag var på mun-spa igår. Dvs. hos tandhygienisten. Det känns så rent och fint efteråt! Kramar

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jo jag tror att jag läst i din reseblogg att det är så många gånger ni varit på Kos. Härligt när man blir förälskad i en ö så.

Ja men jag förstår inte varför resebolagen skriver "Fig Tree Bay" när orten faktiskt heter något annat. Det hade väl vart bättre att det står Protars. Ibland förstår jag inte hur de tänker. Kul att du känner igen dig i mina bilder också:)

Ska bli kul att få se fler bilder från Kos efter att ni varit iväg nu.
kram

fia sa...

Så fint du har virkat coh tänder kan bli fasligt dyrt , Härligt att titta in här i din blogg igen efter sommaren .
Fin i håret du är på bilden .
Riktigt trevligt gäng med tjejer där
. Må så gott kram .

Fenixmonas sa...

Ja tandvård är dyrt, alldeles för dyrt! Bastandvård borde ingå i högkostnadskortet. Kramiz

yvonne sa...

Det var ett dyr tand Men allt för att se bra ut! Kram!

Nett sa...

Hej där.. Fast i sjalar ja, det är jag i perioder och när jag väl har gjort en så blir det alltid flera i olika färger :) De används flitigt av mig med. Kram

Bibbi sa...

Godmorgon :)

Hoppas du inte är allvarligt sjuk för du brukar ju inte vara hemifrån så länge............

Kramizar Bibbi

Bibbi sa...

Godmorgon :)

Hoppas du inte är allvarligt sjuk för du brukar ju inte vara hemifrån så länge............

Kramizar Bibbi

Anonym sa...

Kväller,,Det var det jävligaste,,hoppas du piggar på dig fort nog nu,,ta hand om dig på bästa sätt,,så kan du/ni snart resa på den efterlängtade medelhavstrippen..Styrkekram kommer här..Haé Kramen.

Bibbi sa...

Tack Gode Gud att du klarade dig <3

Välkommen tillbaka till det vanliga livet igen!!!

Kramar om försiktigt - Bibbi