tisdag 8 april 2014

TVÅ DAGAR PÅ EN GÅNG. VAR BORTBJUDEN I GÅR OCH SKREV INGET DÅ.


I går var jag bjuden på mingel hemma hos en vän. Hon bjöd på sallad och viner, för de som kunde/ville ha det senare.
 Salladen var jättegod så jag tog faktiskt två gånger av den.
Monica, som värdinnan heter, är mycket företagsam och fiffig. Äggkopparna här har hon själv målat riktigt fina. 
 Här syns hon med "Tutti", en "gammal" kund i min butik en gång i tiden.
 Tutti köpte den här fina, lila t-shirten, som Monica hade designat och målat. Den var jättefin på henne.
Gittan var också med på minglet. Hon både hämtade mig i sin bil och körde mig hem också. Så Gittan var chaufför för kvällen till tre till, så hon fick bara dricka tillåtna drycker.
 Här står Gittan och Tutti och kollar Gittans bilder i I-paden. Blev dom bra tro? Det var flera gäster, men eftersom jag inte fick några bra bilder, så visar jag inte dem.
 Monica hade dukat upp en hel del av sina alster och lite till, så man kunde köpa vad man gillade.
 Här är det ett bord till med fina saker. Bland annat Stina Dehlins fina väskor, varav jag har en i "guld". De finns i många flera fina färger också. Stina och jag har aldrig träffats, så jag är inte sponsrad av henne.
 Det fanns ju flera fina grejor på det här bordet också. Det låg mest smycken här. Jag köpte faktiskt ett armband i svart och vitt. Det var blommor, som såg ut att vara gjorda av hjärtan.
 Just det! Både Monica och jag är förtjusta i hjärtan. Jag brukar ju sätta in tre hjärtan i mina bloggar. De betyder mina tre barn och min butik hette från början Boutique Tre Hjärtan. (Av nån konstig anledning) Hehe.
 Monicas tupp påminner om att påsken snart är här.
 Idag, tisdag, gick Sibbe och jag en riktigt lång runda. Här är vi i Slottshagen en vacker park i Helsingborg.
Här är det planterat gula blommor, både penséer och Påskliljor. Det ser så fint ut, att jag var tvungen att ta två bilder av samma plantering.
En sak, som är viktig för mig, är att gå till Slottshagen och titta på de enorma mängderna av Scillor, som breder ut sig mer och mer för varje år.

 Vad vore en blogg om en promenad i Slottshagen i Helsingborg om man inte tar en bild av Kärnan?
 Här är ett av stans stora minnen från den danska tiden för många år sen.
 Det hände ju tråkiga saker på fotbollen förra söndagen. En man blev nerslagen och dödad just här i Kärnantrapporna, som man brukar säga.
 Det som syns är vad människor lagt ner till minne av honom. Man har lagt halsdukar och tröjor från flera olika klubbar och annat. Det ser ju ut som en stor vacker tavla.
Folk har haft en manifestation här och allt detta ska ligga kvar ett tag till. Man har till och med talat om att det ska sparas till muséet.
 Eftersom vi var lite trötta i benen efter promenaden, gick vi upp till hissen som finns där. Klart att jag var tvungen att fota Stadshuset också.
Nere i stan står det sådana här påskris lite här och var. De lär ha olika färg i olika delar av stan. Dessa är de första jag såg. Man har planterat ut stora krukor med olika växter på många ställen också. Allt för att försköna stan.
♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag som är uppfödd i Norrland kommer ihåg när jag var i Stockholm på våren och fick se dom fantastiska BLÅA gräsmattorna. Såna hade vi inte där uppe där jag bodde :-)

Ma sa...

Det verkar som om Du haft några händelserika dagar. Många fina bilder som Du bjuder på i bloggen...

ansepanse sa...

sallad kan man ta många gånger av :) vilka fina bilder både från minglet och de som är från Helsingborg
scillor har vi rätt mycket av i vår stora trädgård och det är som du skriver, de breder ut sig mer och mer för var år, och det tycker jag det får göra
ja snart är det påsk
kramar

Veiken sa...

Underbara vårgräsmattor! :)
Du fick många fina bilder från det trevliga minglet. Alltid roligt att komma ut lite! Kramar