tisdag 23 juni 2015

TIDEN HAR VARIT UR LED, MEN INTE NU LÄNGRE.

                                Bildresultat för zoégas kaffe
Kanske de flesta känner till att i Helsingborg finns det ett kafferosteri, nämligen Zoègas. I många år har man kunnat se en stor klocka roterade runt på deras tak. Ända sen 1975 har den suttit på plats och har varit ett fint landmärke dygnet runt. Klockan hade nämligen belysning också. Men i stormen den 30 juni 2013, så brakade den ner. Sen dess har det inte funnits nån klocka där.

I morse såg jag en stor lyftkran intill rosteriet och sa till Sibbe, att nu kommer man nog att sätta upp klockan där igen. Vi kan se det från ett av våra fönster. På eftermiddagen, när vi kommit hem från Väla Köpcentrum, så såg jag på FB, bilder, att man hade satt upp en ny klocka. Kikade ut genom vårt fönster och såg det här.
Klockan satt på plats! Men den roterar inte, vad jag kan se. Synd! Det hade varit för dyrt i dagens läge, att ge den exakt samma utseende som förr. Klicka på bilden här ovan, så kan du läsa om rosteriets historia. 
Och här kan du se, hur det gick till, när klockan lyftes på plats.

Vi hade varit iväg och köpt in våra glasögon hos en optiker på Väla och Baloo var ensam hemma. Så när vi kom hem, hämtade vi honom och gick ut och rastade honom på väg till Pizzeria Bomb. Där beställde vi lite mat. Jag tog fläskfilé med beasås och Sibbe tog en Wienerschnitzel med bea också. Vi satt ute då, så vi inte behövde låta Baloo vara ensam igen.
Min portion.
Det här ska föreställa bean.
Under tiden vi åt, satt han.....
eller låg och väntade. Sibbe frågade om de hade nån korv, som vi kunde ge honom. Men det hade de inte. Då fick Baloo smaka på ett par bitar av Sibbes Wienerschnitzel.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

18 kommentarer:

Anonym sa...

Kväller,,Maskinen tror jag är en Skotare,en som man använder för att köra fram timret ur skogen,han har nog kört fast på egen mark när han avverkat..Haé Kram.

attis sa...

Zoegas gillar jag. Skoj att de satt upp en ny klocka då. Du har så fina bilder igen då. Tur voven hade som fick smaka den goda maten. Här har vi haft ännu en solig fin dag. I går var det disigt och fukrigt ute. Man får ta vara på alla solglimtar. Ha det bäst. Kram/attis

Anonym sa...

Mors.Ja jag är ganska säker på att det är en så kallad Skotare,den är av äldre modell,men den har en kran med gripklo och en vagn för timret.Han har nog kört fram det som avverkats till ett avlägg alldeles intill där han sedan har fastnat..Behövs säkert en rejäl draghjälp för att den ska komma loss..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon!Så bra att en klocka kom upp så att ni återigen kan vara med i tiden :-) ................ ja det var svårt att se på bilden att den var mörkblå! Ha en bra dag Morgonkram!

Elzie sa...

Hej! Nej jag inte skämta med dig aprilo. Frågade dig först, sen började jag titta efter själv om jag inte skulle få in eländet och DÅ funkade det. Har försökt många gånger innan, men då har det inte velat sig. Men tack för att du ville hjälpa mig.
Hoppas du har en riktigt fin dag. Har jobbat till halv 2 och när jag körde hem så började det naturligtvis regna igen!
Kram Elzie

Nett sa...

Bra att den kom upp men att det inte var som innan. det tar väl bara tid för folk att vänja sig med den nya. Kram

yvonne sa...

Jag bodde där 56 och kommer inte ihåg någon hamburgerbar! Kram!

Ama de casa sa...

Snällt att Baloo också fick smaka lite :-)

Veiken sa...

Vi köper aldrig Zoegas kaffe och det är väl mest i Skåne som man köper det! Jag har sett det i våra butiker så någon köper det i alla fall!
Det är skönt att äta ute ibland. Baloo har tålamod som väntar så snällt på att ni ska bli färdiga! Kramar

yvonne sa...

OK !Ber om ursäkt ! Då missade jag den grillbaren :-) Kram !

yvonne sa...

Godmorgon H! Ok förlåt inte då !!! :-) Solen försöker komma fram Ha en bra dag Morgonkram!

Ama de casa sa...

sv: Det är ganska långt mellan Torrevieja och Costa del Sol. Tog väl ungefär fem timmar att köra, med ett par korta raster.
:-)

yvonne sa...

Det skulle vara trevligt att träffa dej IRL .. kram!

Ma sa...

Soegas kaffe är gott. Har något paket i skåpet tror jag. Bra att det kom en ny klocka med lyftkranen. Vem vet den kanske börjar snurra också så småningom också...

yvonne sa...

Ja vi har träffats genom våra bloggar ,Men inte i verkligheten Vilket skulle vara kul.. God nattkram!

Veiken sa...

Vi såg på vädret alldeles nyss och det blir högsommar nästa vecka så vi slipper frysa! Hoppas att ni har det bra! Kramar

yvonne sa...

Godmorgon! har du inte kört på 10 år så för allt i världen kör inte! Synd att du bor på "fel" håll Annars hade jag kunnat hämta dej. Ha en bra dag Kram!PS Du kanske kunde börja övningsköra så försiktigt!!

Nett sa...

Det kan jag förstå att det tar på krafterna med trädgårdsarbete när man blir äldre, därav försöker vi här ordna till det bra inför framtiden, dvs mindre rabatter osv. Kram