måndag 27 juni 2011

Rundresa i Kullabygden.

Sen vi hade ätit lite lunch tyckte vi att det var dags att utnyttja det vackra och varma vädret, för ett besök vid Larödbaden. Där brukar vi vara allra mest.

Men plötsligt, när vi nästan var där, tyckte Sibbe att vi skulle fortsätta kustvägen norrut. Då blev det först Viken och där ställde vi bilen på en parkering vid hamnen. Sen gick vi runt och tittade.

Först kunde jag inte hitta min kamera och trodde då att den låg kvar där hemma. Men som tur var, så hade Sibbe tagit med sig sin kamera för en gångs skull. Så jag fick låna den mest hela tiden. Men så småningom kom jag underfund med att min kamera hade varit med hela tiden, men den hade gömt sej längst ner i min väska.


Så här ser det ut i Vikens hamn med många båtar.


Vid piren som går utåt Öresund, satt det en sån här livräddningsboj. Det känns säkert med en sån i ett sånt här farligt ställe, som en hamn är.


Långt ute i Sundet låg de här båtarna. Jag zoomade in dem, annars hade de sett ut som små myror. Det verkade som om man hade en hel del Optimistjollar också, som barnen tydligen skulle lära sej att segla. Jag vet ju att man brukar ha seglarskolor på sommaren.


Så gick vi runt och tittade på Fiskarludorna, som man säger här i Skåne. Det finns många av dom.


Så blev vi sugna på glass. Sibbe ställde sej i kön, så jag skulle kunna fota lite.


Det blev glass i stora lass. Det ska föreställa två kulor i den här struten, men det blev faktiskt fyra till priset av två. Inte dumt alls och mätta blev vi.


Så kom vi till de här herrarna, där den ene skulle visa hur stora fiskar han hade tagit. Sibbe sitter och myser åt fiskehistorien.


Så satt jag och beundrade de båda herrarna. Bara se var jag hade lagt min hand. Ingen kram den här gången.


Innan vi for vidare från Viken mot Höganäs, så tog jag ett foto på den här fina möllan mitt i byn. I Höganäs så kikade vi i en skoaffär, där vi brukar handla ibland. Det var ju första dagen på deras REA, men det var ingenting som vi hade nytta av.

Vi åkte vidare till Outletområdet också. Men där var det heller ingenting vi behövde. Så glömde jag ju också att fota efter Viken. Inte en enda bild till blev det. Men alla kom inte med här ändå, som jag hade tagit tidigare.

När vi sen åkte hemåt körde vi igenom Lerberget, Viken igen, Domsten, Laröd och sen var vi snart hemma.

Dagens sanna historia: 

Gammelmorfar frågade barnbarnsbarnet:

Tycker du att jag ser fet ut?

Svaret blev:

Nej du ser ut,

som en gammal gubbe ska se ut.

Detta är sagt i familjen.
**********************************************************************


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Agneta sa...

återgen en trevlig rundtur ni tog er, är nni ute mkt och ser er omkring?! Det verkar ju så :-)
Viken o det hållet var det ett bra tag sedan vi var på, det är fint därborta.

kram

Agneta sa...

sv; ibland om det är kasst väder kan det bli lite jobbigt med dem i husbilen men i övrigt så är det alltid de som tjatar på att vi ska köra ut på helgerna..de har nu tillbringar 5 somrar i husbilen och är vana vid det livet. Mkt natur, frisk luft och ingen tv och nästan ingen datortid..bara gemensamtid hela familjen.

Fenixmonas sa...

En härlig rundtur! Det är så fint med havet och blå himmel, bilder att verkligen njuta av! Idag ska solen lysa över oss här också, men jag får bara se den genom fönstret...Kanske kan få en stund ute på lunchen...Kramiz!

wiper sa...

Vad vackert det är i Vikens hamn. Dit måste vi åka när vi får tillfälle. Vilka härliga skulpturer vid bänken, härligt att kunna sitta där och bara njuta av naturen och dessa konstverk till skulpturer. Tack för den härliga rundturen.

Ha en fin dag
wiper.bloggplatsen.se

vickan sa...

Vilken härlig dag ni fick i solen och ,ycket fick ni se också. Jag hoppas att vår tur upp till Ljusdal nu ska bjuda på lika mycket sevärt : ) kram.

Anonym sa...

Kameror som gömmer sig är riktiga luringar;) Toppenbilder blev det ju ändå med Sibbes kamera. Kram

Vicke sa...

det var en fin plats ni stannade till på, ha en fin kväll nu

Anonym sa...

Vilken underbar dag Ni haft!
Synd att Du glömde Fotografera hela tiden!
:(
Typiskt barn det där!
:)

Kram
Stevie

kaffehörnan sa...

Tur han fick styra upp det med kameran
Vilken fin utflykt ni var på
kram

Anonym sa...

Åh vilka härliga bilder! Sommarsverige är verkligen fantastiskt :-)