lördag 11 mars 2017

JAG BRUKAR JU BERÄTTA OM ATT VI HAR VARIT I KLIPPAN OCH DRUCKIT KAFFE

Visst körde vi till Klippan idag. Det är bra länge sen vi var där sist.

Det blev först varsin stor macka med tjockt med pålägg hos Konditori Hjärtat, som är vårt stamställe. Sen gick vi en runda till ett par klädställen. Men det blev ingenting köpt, så vi bestämde oss för att köra till Biblioteket och titta på konstutställningen där. Men jag får säga att jag har sett bättre saker där.


Då blev det ett besök i Klippans vackra kyrka i stället. Den är mycket speciell. Den heter Sankt Petri kyrka och man säger att den är ett mästerverk av Sigurd Lewerentz i en broschyr  som handlar om Klippans Pastorat. 


Min man, var adopterad och hans bror var en av dem som murade kyrkan. Det visste han inte om. Men min dotter har sökt hans rötter i sin släktforskning, så hon visste om en så vidsträckt släkt han hade.
En gång i tiden var min man medlem i Kvartettsångsällskapet i Helsingborg. De skulle ha en konsert just i den här kyrkan och damerna fick vara med och höra konserten. Så jag hade sett kyrkan tidigare.

 Den här gången tog jag en del bilder i kyrkan.
Här kan man se tegelväggen.
Så finns det ett kors framför väggen.
Det här är ju orgeln. För några år sen, när vi var här, så hade vi lyckan att få höra när organisten övade på den.
orgelspel.

23 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Vilken trevlig utflykt! Och lite gott att äta också, vet du att jag giller,hi,hi!!!
Ha en trevlig helg!

Veiken sa...

Det är roligt med utflykter i närområdet. Det finns mycket att upptäcka!
Svar: Jag bytte tema på min blogg för jag ville ha större bilder. Det finns säkert ett tema med stora bilder på Blogger som passar dig. Om du inte fixar det själv så be någon om hjälp! Kram

Anonym sa...

Det går ju bra att få fina upplevelser även i närområdet...
Jag är ocksåen som alltid tyckt om lever..Men kycklinglever åt jag nog första gången när jag var närmare 30 år..Då som nu med pasta,passar bra ihop..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag är nog lite av allätare när det kommer till sport,,den sport jag tycker bäst om är skidskytte och friidrott.Men är det halvtaskigt väder ute kan man gärna kolla sport på Tv..Haé Kram.

yvonne sa...

Det är trevligt med utflykter..
SV...Visst handlade det om kärlek idag!
Kram!

Ama de casa sa...

Orgeln ser mäktig ut! Kul att få lite historia där också med muraren :-)

marianne sa...

Trevligt med en utflykt,
personligen han jag svårt för "moderna" kyrkor, mor var kyrkvärd i kyrkan där vi bodde då jag var tonåring, men jag tyckte inte alls den liknade en kyrka.

Ha en fin dag,
kram

Bosse Lidén sa...

Vissa saker längtar man extra efter. Så är det för mig med.
Nästa gång vi kör förbi utanför Klippan ska jag försöka komma ihåg att åka inom. Kanske fika på ditt ställe. Kyrkan har vi besökt. Det var den trevliga prästen som bjöd dit oss. Församlingen hade varit på vårt museum. Han visade runt och berättade om den speciella kyrkan.
Kram Bosse

Anonym sa...

Mors..Det är både enkelt o gott,med mina små minipizzor på färdigköpt bröd..Haé Kram.

yvonne sa...

Ha en bra dag vännen!
Kram!

Anonym sa...

Mors,Ja Tofsvipan är en tvärsäker budbärare om den vår som ska komma..Haé Kram.

yvonne sa...

Det är bra att ni roar er.
Kram!

yvonne sa...

Det är bra att ni roar er.
Kram!

Anonym sa...

Oki,synd att du inte längre kan komma ut i naturen..Skärplingeslätten är bra för det finns fina platser där man kan parkera ganska nära fåglarna,så oftast sitter jag kvar i bilen och skådar..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon vännen!
Ha en bra dag!
Kram!

Anonym sa...

Mors..Mysko att du inte kan kommentera som vanligt,det är någon mer som har samma problem..Här skiner solen redan +2,3 just nu..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors..Ja Tranan är en vacker fågel,även Grågåsen när man kommer nära är fin.Jag ska nog köra ner till slätten även idag på em för att se om det har kommit fler Tranor..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag blev också mycket positivt överraskad,hade inte en susning om att Bruce Willis sjöng så bra,duktig kille..Men jag gillar Drifters version bäst,för mig är det originalet..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Jag körde hem från Uppsala idag,,jag mötte säkert 40 bussar med bandysupporter på väg till bandyfinalen,,det var visst drygt 18 000 åskådare som såg matchen..3-1 till Edsbyn..Grattis till dom..Haé Kram.

yvonne sa...

Lycka till med balkongblommorna!
Kram!

yvonne sa...

Jag sa fel det är vintergäck!
Ha en bra dag
Kram!

Anonym sa...

Kväller..Det blev riktigt smarrigt med fläskytterfilén idag,vill påstå en fullträff.Det är Sambal oelek som ger rätten lite sting.Haé Kram.

Anonym sa...

Nä idag var jag arbetsbefriad,,fotade lita Tony ville ha lite bilder av projektet..Haé Kram.