måndag 30 maj 2011

Uppackat och klart.

Idag har jag packat upp våra väskor och sorterat tvätten tills i övermorgon. Igår blev det ju mest en vilodag, eftersom vi inte kom hem förrän klockan 3 på natten till söndagen. Nu är väskorna satta ner i källaren, så nu slipper vi att se dom på ett tag igen. Det var rätt jobbigt med uppackningen, för allt var i oordning efter resan.

Den första bilden jag visar idag är från flygplatsen i Antalya, som var helt ny, när vi var i Alanya 1998. Då kunde man inte ens datorprogrammen flytande, så det blev långa köer.

Ryssarna hade börjat resa utomlands och de var ju vana vid att komma fram i köer. Det var bland annat en familj, som hade en dotter, som klev fram och ställde sej intill andra resande i kön. Sen kom resten av hennes familj dit och dottern fortsatte att kliva ännu längre fram o.s.v.
Nu ser det ut så här i dagens läge på flygplatsen. Den här bilden tog jag, när vi just hade kommit från planet. Annars var det andra bullar minsann, när vi skulle resa hem igen. Då var det packat överallt.
Den här bilden är tagen på utflyktsbåtar från den nya Strandpromenaden, som blev färdig förra året. Sådana båtar samlades ungefär på samma plats varje dag.
Här syns en sån båt i fjärran genom en portal, som ledde ut från hotellet. Själva båten blev lite dimmig, trots att det var klart väder. Apropå vädret, så var det fint hela tiden. Temperaturen gick inte över 30 grader som väl var. Så var det genommolnigt bara ett par dagar.

Hemresedagen var det först vackert väder men så småningom kom det moln flygande och det första stora regndropparna föll på hela tiden. Men när vi närmade oss flygplatsen var det stora svarta moln på himlen och plötsligt blev det slagregn, åska och det kom jättestora blixtar. Det kändes nästan kusligt att vi skulle behöva lyfta med det ovädret. Men det gick så bra hela vägen hem.

Så småningom kommer mina resebeskrivningar i min andra blogg. Bilderna finns klara nu på datorn. Men de ska laddas upp och det tar ju sin tid.

Redan igår hade vi Noack hos oss några timmar. Han verkade inte må bra precis, utan låg mest och var slö. Han hade vägrat att äta några dar då. Men vi lyckades lura i honom lite mat, i och med att Sibbe la i tre småbitar köttbullar bland hans torrfoder.

Idag hade Matte varit med honom hos veterinären och fått konstaterat att han har fortfarande rester av borrelian, han fick förra året. Stackars lille Noack. Men han verkade lite piggare idag.

Dagens Citat:

Frihet är rätten att göra allt

som lagen tillåter.

Charles de Montesquieu.
********************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Margit sa...

Ja då har ni packat upp....Och vi ska packa våranresväska. Inte för att åka på utlandsresa ännu,men vi ska åke upp till våra ben med familjer..dom bor runt "Umeå" kan man säga. Vi ska fira min sonhustrus 40 årdag.(hon fylllde ju i maj, men då brann ju hennes bror hus/hem upp så det flyttads till nu den 4/6)
Skönt att ni hade "lagomt varmt" och att ni inte hade regn förrän på hemresedagen.
Idag har vi haft mycket bättre väder än på länge. Kännts riktigt varmt i luftench det är ju skönt.
Kram till er båda!!!!Margit o Lasse.

Vicke sa...

fina bilder som väcker minnen hos mig, efter bussolyckan så hamnade vi alla på ett hotell i Antalya innan dom fixade transport till Sverige, ha en fin dag nu

mormia sa...

Skönt att få packat upp när man varit borta. Det ser ut vara ett fint ställe ni varit på. Ja då får vi hoppas Noack kryar på sig så han orkar gå med på era promenader.
Ha en bra dag/kram

Anonym sa...

Hej du,,sol har jag oxå och i solen är det stelhett,,men det blåser som 17:on.Välkommen hem föresten.Haé Kram.

Siita sa...

Just nu väntar jag på regn o åska här. Mullrar på långt håll. Fina kort. Kram

kaffehörnan sa...

Hej vännen
De är bara lilla jag som smyger in

kram

Anonym sa...

Vilka Härliga bilder,
hoppas att Ni hade det trevligt!
:)

Här skiner solen idag också,
och det ser nästan vindstilla ut!
:)
Ha en fin Lördag!

Kram
Stevie