torsdag 11 augusti 2016

DET BLEV LITE GJORT ÄNDÅ

Jag har inte varit utanför dörrarna i dag. Förutom balkongdörren förstås. 

Medan jag använde mig av ovanstående, så var Sibbe på väg att handla lite mat och sånt på Hemköp.
Förutom andra nyttigheter, så kom han hem med det här. Det var varsin räkmacka, som smakade jättegott.
Idag blev det nästan skördetid. Jag har ju berättat förut, att Sibbe hade satt ett par potatisar i varsin kruka på balkongen. I eftermiddag skördade vi dem, som synes här ovanför. Jämför med kronan, som också ligger i bild. Inga stora potäter minsann. Det var inte ens lönt att koka och smaka dem.
Vi försökte att få lite tomater till. Det blev inte nån stor skörd där heller. Tomaterna sitter kvar och kommer nog att skördas i morgon?
Vad är då detta? Jo en växt, som jag har fått som frön av Farfar Hebbe när han hade varit på Cypern i våras. Nu kommer jag inte ihåg vad växten heter. Men Veiken har också fått en sån förut och hon har sagt att hennes har blivit rätt hög. Jag har nog inte haft tillräckligt gröna fingrar i år. För bladen syns knappt. Du förstår nog, att jag (miss)lyckades att beskära bilden rätt.
Så här såg min portion ut idag till middagen. Pyttipanna med två stekta ägg och både rödbetor och ketchup till. Det smakade jättegott.

Det blev en hel del städat av i dag också. För vi tömde våra balkonglådor så vi kan byta ut växtligheten där, för den mådde inte bra. Vi har ju inte haft så mycket sommarsol och värme. När vi byter i lådorna, så slänger vi både växterna och jorden i en svart säck och kastar det bland soporna. Nu ska vi skaffa nåt mera höstlikt, eller som jag sa: Vi sätter pelargonerna där med krukor och allt.  Så blir det nog.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mors..Grattis ser att Mespilan har kommit upp ur jorden..
Eriobotrya japonica var tidigare tänkt att vara nära besläktat med släktet Mespilus , och fortfarande ibland kallas den japanska Medlar. Det är också känd som den japanska plommon och kinesisk plommon,också känd som pipa i Kina.
Hoppas den växer till sig..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon!
Potatisarna blev inte stora ,men de hade kanske varit goda!
Jag hoppas att du har sovit gott i natt Ha en bra dag!
Kram!

Ama de casa sa...

Inte den största potatisen jag skådat, men jag hade nog kokat den i alla fall - är det egen skörd så är det :-)

Anonym sa...

Oki,du har det kanske som jag på skrivbordet,liknar kaos,men ett organiserat sådant,tror mig veta exakt vars jag har det mesta..Haé Kram.

Veiken sa...

De små potatisarna är ju godast! Dom hade jag kokat och njutit av! Mums med lite smör!
Min Mespilas ränner iväg uppåt, men det tog lång tid innan den satte fart! Kram

yvonne sa...

Du får ta en köksvals med Sibbe!
Godnatt!

Anonym sa...

Ja katterna kan verkligen slappa ordentligt,men visst ser den ut att må bra..Haé Kram.