söndag 8 maj 2011

Lite kultur i sikte?

Idag på söndagen var det ett underbart och soligt väder. Vi bestämde oss för att åka till Landskrona för att se en konstutställning i Citadellet. Utställarna var Janne "Loffe" Carlsson med målningar och Kent Viberg som är skulptör. Men först satte vi oss vid stranden och solade lite medan vi åt varsin macka med goda malda biffar på. Det blev vår lunch idag. 

Här är vi inne i utställningslokalen och tittar på Jannes tavlor. De är i rätt ljusa färger och är mest med naturmotiv.  
 Detta är fyra av "Loffes" tavlor.
 Den ena av de fyra, till vänster i bild, syntes inte helt. Det är egentligen en naturtavla, men man kan också hitta en liggande naken dam. Det första JAG såg var naturen.
 Detta är ingången till utställningen. Den öppnades idag, men vi hade fått för oss att det var vernissage igår. Så det var packat med folk, som ville se den folkkäre Jannes konst. Men som han uttalade sig i tidningen häromdan: Det första folk ser är vinet och tilltugget. Han hade nog rätt med det, för det stod en hel del folk vid ingången där det serverades smått och gott. Ja, om det smakade gott vet varken jag eller Sibbe, för vi smakade varken det ena eller det andra.
 Vi gick rätt fort från utställningen, för det var faktiskt inte så mycket att se. Och jag fotade inte en enda av skulpturerna. Men vi var sugna på kaffe, då vi gick till Why Not, Lasse Flinkmans café i Landskrona. Han har ett i Sireköpinge också och dit brukar vi åka ett par gånger om på sommaren. Där står han själv och tar emot. Det är också ett mycket trevligt ställe. Det här står där man beställer kaffet. Det är en silverfärgad soffa i skinn och en likadan fåtölj också.
 I ett av rummen inomhus, så finns en sån här svulstig guldig byrå. De har möblerat med mängder av vackra saker i de stora inomhuslokalerna.
 Vi beställde rabarberpaj med vaniljsås och kaffe. Pajen brukar vi äta i Sireköpinge också. Så vi visste att det skulle smaka gott, friskt och härligt.
 Det finns alltså en stor uteservering och den passade oss som hand i handsken, eftersom det var fint och soligt. Det är Sibbe som syns längst ute till höger. Men det var ju Citadellet jag försökte fota.
Sen gick jag en runda för mej själv, så jag kunde se Citadellet från en annan vinkel och den var inte dum heller som fotomotiv.

Dagens Citat:

Om du inte tar hand om din kropp,

var ska du då bo?

Peggy Ayala.

Glöm inte min andra Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
*****************************************************************************'''
 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

5 kommentarer:

Maria sa...

Skönt med en utflykt denna soliga söndag.
Önskar du får en go måndag/kram

Fenixmonas sa...

Den sista vinklingen där blev väldigt fin...En härlig dag hade ni också! Samma härliga väder här! Kramiz

Siita sa...

Härlig silver soffa. Den gillade jag skarpt. Men den skulle inte passa här hemma. Härligt väder idag oxå. Kram

Nillas Trädgård sa...

Visste inte att "Loffe" målade, men å andra sidan så vet man ju inte allt om alla :-)
Han har en härlig personlighet.
Låter som att ni hade en underbart härlig dag :-)
Önskar dig en lika fin dag i dag !

Mi sa...

Jag visste inte heller att Loffe målade. Ja alltid lär man sig nåt nytt. Härligt med en utflykt i det fina vädret. Tror att det är varmare idag.

Kramar!!