onsdag 22 september 2010

För Landskrona det är toppen tycker jag......

Vi skulle åka till Landskrona idag och titta i Muséet och gå på konstutställning. Muséet är jättefint och har en ny utställning om Thulinflyget. Det bästa är också att det är gratis att gå där.

Nu blev det inte så, för jag hade ju vunnit Kaffehörnans tävling, där man kunde vinna ljuskoppar. Han har samarbete med Mj Housing som finns i Landskrona. Man skulle få valfri dekor på ljuskopparna och jag hade bestämt mej för Sol och Måne. Så jag berättade för Sibbelin, att butiken låg där. Visst skulle vi gå dit och titta.

Men först skulle vi äta den traditionella räkmackan hos Maddes vid Rådhustorget. När vi hade ätit den och druckit vårt kaffe, frågade jag var Östergatan ligger. Den ligger till höger när du kommer ut härifrån och så tar du första gatan till höger. Kors då! Vi går alltid den gatan upp, när vi är i stan. Men har väl aldrig tittat på gatuskyltarna.

Först gick vi in i en mycket välsorterad skoaffär, vars namn jag inte kommer ihåg just nu. Men vi har faktiskt köpt några par var där. Sen kom grannen, som var just Housing. Det visade sej vara en alldeles förtjusande liten butik med fina varor. Det kommer några smakprov här:


Det här är skyltfönstret utifrån.

Vi pratade med tjejen, som stod i kassan och berättade om vinsten. Då visste hon med en gång vad det gällde. Hon hade fått besked från Kaffehörnan vad jag ville ha graverat. Men när vi var där, så såg jag ett par ljuskoppar, som jag tyckte såg så fina ut, att jag nästan ångrade mej. Men det blev så, att vi tog dom två och så graverade hon in Solen på den ena och Månen på den andra. Det gjordes medan vi var ute på stan och tittade bland annat inne hos Marc, som är en mycket trevlig herrbutik med fina kläder.Här ser du min vinst inslagen i presentpapper och allt. Jag köpte ytterligare en ljushållare med ett stort hjärta. Tyvärr glömde jag att fråga henne vad hon heter.Fina skyltar att sätta på väggen fanns det många av.Här ser du min fina vinst i Kaffehörnans tävling. Glöm inte att det är Housing, som sponsrade hans tävling. Gå in på respektive sida och titta vidare. Housing har en nätbutik också med fina saker. Vi tyckte båda två att butiken var väldigt söt och hade fina varor.På plats hemma finns nu den här fina ljushållaren, som jag köpte.Min fina vinst passar bra ihop med min stora kruka med min fina orkidé som blommar med fem stora vackra blommor.


Dagens latinska Citat:

Ars longa, vita brevis est.

- Konsten är lång, livet är kort-

Seneca

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

10 kommentarer:

Susanne sa...

Oj så mycket fina saker!
Ljushållare/lyktor i alla former är ju så tacksamt nu när det mörknar...och man bara vill mysa med tända ljus på kvällen!
Kram

Anonym sa...

Hej vännen där
Jag säger väl detta,du är bara för underbar människa. Vilka bilder du tagit.
Så trevlig dag ni haft
Jättetrevligt att ni gillade butiken
kram från mig
kaffehörnan

Marie sa...

Grattis till vinsten!
Jättefina saker i den affären, precis i min stil!
Kram

gunsan sa...

SV: jo jag hittade dig inne hos http://miruschkas.blogspot.com/

Vilken underbar butik du har lyckats hitta, otroligt mycket fina saker, där skulle man få vandra runt en stund;)
kramizzzz

Siita sa...

God morgon. När jag ser från butiken så tänker jag på affären som vi är i o har juntan. Måste fota hos dom så ni får se. Kramar

Sussi sa...

Först o främst.. Grattis till vinsten :)
Vilka fina ljushållare..
Den affären såg verkligen ut som en jag skulle trivas i som fisken i vattnet..
Rakmackan såg inte så tokig ut den heller ;)

Kramisar

carinasjolund sa...

Vad roligt att få vinna :))
Fanns mycket fina saker där ser jag.
Väggskyltarna var fina :))
Ha en fin dag!
Kram

Anonym sa...

GRATTIS! Vad härligt att vinna så fina grejor. Flera saker som du visade skulle jag kunna tänka mig - men Landskrona....
Kram

Mi sa...

Grattis till vinsten och vilken härlig butik. Den skulle jag vilja gå omkring i och bara njuta av allt fint. Kramar/Mi

Margit sa...

Så fina saker du visar, Gilla!! Jag tycker som du att det är så roligt att titta in i såna affärer..och ta bilder och njuta av de fina sakerna som dom har.
Fina saker du valde och VANN.. Vackert.och att de små ljusvaserna passade så bra till kruka med orchideen!
Härlig macka du visar också, man blir riktigt ugen....
Idag är det grått o trist ute..men det blir väl bättre en annan dag... Vi får komma ihåg det fina vädret och det roliga vi upplevt på Palma Nova...
Kram till er båda!!!Margit o Lasse.