onsdag 2 april 2014

IDAG BLEV DET ÄNGELHOLM. VIKTIGT ÄRENDE.

Vi åkte till Ängelholm för att byta däck på bilen och få den genomgången. Vi har en firma där, som tar hand om bilen med allt möjligt. 

Bilderna är lånade på nätet.
            
Tiden var satt till ½1, för då slutar deras lunch. Men vi var där i god tid, så vi fick dricka kaffe och äta havreflarn i väntan på, att dom skulle ta hand om bilen. Sibbe sa att de behövde inte byta olja på den, för vi hade kört så lite sen sist att det inte behövdes. 
          
När vi var på Väla för ett tag sen, var det nån som hade skrapat vitt på vår röda bil. Sibbe kunde inte få bort det, men sa att man kunde ju kika på det samtidigt med däckbytet och förkontrollen, samma som man gör på Bilprovningen. Det är därför att den gamla trotjänaren fortfarande går bra och går igenom kollen varje år.
         
Under tiden som man tog hand om bilen, satt jag och löste Sudoku i nån nyhemkommen tidning. Jag hade ju ingen penna med mej, men när jag sa det till Sibbe, kom det strax en kille med en bläckpenna till mej. Jag sa att jag brukar skriva med blyerts, om jag skulle behöva sudda nåt fel. Tro inget annat än att killen bytte ut bläckpennan till en med blyerts. En sån service!
            
När sen bilen var färdigkollad och klar, var den vita stora fläcken borta. Man hade helt enkelt tagit bort det vita utan kostnad. Dessutom hade man inte sett att det inte skulle bytas olja på den. Oljan blev också gratis. Ja, nu är bilen klar för Bilprovningen om nån vecka. 

Sibbe passade på ett fråga om vår bil fanns med i nån katalog, så man kunde få se värdet. Killen bara garvade och sa att den finns inte med längre. Den är för gammal. För gammal! En Mazda av 1999 års modell? Ja, vi har verkligen en riktig trotjänare. Vi köpte den ny då. Men den står i garage jämt och vi kör inte så mycket med den. Är det dåligt väder vill han inte ens ta ut den om det inte är av nån viktig anledning. 
                   
Sen blev det besök på Brännborns på kaffe och tacospaj. Det blev vår lunch och det satt gott, trots att jag hade ätit flera kakor förut.


Dagens Citat: 
Vänner är en skattefri förmögenhet. 
Anonym.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

kaffehörnan sa...

Vad skönt när man kan ha de så
kram

Fenixmonas sa...

Orkar inte kommentera just nu...det är för mycket runt omkring med Margaretas bortgång och pappas flyttning, så mycket som skall hinnas med ordnas...och jobbet på det...Kram

Anonym sa...

Mors,,Där kan man snacka om service,trokänare,visst är Mazdan det,den har varit snäll mot er i 15 år.Säger bara grattis till er alla,bilen inräknad..Haé Kram.

Anonym sa...

Hej du,,Jo vi säger "nu ska jag nanna" även här när vi ska sova..
Efter en mulen morgon så skiner nu solen igen,,jag ska köra ner till Uppsala senare i dag,blir till i morgon..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Ja, det var verkligen bra service på det där servicestället. Man kan säga att dom gör skäl för sitt namn :-)

ansepanse sa...

vilket trevligt bemötande :)
då har ni en antik bil, var rädd om den, den kanske rentav börjar bli mer värd istället
kramar

Nett sa...

Vilken service det var där :) Och så skönt att ni fick bort den vita fläcken. Här är det tvärtom, bilen används varje dag både av mig och mannen. Kram

Ma sa...

Måste vara en riktigt bra bil som är så gammal och inte behöver mer fix. Vissa exemplar är suveräna och det Ni fick tag på verkar vara det.För annars brukar de inte vara så pigga på att reparera så gamla bilar. SKa man kolla priser på så gamla bilar brukar man kunna kolla det via bytbil.com. Man lägger in en sökning på likadan bil som man har och sen vips kommer det upp några liknande sådana i hela Sverige och där ser man vad bilhandlarna har för pris på dem.

Veiken sa...

Den klenoden får ni vara rädda om. Tyvärr är det inte många som vill köpa en 15 år gammal bil även om den nästan är i nyskick!
Det är suveränt att kunna anlita en firma som är så serviceinriktad! Kramar