söndag 1 maj 2011

Valborgsmässoafton.

Idag var det sista dagen i den här månaden och Valborgsmäss. I Helsingborg har det varit eldningsförbud så det blev inga eldar i år. Man fick inte heller använda engångsgrillar, för de skulle kunna värma upp i marken, så det skulle börja brinna.

Det gjorde inte mej så mycket att vi inte fick elda, för vi är nog eldiga själva. Sen brukar man sjunga in våren vid Terasstrapporna och hålla tal. Men vi var inte där. Men häromdan så....

Du ser att det är tomt på sångare, så du förstår väl att det inte var idag.

I eftermiddags så fick vi celebert besök av älsklingen Noack. ♥♥♥. Matte jobbade och hade lämnat honom hos oss, när vi kom hem från ett besök på det stora köpcentret.

Så småningom skulle jag gå ut med honom så han fick rasta sej lite och sen skulle jag lämna hem honom.

 På vägen hem till honom så fick jag syn på årets första häggblomning för min del.
 Det blev ett foto i närbild också. Man säger ju att skomakaren stängde butiken och satte en skylt i fönstret. Stängt mellan hägg och syren. Ja, då vet vi vad som väntas om ett litet tag.
Klart att jag var tvungen att ta ett foto på Noack älsklingen också.

Han har redan fattat de nya rutinerna, att jag/vi går ut med honom och sen lämnar honom hemma hos sej. Där får han vänta på Matte bara för att han ska vara van att nån annan kommer att gå ut med honom, när vi inte kan. Så han har lärt sej att det var inte farligt att bli lämnad hemma istället för att få följa med hem hit igen. Jag hoppas att jag förstod honom rätt ikväll, för när jag stod och kramade om honom, så lät det nästan som om han morrade lite. Men jag hoppades ju att det var som han spann som en kisse.

Glöm inte min andra blogg om resor. Klicka på jordklotet så kommer du dit.

Dagens Citat:

Vänner är som pengar,

lättare att skaffa än att behålla.

Samuel Butler.
*************************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥


 

16 kommentarer:

Jenfan75 sa...

Skulle man ha hatt också?? Herregud.. Då skämmer man ju bara ut sig.. Jag garvade ett antal gånger jag med.. Det hade väll räkt att sätta en roset på skallen=).

Jo jag håller med dig om att Victoria var ännu lyckligare när hon fick sin prins..

Jenfan75 sa...

Va skulle man ha hatt också men fy då skämmer man ju bara ut sig.. Dom kunde ju lika gärna satt på sig en rosett på skallen.

Ja jag håller med dig om att Victoria va ännu lyckligare när hon fick sin prins..

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Har inte sett någon Hägg här ännu men idag ska vi ut och botanisera i blomvärlden så då får jag se hur långt det har kommit!
Den blinderede gubben hade en peruk i form av en golvmopp...hehehe...I vanliga fall så är det inte så mycket på huvudet. kramiz

Vicke sa...

nu är din blogg tolkad

Nett sa...

Underbara bilder, ja det var sista apsil det, ny månad och jag hemkommen från jobbet så det blir att sova, så något demonstrationståg blir det inte för min del. Ha en fin dag. Kram

Siita sa...

God morgon. Min vana trogen så var jag uppe tidigt, gav katten mat o släppte ut han. Sen gick jag o la mej igen o somnade om, vaknade halv 9 av sendrag i smalbenet. Kram

Anonym sa...

Hej Gilla,
Ja nu är det verkligen bra torrt i markerna. Här uppe är visserligen inte eldningsförbud ännu men kommer det inget regn snart så blir det nog så. Jag är så där gammeldags som gillar att stå vid brasan och höra sångarna sjunga in våren. Det minner mig om de vilda ungdomsåren, som var minst sagt milda mot hur studenterna idag uppträder, skräniga och fulla. Oj, häggen blommar redan hos er, det var väldans. Här ser jag nu fram emot min gullviveäng som snart kommer hoppas jag.
Maggan

carinasjolund sa...

Vilka ljuvliga bilder du bjuder på :)
Fick älsklings vovven någonting gått i går? :)
Ha en bra dag!
Kramen♥

Anonym sa...

du kunde väl sjungit :) de lär sig snabbt djurn mer än vad man kan säga om tonåringar
kram

Anonym sa...

Det var hon som var här!!
kram

Vickan sa...

nej men stackaren! Jag hade nog inte kunnat låta bli att ta med honom hem jag : )
Jag vet faktiskt inte om vi hade några brasor i år. Vi var i så fall inte där. Vi stannade hemma och hade en jättemysig valborg på tu man hand.

Anonym sa...

Härligt med hägg, då kommer snart dom underbara syrenerna som doftar så ljuvligt :-)

Nett sa...

Nädå.. trodde inte att du skulle gå, var mer en fras som passar in denna dag då man borde gå demonstrationståget., Förmodligen hade jag inte gjort det även om jag hade varit ledig. kanske synd för det är väl idag om nån tid man skulle behöva gå det. Kram

Nett sa...

Japp, cupcakes.. Muffins med något vackert på :) Kram

Anonym sa...

Mellan hägg och syren var det ja. Jag tror inte att det blir något mellan i år. Varken hägg eller syren har blommat än, men knopparna finns där. Kram

diana sa...

Vad kul att ni fick ha Noack. Härligt när det blommar.