onsdag 18 februari 2015

TAXI ELLER TÅG?

         
Vi brukar ju resa utomlands ett par tre gånger om året. Då ringer Sibbe och beställer taxi hemifrån Helsingborg till antingen Sturup eller Köpenhamn och retur när vi kommer hem igen. Det brukar kosta ungefär en tusenlapp extra per taxitur, men man kommer i tid och det är skönt, när nån står och väntar på flygplatsen, när man kommer hem. Man är ju ofta trött efter resan, så det är skönt att slippa stressa.
                    Bildresultat för Tåg
En gång skulle vi ta tåget från HBG till Kastrup. Det gör vi inte om igen. För när vi hade kommit ombord, så fanns det inga sittplatser mer än till Sibbe. (Han går ju med en krycka för sitt dåliga knä) Jag fick sitta, sen jag hade bett en tjej att flytta lite på sin cykel. Innan tåget gick iväg, så sa man att man skulle sätta in flera vagnar. Så tåget kom inte iväg ordentligt i tid.

Så småningom så hördes det över högtalarna, när vi var på väg, att tyvärr hade tåget hamnat bakom ett annat, som stannade vid varenda station. Det tog alltså lång tid. När vi sen kom till Malmö, fick vi byta tåg mot Kastrup, för det vi kommit med gick inte längre.

På tåget till Kastrup, fick jag ingen sittplats alls, utan fick stå hela vägen.

Så i fortsättningen blir det taxi ändå för vår del.

Förr brukade vi åka färja över till Helsingör och ta tåget till Kastrup därifrån. En gång hade vi sällskap med ett par vänner och tåget var fullpackat. När det kom fram till Kastrup, så var det en karl, som hade ställt sitt bagage i gången, så vi fick klättra över hans väskor och när vi just skulle gå ut från tåget, stängdes dörrarna och vi blev kvar. Våra vänner hade hunnit ut med Sibbes handbagage. Men hur vi än bar oss åt, gick det inte att öppna dörrarna och tåget fortsatte att gå. 

Jag for fram i tåget, till jag fick tag på en konduktör och förklarade att vi inte kom av vid Kastrup. Han följde med mig och visade hur jag skulle ha gjort för att dörren skulle öppna sig. Det var ju precis, som jag hade gjort. Så vi fick följa med till Svågertorp, som jag/vi trodde var sista stationen på den danska sidan. Men det var den första på den svenska. Där gick vi av och tog nästa tåg mot Kastrup och Köpenhamn. 

Tro inte utan att jag mådde, för killen med väskorna kom inte heller av tåget. Vi var allt som allt sex personer som missade Kastrup. Men vi fick höra sen, att det var ett tekniskt fel.

Våra vänner satt och väntade på oss på Kastrup. De undrade just vad som hade hänt oss. Det var i alla fall sista gången vi tog ett tåg från Helsingör. Som tur är, så är vi alltid i god tid till flygplatsen för säkerhets skull, så vi blev inte försenade där i alla fall. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Fy vilka hemskeupplevelser! Jag skulle ha varit i upprorstillstånd. Förstår att ni väljer taxi istället.

Anonym sa...

Ja grattis till pallplatsen,denna pokalrad bestod av 4 st så det blev 4 på topp..
Hu så bökigt ni har haft det på tågen..Jag brukar åka tåg här hemifrån till Arlanda med byte i Uppsala,än så länge har det fungerat klanderfritt..Haé kram.

Anonym sa...

Kväller..Ja jag åker ner i slutet av april,det blir 30:de gången,längtar redan..Haé Kram.