lördag 2 maj 2015

DAGS ATT DEKORERA BALKONGEN.

Ja, vad skulle vi dekorera balkongen med i år. Det var ju bara att ta en titt hos:
 Det här blev resultatet en hel vagn full med blomster Och faktiskt en kruka med snart mogna tomater.
 Vi köpte alltså Mårbackapelargoner i en vacker rosa nyans. Till dem blev det blålila penseer. Pelargoner tål inte att sättas ut över nätterna än och jag har inte planterat nåt av det än. Det är min Stinakorg, som står där också.
 Jag beundrar ju den här sortens moln med mörk undersida och vita kanter. Så jag tog bilden, när vi precis körde ut från Plantagen.
 Jag satt ju i bilen och tog bilderna i farten, så det är lite svårt att se, att i den här bilden blommar det massvis med maskrosor, så ängen ovanför är alldeles gul.
 Man kan väl säga att den här vyn ser typisk skånsk ut med det platta landet och de vackra molnen på himlen.
 Så är det ju rätt typiska skånelängor här.
 Rapsen blommar bättre nu. Men det ser ju lite otydligt ut, för jag tog bilden i farten.
 Nu är vi hemma igen och jag har satt tomatplantan i en lämplig ytterkruka. Men plantan får vara inomhus än, för man vet ju inte hur pass svalt/kallt det blir på nätterna. För nåt år sen köpte vi en ännu större planta med mogna tomater i Ängelholm. Som vi njöt av dem.
 Jag satte ner krukorna med penseerna tillfälligt i balkonglådorna. Gitte inte att plantera dem idag.
Och de här kommer att stå inne under nätterna en tid till. Mårbackapelargonerna kommer att stå fint tillsammans med penseerna så småningom.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

31 kommentarer:

JaanaM. sa...

Härligt med nya växter!

Nillas trädgård sa...

Det är så vackert i skåne. Blommar rapsen redan? Visserligen är den väl sådd redan i höstas men det känns så tidigt.
Jag har gjort misstaget att plantera ut pelargoner redan. Har inte gått så bra är jag rädd...

Anonym sa...

Mors..Jag tror att en återförening ligger många år framåt i tiden..Turkiet har mycket att leva upp till innan dom kommer med i EU.Här på Cypern vill den norra sidan gärna förenas,detta för att kanske genom detta förbättra sin standard,men människorna här på sydsidan är mer tveksamma,1974 ligger i mångas huvud ännu..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors..Ja vad det gäller maten så är den övervägande jättebra,,tur att det bara är två veckor som man äter på detta vis,,skulle man äta lika hemma bleve man som en julegris...Men gott är det..Haé Kram.

yvonne sa...

Det kommer att bli fint med blommorna! .............Gunhild är en duktig mångsysslande Skånetös .Kram!

Ama de casa sa...

Det är härligt när man får lite nya blommor som lyser upp tillvaron :-)

Anonym sa...

Kväller..Ja visst är det mysigt när alla blomlåder kommer ut,på balkonger och vid fönster..
Ja det stämmer min bror med fru är här samtidigt,är nog 4:e året på raken som det är så,,vi bor på olika hotel,dom bor jättefint på ett seniorhotel "Sun Prime",för mig är det 29:de gången på Pavlinia,enkelt men jag är så inne i familjen som äger det vilket är skitmysigt..Haé Kram.

Anonym sa...

Jo jag tror faktiskt att Turkiet räknas till Europa,även om det delvis ligger i asien,,lika som Ryssland,där dras väl europagränsen vid Uralbergen..Haé Kram.

Ma sa...

Det är härligt med nya blommor. Penséerna kan Du med gott samvete glömma kvar på balkongen om nätterna. De blir bara lite kraftigare om de får sig en frostknäpp.

Veiken sa...

Det är härligt när vårbruket börjar, men det är frost på nätterna hos oss. Du kommer att få den finaste balkongen i stan när alla blommor har satt fart!
Tack snälla du för de fina orden om min triss! Kramen

yvonne sa...

Nu ska jag kravla mej till sängen. God natt med dej Sov så gott Nattakram!

Anonym sa...

Mors..Ja jag är väldigt inne i familjen,älsta dottern och jag är födda samma datum,hem till hennes familj har jag varit några gånger,dom bor i Paralimni,mamman och pappan har jag besökt i Frenaros,jag brukar ta en fika med sonhustrun varje morgon.Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Så fint det kommer att bli på balkongen! Gott med egna tomater! Kram

yvonne sa...

Godmorgon! Tack för nattning!! ha en bra dag Morgonkram!

yvonne sa...

Så bra att jag kunde få dej på bra humör.. Ha det så bra idag! Kramen!

Anne-christine sa...

Oj oj så många fina bilder du visar. Molnbilder är vackra. Brukar själv fota många såna. Tacksamt och vackert är det att fota dessa himmel bilder åxo.
Ha nu en härlig dag.

Kram.

Nett sa...

Skönt att ha det inhandlat :) Blir säkert jättefint. I år har jag inte handlat nåt än, men skall göra det om nån vecka när vi har fått uppröjt lirte mera. Huset vi köpte ligger drygt 2 mil utanför Borås :) Kram

JaanaM. sa...

Tomater är ju så goda!

Anonym sa...

Kväller,Ja vissa dagar kan man inte Kalla Kalla,dom borde Heta Heta..
Blev lite poolhäng idag...
Ja jag har ganska många goda vänner här som jag besöker,lite då o då för en fika.Jag är ingen stor badjävel,utan trivs rätt bra under något som skärmar bort solen,när det blir för het..Haé Kram.

Veiken sa...

Svar; Vad roligt att du också gillar Alcazar och att du kunde se filmsnutten till slut! Kramar

Anonym sa...

Hej Gunilla - Tack för dina kommentarer på min Facebook. Dotterdottern har verkligen satt opp en riktig bildbomb av familjekort. En del hade jag glömt.

Svenskar spenderar en massa pengar på blommor för den korta sommaren. Kort men intensiv! Gillar de glada färger du valde. Min gård är full av ogräs så här års. Enda ggn jag önskar att jag bodde i en lägenhet.

Ruth i Virginia

Anonym sa...

Mors,,ja inte blir jag i den heta solen så långa stunder,då myser jag hellre under ett solskydd av något slag,,verkar som denna dag blir lika varm som igår..Haé Kram.

yvonne sa...

Oj så svårt du har det att fixa till fötterna. Jag har också svårt att klippa naglarna Är inte så vig mer,så ibland kostar jag på mej att gå till fotvården.Hon som jag har är superbra Hon sätter på nagellack också .. Ha en bra dag Kramen!

Anonym sa...

Ja som alltid,lagom är bäst,,jag ligger inte långa stunder i solen..Jag njuter av så mycket annat..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi kloka vet att lagom är bäst,gäller i alla lägen,,även genemot solen..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Igår kväll regnade det som om himlen var öppen. Nu ser jag en blek sol! Ha en bra dag Morgonkram!

yvonne sa...

Om du trycker på Otroligt duktig så får du se honom....När man tolkar så är man koncentrerad . Men inte när man tolkar sånger Då är det inlevelse som är viktigt! kram!

Anonym sa...

Vad fint med växterna! Och ljuvliga Skånebilder, så vackert!
Ha det bra!

yvonne sa...

Bra att du fick se honom! Kram!

Veiken sa...

Jag sitter nu i startgroparna och ska fixa ute. Jag började så smått, men så kom regnet igår. Det får torka idag och sedan kavlar jag upp ärmarna! :) Kram

Veiken sa...

Svar: Brahehus ligger på fastlandet utmed motorvägen och är också en ruin. Det som jag skriver om ligger på själva Visingsö! Kramar!