fredag 3 april 2015

FÖRSTA KONSTRUNDAN FÖR I ÅR.

Vi hade ett fantastiskt vackert väder idag. Så vi bestämde oss för att åka ut och titta på konst ett tag. Nordvästra Skånes Konstrunda började just i dag, långfredag, och håller på till och med den 12 april. Man har en samlingsutställning nere i Landskrona, där alla medverkande konstnärer är presenterade med ett verk var.

Men vi bestämde oss för att åka åt andra hållet idag. Vi tog alltså vägen mot Klippan, för att se deras konsthall, men den var stängd, så vi vände om till Tomarps Kungsgård strax utanför Kvidinge. Vädret var jättevackert som synes av bilden här. Vi älskar såna höga bulliga moln.
Vi blev mottagna av en stor flock ankor.
Här syns det inte hur många de var. De var många fler.
Alldeles intill ankorna såg jag årets första vårlökar. Snabbt fram med kameran igen.

I dag var det faktiskt gratis inträde så det var mycket folk närvarande.
Från ingången får man klättra upp för en trappa och där blir man välkomnad av den här påskkaninen i brons.Ville man ha den, så fick man punga ut med 35000:-.
På Tomarps slott var det en utställning med skulpturer av Aline Magnusson. Det här är en Bagge i brons i den första salen. Håll i dej! Den kostar 300000:-. Men så vackert gjord.
Här är tackan och lammet också i brons. 
I nästa rum var det en hel familj, som beundrade det här verket. En kissekatt, som tittar upp mot en grej, som hänger i ett band och svänger runt. Barnen kikade också på det.
På tunnan bakom kissen satt den här lilla vovven och kikade ner på kissen. Både katten och hunden var i brons också.
Så blev det en påskhöna lämpligt nog. Den är en gipsförlaga till en blivande gjutning i brons. 
Så visades ett par gipsgrisar också. Det fanns vaxmodeller i en monter, som kunde beställas som upplaga eller enstaka i brons. Och gipsförlagorna kunde gjutas  i brons på beställning.

Det var verkligen roligt att se den här utställningen. Vi brukar ju åka hit ett par gånger om på sommaren. De brukar ha så trevliga utställningar. Klicka HÄR, så kan du läsa närmare om Tomarps slott och utställningarna där.
Det är ju ett gammalt slott från den danska tiden i Skåne och nu är det den svenska staten som äger slottet och tillåter utställningar där. Så här ser det ut i en av gångarna mellan utställningsrummen.
Den här hörde inte till utställningen, men jag gillade den. Den stod mitt i ett rum, som vi gick förbi, för att komma till kaféavdelningen.
Där satt vi ner och tog igen oss med varsin kopp kaffe och varsin morotsbakelse. Det smakade jättegott. Sen blev det att köra hem igen.

.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Anonym sa...

Mors..Oj vilken fin långfredag ni hade,sen att det blev fin konst att vila ögonen på är ju ett +..
Ja det smakade bra,på min tallrik liksom på din..Haé Kram.

Bosse Lidén sa...

Där bjöd du oss på en trevlig utflykt helt i min stil. Jag gillar också sådana moln, men föredrar hellre att Anders Bagge besöker oss i vardagsrummet än den "billiga" varianten du visar upp. Lammet var gulligare. Hoppas du har lika fint väder som vi har just nu. Då kan eftermiddagen inbjuda till nya utflykter. Konstrundorna lockar till mycket. Påskkram Bosse

Ama de casa sa...

Hur många påskkaniner köpte ni? ;-)

sv: Påsken är den allra största högtiden här i Spanien, och Långfredagen den heligaste dagen. Förut flyttade dom alltid fredagsmarknaden till skärtorsdagen, men på senare år håller dom den på Långfredagen. Ingenting är tydligen helt heligt... :-)

yvonne sa...

Fina statyer Men dyra!!...........SV:Jag tycker att pingviner är så söta! kram !

Anonym sa...

https://www.facebook.com/tomarpskungsgard

Anonym sa...

Vad intressant!!! Härliga skulpturer!
Och morotskakan ser inte heller dum ut,den!!
Roliga att se att lite vår kommit!

Anonym sa...

Hejsan..Jo jag fick rätt på kusarna,,så det blev fantastiska 26:- rakt ner i fickan..Ha en fortsatt Glad Påsk..Kram.

Veiken sa...

Vilka priser, vem i hela världen betalar det. Jag kan tänka mig 3000 kronor möjligen.... Nä inte det heller, men det är roligt att titta på alstren!
Kram

Anonym sa...

Ja Gilla,jag kommer att spara slantarna till jag åker till Cypern,,jag slår väl runt då för hela pengen..Haé Kram.