lördag 28 januari 2017

Vi började att diskutera vilket år vi flyttade hit till vår nuvarande lägenhet. Jag plockade fram året genom att kika i pärmen med kontrakten. Där stod det, att vi flyttande hit 2001. Vi fick kontakten på ett lustigt sätt. 
För vi gick runt på olika ställen och kollade in i vilka hus det fanns hiss. Vi bodde högst upp på tredje våningen utan hiss och det var 3 meters takhöjd mellan varje våning. Så det var svårt att dra med sig matkassar och sånt så högt. 
Det var svårt att få kontakt med lämpligt läge.
En lördag tog vi bilen och hamnade vid ett hus, som det fanns hiss i. Vi kikade in genom porten och försökte se, vem som ägde fastigheten. Då kom det en karl med inhandlade kassar och frågade oss om vi hade glömt portkoden? 
Nej, det hade vi ju inte, men vi förklarade vårt ärende. Han sa med en gång att vi skulle följa honom upp, så skulle vi få reda på det. Där bjöd han och hans fru på kaffe och vi hade mycket trevligt. Han ville tillochmed bjuda på lite starkt, men eftersom vi hade bilen med, så kunde ju Bert inte dricka nåt.
Det ordnade sig till slut, att när jag fick telefonen och namnet till hyresvärden, så ringde jag. Det pågick varje månadsskifte. 
Nån gång  i början av året reste vi på semester och faktum är, att dagen efter vi hade kommit hem igen ringde man oss och berättade att det var en ledig lägenhet och erbjöd oss att komma upp på kontoret, så skulle vi få se lägenheten. Det var nämligen en gammal dam, som hade dött, så vi eventuellt kunde bestämma oss om vi gillade den.
Den mannen Bengt, som vi hade träffat och blivit bjuden att se hans lägenhet blev vi ju lite mera bekanta med så småningom. Så när vi vid ett tillfälle skulle resa till Kreta Rhetymnon, så ringde han till vårt hotell från grannstaden Chania och sa, att de kunde tänka sig att åka över till oss. Visst, så roligt!
Men de dök aldrig upp. Orsaken fick vi reda på när vi kom hem. Han hade dykt i havet och drunknat. Tragiskt!
Följden blev att jag plockade fram mina gamla resedagböcker, för att få reda på vilken resa det kunde vara. Det var 2003 och vi var iväg till Rethymnon på Kreta och Bengt
och hans fru var i Chania också på Kreta.
Jag visar en bild på våra grannar på hotellet, Bosse och Ritva och oss själva. De kom från Gällivare och kom ner till oss i Helsingborg senare. Bosse var duktig på att göra klockor av knotiga björkar. Och vi fick en av dem, när de hälsade på här.
Jag blev biten, så jag började läsa ur dagböckerna. Åtminstone några. Vi har alltså varit på 51gemensamma resor och det har blivit så många sen 1980.
Så om jag ska läsa alla dem, så kommer jag att bli hes i halsen.

Här är det en bild från Puerto Soller på Mallorca. 
Så en bild från Puerto de la Cruz på Tenerifa. Den ön det vårt mesta resmål. Där har vi varit flest gånger.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir

43 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilket annorlunda sätt att hitta sin lägenhet :-) Men fy vad tragiskt med den där drunkningsolyckan...

Kul att du har varit så duktig på att dokumentera alla resor! Här har vi mestadels minnen samlade i bildarkivet, att skriva om resorna började först med bloggen - förutom lite småanteckningar i fickalmanackor för att kunna sortera bilderna rätt när dom väl blev framkallade :-)

Anonym sa...

Kväller..Mina knivar har alla sin egen lilla historia,så dom blir kvar hos mig..Puerto de la Cruz där har jag varit 2 ggr fast det är många år sedan,1982 och 1986 tror jag det var..Haé Kram.

yvonne sa...

Tragiskt med drunkningsolyckan!
Bra att du har dokumenterat!
Sv..37 år är en lång tid!Kul att du också har målat! Det finns många klokord!
Hoppas att du har haft en bra helg!
Kram!

Anonym sa...

Jodå jag fattade att du skojade..Haé Kram.

marianne sa...

Underbart att ha dessa dagböcker att drömma sej tillbaka i, men så hemskt med drunkningsolyckan...usch!

Vilken tur ni hade med lägenheten, det är nog inte helt ovanligt att fastighetsägarna låter bekanta och bekantas bekanta få kontrakt hellre än att lämna till bostadsförmedlingar.
kram

marianne sa...

Jag är också rädd för olyckor p.g.a. dåligt dragen el, det är skönt att det dras om efter hand som han renoverar.
Huset är ständigt under renovering, han började för 5 år sen, det går inte så fort som jag skulle önska, men han gör allt själv.
kram

Bosse Lidén sa...

Vi är lika där. Bra när saker är dokumenterade. Kul att läsa om hur ni fick tag i er nuvarande lägenhet. Sorgligt med Bengts drunkning. Undra om ni firade extra när ni gjorde er 50:e resa.
Kram Bosse

Anonym sa...

Ett verkligt bra sätt att hitta lägenhet på. Bra gjort!
Roligt att titta tillbaka och vad mycket nihar rest!
Ha en fin dag!

Veiken sa...

Vilket förträffligt sätt att få lägenhet genom ett par matkassar och en blivande granne. Otroligt tragiskt med drunkningsolyckan... Fy så tråkigt!
Du är duktig som har dokumenterat alla era resor! Kram

Anonym sa...

Kväller..Ja det är ju bara runt 10 mil till Sunnersta eller en lite dryg timmes bilåka så är jag där,alltid roligt att man kan rycka in vid behov,så slipper någon av föräldrarna stanna hemma från sina jobb,,sen är det ju kul för mig också,,alltid lär man sig något nytt med barnen..Haé Kram.

yvonne sa...

Det är mycket vårt att ha proffshjälp med tekniska saker!
Sätt nu in färgpatronerna rätt i den nya skrivaren.
ha en bra dag!
Kram!

yvonne sa...

Jag lägger mina bilder på extern hårddisk.Bra om datorn skulle haverera.
Ha en bra lördag!
Kram!

Veiken sa...

Sitter nu vid frukosten och njuter av en vacker morgon, medan ni hemma i Svedala ligger på örat och sussar! Jag önskar dig en fin söndag och en bra start på veckan! Kram

Anonym sa...

Mors..Ja det var roligt att se barnen spela,Moa har inte varit med så länge,tror detta var tredje gången bara,,bäst var hon när hon stod i målet.Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon!
Jag önskar dig en leende söndag!
Kram!

yvonne sa...

Du har rätt Jag brukar ha tema kärlek på söndagarna!
Jag hoppas att du har haft en bra söndag!
Kram!

Anonym sa...

Kväller..Ja det smakade riktigt bra,,salamin gjorde att det blev en riktig höjdare..Haé Kram.

yvonne sa...

Du får göra som jag leja bort fönsterputsningen.
Ha en bra dag!
Kram!

Veiken sa...

Hoppas att ni har det bra i Helsingborg. Lite vinterkyla om jag har hört rätt.
I morgon kommer dottern med sin yngste. Det ska bli härligt! Kram

yvonne sa...

Du får leta efter en bra fotvårdare!
Fötterna ska man vara rädd om!
Kram!

yvonne sa...

Det kan vara en bra lösning med rullator.
Kram!

attis sa...

Go kväll vännen. Jag fick faktiskt ett jättesug efter att plocka fram bloggen igen. Hoppas nu det håller i sej. Det är samma här.. Så många av de gamla bloggvännerna som slutat. Saknar dem väldigt mycket även om de finns på FB. Så skönt att res. Tragiskt då det som hände er granne. Som vanligt delar du med dej av så fina bilder. Kram /attis

Anonym sa...

Ja du,jag har haft mustasch så länge jag kan minnas,skägg har jag haft till o från i säkert 45 år,,sonen kan ibland ha lite skäggstubb och kanske lite semesterskägg ibland..Han har alltid haft ett glatt humör..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors..Ja det är inte kul med en rinnande näsa,känner att det trycker i bihålorna,men jag är van,det brukar hålla i några dagar innan det släpper så det blir nog bra snart,tror o hoppas jag..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja jag tycker som du,jag kollade på mellon..Men såg på QXgalan på play,och den var fasiken så mycket bättre att kolla på..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det var en fin låt..Tror säkert att Bert´s torsk smakade alldeles utmärkt..Haé Kram.

attis sa...

jag kan inte nåt om Pokémon heller. Bara följer med :) mössorna är ju jättefina. Kan tänka mej att de blev glada som fick dem. Vad duktigt att göra dem utan mönster. Kram /Attis

yvonne sa...

Godmorgon!
Det var härligt att resa bort!
Ha en bra dag!
Kram!

Ama de casa sa...

Ha en riktigt fin alla hjärtans dag! :-)
Kram ❤

Anonym sa...

Mors.Jag har alltid varit dålig på soppor,har nästan bara varit ärtsoppa tidigare.Men denna soppa var ju riktigt god,,blir fler gånger..Haé Kram.

yvonne sa...

Det är värt ett besök på Bornholm !
Ha en bra dag! Kram!

attis sa...

Man blir ganska förvånad när man hittar lingon i februari. Naturligtvis är de kvar sen i fjol . Såg bara så väldigt skoj ut. Kram / attis

Anonym sa...

Kväller.Ja det blev riktigt bra,ändå var det mest slattar.Det blev en bit fetaost kvar,så i morgon kan det bli fetaostfylld kycklingfilé..Haé Kram.

yvonne sa...

Jag tycker att det är bra service de har i kommunen i Höör!
God natt!
Kram!

attis sa...

Här har hyresvärden satt upp regler om städningen , vad som ska göras. Folk kan tydligen inte läsa eller så är de blåsta nånstans i roten. Kram / attis

Veiken sa...

Hoppar in och önskar dig en fin lördagkväll. Kram

yvonne sa...

Kärlek vill ju alla ha!
Ha en bra söndag!
Kram!

Anonym sa...

Oki,jag tror att sonen är mycket bättre kock än vad jag är,han har ett större register..Vi körde från Sunnersta på Fm..familjen är på plats nu i Sälen..själv är jag på plats hemma..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors.Jag har åkt en del skidor,men aldrig utför,bara på längden..Haé Kram.

yvonne sa...

Då är du söt nu då!
Ha en bra dag!
Kram!

yvonne sa...

Tyvärr så glömmer man ofta att vara tacksam!
Ha en bra dag!
Kram!

Anonym sa...

Kväller..Jag pratade med sonen för ett tag sen,,dom har det jätteskönt där uppe,,barnen har det jättekul,skidskola på Fm,skidbus på em,,Perfekt sportlov tycker Loke..Haé Kram.

yvonne sa...

Jag hoppas att du har haft en bra dag!
God natt
Sov så gott!
Kram!