torsdag 11 september 2014

RAPPORT FRÅN SJUKBÄDDEN.

Nu har jag fått lite distans till mitt besök på lasarettet i Helsingborg. Så det blir några bilder därifrån. 
 Sibbe kom naturligtvis och hälsade på hos mej. Då fick han en häftad lapp att sätta på sej, så man kunde avgöra vem han var. Han var nämligen tillåten att besöka mej i min "karantän". Ville inte fördärva sin jacka med klistret, men var inte så rädd om sin panna. (Galenpannan!)
 Den här fåtöljen stod på mitt rum. Där satt jag mestadels om dagarna och virkade på min röda sjal. Men Sibbe snodde platsen när han var på besök. Jag fick snällt finna mej i att ligga i sängen då.
 Ovanför sängen fanns den här installationen. Den behövdes inte för min skull.
Jag hängde upp mitt garn i en sängstolpe, så det inte skulle falla ner på golvet. En sån anordning skulle jag kunna tänka med att ha hemma. Men det hade nog inte sett så snyggt ut här.
 Det fanns en TV också. Men minsann blev det inte en selfie, när jag fotade den. Jag tittade inte så mycket på den. Mest när det var nyheter. Men ljudet var lite "burkigt" så jag tröttnade på den apparaten lätt.
Det här bordet stod intill min säng. Det stod på hjul, så när jag skulle äta, stod brickan där och det var lätt att svänga in över sängen. (Jag satt naturligtvis upp med fötterna utanför sängen, när jag åt.)
 Nu har sjalen blivit ännu större och garnet hade tagit slut. Så Sibbe fick ta med sej ett nytt, så jag kunde arbeta vidare.
Den här bilden har jag visat tidigare, när jag trodde, att jag hade knäckt koden till mönstret. Jag ville bara visa färgerna. Men det garnet hann nästan ta slut också. 

Men så fick jag sluta virka efter min kranskärls-röntgen, för jag fick inte anstränga armen på ett tag. Jag har inte återupptagit virkningen sen dess heller här hemma.
 Så tog jag ett foto på utsikten från mitt rum över en del av sjukhuset. Det som ser ut som en gårdsplan är faktiskt taket på en del av byggnaderna.

I går var jag tvungen att gå till Apoteket och ta ut medicinerna jag hade blivit ordinerad. I vanliga fall tycker jag inte att det är en lång väg att gå. Men då blev jag tvungen att sätta mej och vila ett par gånger.
Idag kände jag mej ännu piggare, så vi kunde gå en lite längre promenad. Den blev inte så värst lång ändå. Men jag kunde inte låta blir att fota den här fantastiska Ölandstoken.
Sen blev det en liten vila på en av bänkarna på torget med den obligatoriska glassen. Vi hade rätt hyggligt väder, men när vi satt där, så började molnen torna upp sej. Men solen tog en liten bitte kik genom dem.

Sen blev det hemgång och en god kopp kaffe på balkongen.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Klart du är trött! Jag var väldigt trött efter min andra infarkt så jag fick vackert hålla mig hemma från jobbet i hela tre veckor den gången. Kramiz

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Skönt att du blir piggare och piggare. Sjukhusrum brukar ju inte vara allt för inspirerande att ligga i, men du har visst fotat lite av det som fanns i alla fall haha. Vad blev du bjuden på för sjukhusmat då? Den brukar ju inte vara den mest aptitliga, men du kanske hade tur?:)

Hoppas du får en fin helg och att du fortsätter vila:)
kramar

fia sa...

Ett steg i taget och tröttheten är kanske ett sätt för korppen att få lute välbehövlig vila så den återhämtar sig .
Önskar dig en toppen helg .
kram.

Anonym sa...

"Gottegris"Jo man tackar och håller med,,detta var första gången jag hade purjolök med,,det kommer jag att ha ofta hädanefter,rackarns så gott det blev,,räcker till några lådor oxå..
Fortsätt att krya på dig..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Hihi, det är inte ofta man hör att någon går upp vi vikt av sjukhusmaten. Det låter som du blev väldigt bortskämd :D Men det var ju bra att du trivdes. Det gör ju vistelsen betydligt behagligare.

Kram kram

Nett sa...

Tuffa dygn där, men attans tur att du hade virkningen, det gör det hela så mycket lättare. Ha nu en fin och skön helg. Kram

Anonym sa...

God eftermiddag,,ja det är svårare att laga mat till en portion,lika bra att göra fler,,detta räckte till 3 lådor,,så jag svälter inte nu ett tag framöver..Haé Kram.

Anonym sa...

Nu håller jag på och läser baklänges. Har du blivit dålig igen eller är det "bara" en röntgen? Svaret får jag snart. Fredagskram för mig.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Nej men jag håller med dig, egentid kan vara väldigt välbehövligt i bland.

Haha ja donken mat är ju inget vidare det heller, eller någon gång ibland kan det väl vara gott, men verkligen inte jämt.

kramar