fredag 17 september 2010

Borta bra, men hemma bäst. Eller slutet gott, allting gott.

Ja, hej igen alla mina vänner! Nu har vi alltså kommit hem från Palma Nova på Mallorca. Vi har alltså haft en underbar semester i fjorton dagar med massa sol och bad. Det blev mycket med god mat och fina viner också. Så vi är mätta, utvilade och belåtna på alla sätt och vis.


Som kanske många av er vet, så hade vi en minibloggarträff nere i Palma Nova. Margit Holm och hennes Lasse hade tagit en ospecifierad resa dit och visste vilket hotell vi skulle bo på. Så de sökte upp oss, men vi var inte hemma. Det låg ett brev på golvet innanför dörren, när vi kom hem. Så på så sätt fick jag reda på att vi bodde i Palma Nova alla fyra. Nästa dag, var vi nere vid stranden och badade och solade. Vi var ute i vattnet, då jag fick syn på ett par, som jag tyckte mej känna igen. Så jag gick upp ur vattnet och följde dom, tills jag kom ifatt. Vi konstaterade ungefär samtidigt att vi kände igen varandra.
Det var i den här röran jag hittade vännerna. Nog var det väl tur i alla fall? Sen träffades vi några dagar och simmade och kastade tennisboll tillsammans och det blev även trevliga middagar några kvällar.Det här är Margit och Lasse vid Blue Bar ätandes god mat.


Så har vi Lasse och Sibbelin tillsammans. Det var visserligen en annan kväll och en annan krog, nämligen Goodfathers. Men jag ville ha dem båda på en bild.
 

 
 
Här sitter jag och Margit.
Här är hela det härliga gänget på Blue Bar, som ligger intill Son Matiasstranden. Det var där vi badade om dagarna.
Samma dag, som vännerna reste hem råkade jag bli 3/4 sekel. Då kunde vi tyvärr inte fira tillsammans. Det fanns ingen blomsteraffär nånstans vad vi kunde se, så Sibbelin stal ett par blommor i hotellträdgården till mej.


 
Det blev de här två sorterna. Sen på kvällen var vi ute och åt god mat och drack Champagnesangria till.
Den dagen firades också på Blue Bar.
Här ser du fölsegrisen, som man säger på skånska.

Efter ytterligare en vecka med bland annat besök i Palma stad, så blev det dags att resa hem även för oss. Vi fick vänta från klockan 12 till 18,40 innan bussen skulle hämta oss. Det gick nämligen inte att hyra rummet vidare, för det var fullbokat överallt. Det blev en lång väntan.

När vi sen fick våra platser på planet, var det otroligt trångt. Jag som satt längst in mot fönstret hade ingen möjlighet att trava ut i gången. Men jag satt och gjorde lite gymnastik med fötterna och hade även stödstrumporna på. Vi kom inte hem förrän klockan 3 på natten och kom i säng vid 4 på onsdagen.
På onsdagseftermiddagen, när jag skulle resa mej från soffan och gå ett varv, så kände jag att det gjorde ont strax nedanför knävecket på höger ben. Jag satte mej igen och klämde på det stället. Det var både hårt och varmt. Efter det att jag hade Googlat på blodpropp, så ringde jag även sjukvårdsupplysningen. Även där sa man att jag borde söka läkare med en gång.
Vi ringde efter taxi till akutmottagningen. Där kom vi vidare rätt snabbt och behövde inte vänta i timmer, som man brukar säga är vanligt. Jag blev undersökt och man tog prover av alla de slag. Det visade sej att jag hade förhöjt blodtryck och för låga blodvärden. Man konstaterade också att det verkligen var en blodpropp i benet. Det var två mycket gulliga sjuksköterskor som tog hand om mej. Den ena var elev. Sen kom en kvinnlig läkare och tittade också. Sen fick vi åka hem med taxi igen mitt i natten. Man kunde ju inte säga om det var i de djupare venerna eller de ytligare, så jag skulle få komma och röntga mej nästa dag.


Vi kunde inte bara gå att lägga oss, för vi var nog en hel del upprörda över vad som var på gång. Så vi satt och tittade på inspelade filmer på TVn till klockan 3. Sen vaknade jag tidigt i alla fall och kunde inte somna om. När klockan var 20 i 8, ringde telefonen och jag fick en tid om 40 minuter. Det var ett återbud. Då blev det taxi igen till sjukhuset. Jag blev scannad över hela högerbenet. Resultatet blev att det var den ofarliga, ytliga varianten.


Men jag fick ett recept, så jag skulle ge mej själv sprutor i magen i 10 dagar. Vid första försöket i morse fick jag ett rejält blåmärke på magen. Jag hade gjort det förut för några år sen, när jag hade brutit min ena fot, så jag trodde att jag var van. Så blev det ju slut till slut.

För att det inte ska verka alltför trist, så slutar jag med en video från YouTube, som jag har lagt in med lille Noack, när han fick en present av oss.

Dagens Citat:

Ingen har någonsin beskrivit naturen friare

än en advokat beskriver sanningen.

Jean Girandoux.


-------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

17 kommentarer:

Siita sa...

Ha en bra kväll. TV:n tar över.

Anonym sa...

vad kul att de var där också! har jätteont i fingret ,jag överväger att gå kolla di

Vardagsprincessan sa...

Hej vännen där! Åh vilken otorlig resa. Härligt att få läsa om era dagar där. Ett försenat grattis skickar jag dig och kramar om en ett år äldre bloggvän :). Uscha så tråkigt att du fick en blodpropp , men jag är så glad och lättad över att det inte var den farligare varianten iaf. Ha en trevlig kväll och ta hand om er. kramar om!

Susanne sa...

Det var en väldigt trevlig semester må jag säga!
Och att ni träffade Margit och hennes Lasse var ju jättekul!
Och vilken tur att det inte var värre med ditt ben...fast lite läskigt tycker jag nog att det låter!
Tacka för alla fina bilder från er resa!
Kram

diana sa...

Vilken trevlig resa ni verkar ha haft. Tråkigt med proppen. Hoppas det "löser" sig. Lite humor på kvällskvisten. Kram.

Yvonne :-) sa...

Vilken resa!! Kul att ni kunde träffas och ha det mysigt tillsammans.Tråkigt att du skulle få en propp,men du kom under behandling fort.Det var bara en liten stroke jag fick. Men en varning! Krya nu på dej! Kram!

Gun sa...

Vad tråkigt att du fick en propp, men skönt att det inte var så allvarligt i alla fall. Ni verkar ha haft en härlig resa! Det ser så mysigt ut.:)

Mia systeryster sa...

Men så jobbigt och läskigt att få en blodpropp, men skönt att den var ytlig, men ändå!Usch! Skönt det gick bra!
Kul att träffa bloggare på semestern. Ni verkar ha haft det underbart, Grattis i efterskott=D Kram

Diana sa...

Världen är bra liten när man stöter på varandra i ett helt annat land. :)

Sv: Vi har också hallux vallux i släkten, men jag har klarat mig ifrån operation än. Puh

Mi sa...

Som jag sa i en tidigare kommentar - världen är bra liten ändå. Kramar och ha en fin lördag.

Marie sa...

Men vilken otur du hade med benet, tur att allt verkar ha gått bra!
Vilka fina bilder, känner hur jag börjar längta till vår resa när jag ser dem:)
Kul och fantastiskt att ni träffade på varandra, Margit och Lasse och ni. Världen är allt bra liten ändå!
Kram och grattis i efterskott!!!

Anonym sa...

Grattis till dig! Du ser så otroooligt mycket yngre ut än vad din ålder säger!

Lät som en härlig resa - skönt att proppen var av den snällare typen också.

Välkommen hem :-)

Yvonne :-) sa...

Jag ska väl tillstå att bakad potatis inte är min direkta favorit.Men Ellinor fick bestämma.Ja vi hade tur du och jag,och får vara tacksamma att det inte slutade värre.Förstår att det var kul att träffa Margit och Lasse jättetrevliga personer.
Kram!

Renee sa...

Ni har haft en trevlig resa! Otäckt med din propp i benet.
Filmsnutten var jättehärlig, tänk att han fått en lekkamrat.

Anniepie sa...

Så trevligt! :) Och du är tillbaka nu ser jag, härligt!! Vilken otrolig resa och fina bilder! :) tror inte att det spelar någon roll vart man än åker i världen, endå kan man träffa på någon man känner, ganska sjukt men sant! ;) Ha en bra kväll. Kramar!

Vickan sa...

Vilken härlig semester ni fick : )

maalin sa...

Då var veckans blogg igång riktigt :) rösta på din favorit, du får även rösta på dig själv :) Man får rösta endast en gång på varje person men du kan även rösta på flera st :)