lördag 25 september 2010

Dagen bjöd på överraskningar.

 På förmiddagen frågade Sibbelin, om vi skulle åka till Ängelholm. Visst det kunde vi väl. Det skulle bli kul. Men när vi var på väg ångrade han sej och sa, vi åker till Båstad istället. Gärna för mej.Så kom vi alltså till Båstad och då var det lunchtime, så vi ställde bilen på ett torg intill kyrkan. Det finns en korvkiosk, eller "korvaluda", som man säger i Helsingborg. Vi beställde varsin "porting". Det visste dom inte vad det var, så det blev en liten språklektion. En korv med mos. Jaså? De har nämligen speciellt goda korvar där.


När vi hade ätit dom, så åkte vi från Båstad, för säsongen var ju över, så det var ingen idé att titta, så vi fortsatte till Boarp, där det finns ett köpcentrum med olika butiker. Jag hade för mej att jag hade tagit ett par bilder där, men de fanns inte i kameran. Vi inhandlade en fin ljuslykta att ha på balkongen. Bilden kommer längre ner.Men det blev Ängelholm till slut ändå. Det blev tid för kaffe och det tog vi oss i Brännbornshuset, som det kallas. Där finns det en klädbutik Brännborns och en ICA-Maxibutik förutom kaféet.
Här sitter vi båda i våra nyinköpta jackor. Sibbelin i en, han köpte på semestern på Mallorca och jag i en av mina födelsedagspresenter. Bakelsen är en hybrid på Budapestare, men smakade syrligt. Väldigt god i alla fall.På vägen hem till Helsingborg, tog vi en liten runda in på Väla Köpcentrum och till KappAhl där. Vi hittade ett par byxor till mej i samma nyans som jackan. De var i jeansmodell och satt mycket bra. Jag har bara att sy upp dom idag (lördag).Den här ljuslyktan köpte vi i Boarp idag. (Läs igår) Den är silverfärgad och hänger i taket på vår balkong.


Den här lyktan finns också på balkongen och har varit där ganska länge. Det är ju så härligt att tända ljusen och lysa upp mörkret ute. Den lyktan är svart.Jag lyckades inte lägga in bilderna i går kväll (fredag), så jag har gått tillbaka till utkastet och nu fungerade det. Det är ett helt nytt system, som jag inte kände till. Det är alltså lite blandning från igår och idag.


Dagens latinska Citat:

Nec vitia nostra nec remédia pati Póssumus.

- Vi har inte kraft att fördra vare sig våra fel eller botemedlen mot dem -

LIVIUS.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

7 kommentarer:

Vickan sa...

Vad mycket fint ni hittade. Det är kul med såna där spontana utflykter ibland. Vi var också ut och shoppade igår. Vi shoppade vinter kängor och stövlar både jag och min man och en ny DVD spelare till övervåningen så jag och min dotter kan fortsätta med zumban : )

carinasjolund sa...

Vad du är duktig på att knäppa mycket bilder :))
Så roligt att gå in på din blogg :))
Ha en fin kväll!
Kram

Margit sa...

Tack Gilla, att jag fått "läsa och fälja med er".på eran tripp idag..var ni varit och vad ni ätit....
Så fina ni är i era nya jackor!!! Bådas, MYCKET SNYGGA och kädsamma...
Här är det mulet o kulet idag...Jag sitter vid datorn...MEST HELA TIDEN...får ju motion..i fingrarna...åtminstone...och TIDEN GÅR så fort...
Kram på er båda!!!/Margit o Lasse hälsar!!!

Marie sa...

Dina lyktor gillar jag skarpt!
Kul att hitta kläder så där apropå:)
Den där bakelsen skulle inte vara helt fel att äta nu, jag är så himla sugen på något gott!!
Ha en fin kväll/kram

Siita sa...

Budapestbakelse är gott. Jag blev bjuden på kaffe o dajmtårta av en bloggvän idag. Kramar

diana sa...

Vilken otroligt vacker lykta :)

Anonym sa...

En porting? Här säger vi "en halv special"
Det skiljer sig en del på språket i vårt avlånga land! Oh, så vackra bilder på ljuslyktor. Kram