söndag 29 maj 2011

Vi kom hem från Side i natt.

Just det. Att jag har varit frånvarande i bloggen har alltså sin förklaring. Side ligger alltså i Turkiet och vi har haft en tvåveckors semester där på ett hotell, som heter Dogan.


Vi hade All inclusive med både frukost, lunch och middag. All dricka som bjöds till maten och i baren var inhemskt. Ville man köpa "äkta" vara gick det också. Det blev för min del lite fantasilöst i längden med maten. Man kan inte klaga på den, för det fanns mängder med grönsaker och fyra så kallade varmrätter både till lunch och middag. 


Tyvärr blev vi serverade fisk endast en enda gång på dessa två veckor, så det hände att vi gick ut och åt på andra krogar istället. Fisken vi blev serverade på hotellet var makrill till en lunch. Den var god inte tu tal om annat.


Jag blev annars lite trött av upprepningen av maten, för jag är ju bortskämd hemma och så kände jag mej lite fångad av att behöva hålla tiderna. Turkarna kryddar inte sin mat speciellt mycket.


Men en trevlig sak, som hände var ju att vi träffade Fenixmona och hennes man där nere.  Mona brukar ju berätta om några vänner, som de brukar besöka i Skövde. De har träffats på sitt hotell för några år sen och håller kontakten med varandra.

Vi fick förmånen att träffa dem också på Monas balkong med lite drinkar. När jag hörde att det var de, som bor i Skövde, var jag ju naturligtvis tvungen att berätta att jag hade tillbringat min barndoms somrar i Lerdala en by utanför Skövde och de hade också bott där i flera år. Det slutade med att vi pratade om många människor som vi har som gemensamma bekanta.

Dagen efter när jag hade vaknat tidigt kunde jag inte somna om, för huvudet snurrade av barn- och ungdomsminnen. När kriget var slut flyttade min familj till just Lerdala och hyrde hos en bonde. Så jag gick i skolan där i cirka 2 år och fick många kamrater.

Senare när vi hade flyttat till Arboga, hyrde först mina föräldrar ett gammalt soldattorp där som sommarstuga. Året efter köpte de torpet, så jag har varit där i många år, ända tills jag flyttade hemifrån och senare var jag där med min familj. Allt detta snurrade runt i mitt huvud.

Vi träffades med Mona och hennes man och deras vänner flera gånger och kom på fler och fler gemensamma vänner och bekanta med Skövdeborna. Vid ett senare tillfälle kommer jag nog att beskriva lite närmare om mina minnen därifrån.

Nu blir det inga bilder, för de är inte inlagda i datorn än. De måste ju sparas och göras i ordning och det räcker inte tiden till idag.

Dagens Citat:

Den som vill försöka bli lycklig,

skall inte lägga an på att begränsa sina krav.

Platon.
***********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Mi sa...

Ja tänk att ni var i turkiet. Jag blev lite orolig faktiskt och började fundera vad som hänt. Så kul att träffa bloggvänner när man är på en resa och så även hennes vänner som du hade gemensamma bekanta med. Otroligt vad världen är liten ändå. Jag tycker att det är skönt att du är hemma igen så jag vet vad jag har dig, haha. Kram o välkommen hem!

Kramar/Mi!!!

4U2! sa...

Välkommen tillbaka!;)

Anonym sa...

Välkommen hem sksall Du vara Vännen,
och GRATTIS på mors Dag!

Kram
STevie

Nett sa...

Tävlingen är avklarad.. Vann du ?

Nett sa...

Härligt att bara få komma iväg, även om man kan bli en aning trött på maten. Skönt att vara hemma med kan jag tro. Kram

Siita sa...

Skönt att komma hem? Jag ska snart lägga mej i slafen. Kram

mormia sa...

Välkommen hem igen. Ni kanske kunde stannat ett par veckor till i värmen för hoppas att det har varit bättre än här. Nä ni längtade hem till Noack eller hur?
Ha det gott/kram

Vicke sa...

Välkommen hem, jag väljer aldrig en resa där allt ingår, för jag vill prova olika ställen att äta på, kul att du träffade Mona och dom handta. Jag hoppas att du får en bra start på veckan

Vicke sa...

Svar: Ja, det är mycke trevligare med olika små ställen att äta på

Anonym sa...

Vad roligt att ni träffades därnere och att du hittade gemensamma bekanta via Mona! Jag kan tänka mig att ni hade det bra. Side är ju ingen av våra favoriter, men varmt och gott är ju inte det sämsta! Kramar

Anonym sa...

vad fantastiskt kul ni har haft det! du har mkt att berätta antar jag
kram