fredag 20 februari 2015

FREDAG STRAX LÖRDAG.


Vi var fortfarande glada över vår fina kyl/frys, som vi fick i förrgår. Mat har köpts och stoppats in både i kylen och frysen. Frysen hade vi ju använt allt i, så den var tom. Nu finns det lite gott där igen. Men maten i kylen hade vi haft stående ute på balkongen, för temperaturen var alldeles lagom därute.
I går kom min äldste son, Bosse, på besök. Han var nere i Skåne på en snabbis. Han har köpt ett hus som ska renoveras i Skivarp längre ner i Skåne. Så har han naturligtvis hälsat på sin dotter, måg och dotterson i Eslöv. Sen blev det Mammas tur och efter mej blev målet Osby, där hans son bor. Tur han har en snabb och fin bil till hands.

Jag visste ju inte vilken dag han skulle komma, men han ringde i förväg i går. Så jag fick bråttom ner till Hemköp och köpte lite bullar och munkar till kaffet. Sibbe hade just kommit hem, så jag ville inte att han skulle behöva ge sig iväg igen.

Så kom han, den långe. Han hade varit och köpt fastlagsbullar till oss alla tre. Så vårt kaffebröd gick inte åt helt och hållet för det blev för mycket för våra magar. Vi hade jättetrevligt tillsammans och han berättade om hur renoveringen hade kommit igång och visade foton därifrån också.
                         

Det här är ett av fotona han hade med sig. Ska jag vara ärlig, så kopierade jag det från hans FB-sida. Utan att fråga. Tänka sej! Det kommer bli fint, när allt är färdigt. Jag har bara sett huset och innehållet på bild, så det ska bli spännande att se, när allt är klart.

Idag har vi tagit oss i kragen (speciellt i min) och varit ute på en promenad. Det har blivit dåligt med det på sista tiden, för vädret har inte varit inbjudande precis. Inte i dag heller, för det föll snöblandat regn, så vi blev blöta.

Så gick vi in och handlade på Hemköp, bland annat laxfileer, som blev tillagade till middagen.
Jag kände mej tvungen att fota min portion, för den såg så vacker ut med grönsakerna och fisken. Men bilden gör den inte riktig rättvisa. Och det smakade jättegott. Sibbe hade skurit en potatis, en morot och grön paprika i bitar och ett syrligt äpple i bitar också och brynt det. Ingen krydda mer än citronpeppar på firren och en grönsaksbuljong över grönsakerna. Rekommenderas!
De här tulpanerna fick jag av Sibbe på Alla Hjärtans Dag och de står fortfarande, men inte riktigt lika fint som här, när de var helt nya.
Framåt kvällen ringde ett av mina sju barnbarn, Thomas för att tacka för presenten, som hans dotter hade fått i födelsedagspresent. Jag hade ju inga mått, utan virkade på en höft, så den var för liten. Men jag sa att man kanske kunde stoppa en lagom stor boll i den sen man hade blött hatten i vatten, så kanske den skulle kunna bli lagom stor. Håll tummarna!

Det är inte alldeles för ofta nåt av mina barnbarn ringer till mig. Det blir oftast att vi kontaktar varann med FB, när jag inte är i Stockholm hos nån och hälsar på. Senast var det ju ett barndop i november. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

22 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att få hem "den långe". Jag har två "långa", längtar efter dem hela tiden.
Gillar mössa du gjort. Du är så duktig och det är så roligt att du visar dina alster!
Ha en fin helg!

Veiken sa...

Oh, så trevligt med besök av sonen. Nu kommer han väl lite närmare er?
Svar: Jaha du är en Gris du och jag är hund. Gubben min är en Get och det är hans år i år eftersom man gick från häst till get! :) Kram

Anonym sa...

Kväller,Du/ni har haft en bra dag kan jag tro,ätit gott oxå..Mössan/hatten är ju skitfin..
Nä ingen sol i dag,bara gråväder.Haé Kram.

Anonym sa...

Ja jag tror att den kycklingen är bland det bästa jag gjort,oliv och tomatkrämen tillsammans är en riktig fullträff,,detta kommer jag att göra många gånger..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Så roligt att få besök av sonen och kul att han skaffat hus i Skåne! :)

Anonym sa...

Hej du..Det borde väl gå att se programmet på SVTplay..
Just nu håller jag på att tillreda Sushi till Em när jag blir hungrig..
Ute verkar det som det gråmuliga får ge vika nu för en blåare himmel..Haé Kram.

Anonym sa...

Aj då,så jag luras,rebussvaret kommer i morgon bitti..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vilken vacker mössa! Även om den kanske ska sitta på höften? ;-)

Anonym sa...

Mors..Ja jag är en luring jag..Men nu ligger svaret ute..
Medans du kollar så säger jag Grattis..Haé Kram.

Bosse Lidén sa...

Hoppas ni har mer tur än vi, när vi köpte ny frys och kylskåp. Vi fick måndagsexemplar.
Lax är gott och det kan varieras på många sätt. Det åt jag också i helgen.
Vilket fint namn på din förstfödda son. :) Skivarp lät väldigt bekant. Nära till havet och flygplasten. Jag älskar trakterna omkring där. Hoppas han kommer att trivas. Kram från en annan Bosse

Anonym sa...

Grattis,,du var bara knappa 8 min från silverplatsen,,38 min från Guldet..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja det gäller nog att ha lite tur,att komma in i min blogg i rätt tid när jag lagt in en klurighet..Haé Kram.

Veiken sa...

Jag skulle just gå in till dig och önska er en toppenvecka, när jag såg att du hade varit inne hos mig! Vilket sammanträffande. Kramar

Ama de casa sa...

sv: Jag vet inte om stolarna var sköna att sitta i - för jag provsatt inte dom :-)

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna tisdag! <3

Anonym sa...

Mors.Jag tror att jag o mina syskon fick bra medskick från våra föräldrar mamma var sömmerska och en matmamma,pappa var snickare och allmänt småhändig.Så dom spillde npg över en del på iss barn..Haé Kram.

Aurora sa...

Vi var visst på samma kalas i går. Min tallrik var snarlik med din. Jag fick besök av min systerson och hans son från västerås. Frågade om de ville ha semlor men de gillade inte det. Så det blev en enkel fika. Ha det gott

yvonne sa...

Trevligt med sonbesök! Då flyttar han närmare er om ett tag Så skönt! Kram!

yvonne sa...

Ja vi behöver sol i mängder!! Har sonen hunnit ifatt dej i ålder?? :-) Kram!

Anonym sa...

Ja jag tror att våra föräldrar spillde en dos talang över oss barn,jag har 2 bröder och 2 systrar och alla har en hel del talanger inom olika områden,en bror är teknisk och bra på motorer även med hammare är han bra,den andre brodern är musikalisk och allmänt småhändig,en av systrarna är som du en stick o virk människa,min yngsta syster är en mattjej och duktig på inredning..Så det var hela familjen i ett nötskal..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag inbillar mig själv att jag är den med det bredaste kunnandet,medans min 2 år yngre bror är mer specialist inom sitt lite smalare område..Men tillsammans är vi ett jädrans bra team..
Ni får kolla Kalla sen på sportnytt..Haé Kram.

yvonne sa...

Du ser betydligt yngre ut! Kram!