tisdag 28 april 2015

MYCKET NOSTALGI IGEN.

Jag skrev ju sist om nostalgi från min barndom. Nu blir det lite från min ungdom också. Vi var ett gäng killar och vi två tjejer, som höll ihop och upplevde en del saker tillsammans. Det var jag, Gittan, Gittans äldre bror Arne, Rolf Fasth och hans yngre bror Hans, som jag var förtjust i i skolan, och så var det Edor, som var mest busig av alla.

En gång, när vi var ute tillsammans, kom Edor med sin moppe och vem var det som skulle köra den om inte jag. Jag körde en bit framåt och vände och körde tillbaka. Det blev ingen lång tur. Att jag bara kunde, förstår jag inte än i dag. Det var nog det värsta buset jag själv var med om i det gänget.

En gång gick vi alla tillsammans ner för ett gärde och in i skogen, där det gick en bäck. Den följde vi inåt skogen ett bra tag tills den slutade i ett vattenfall. 
(Bilden tog jag många år senare. Från början visste jag inte, att det kallades för Silverfallen.) Det går att läsa mer om fallen HÄR.
Vi duschade i vattenfallet och hade kul. Sen följde vi bäcken vidare ner mot en sjö, som heter Lången. Där badade och simmade vi på riktigt.

Många år senare, när vi var i Såkerbo vårt gamla soldattorp med min yngste son, Lasse och hans fru Katri och deras två små barn Amanda och Julia, så körde vi bil till en väg i närheten av Silverfallen och begav oss dit.
Här syns Sibbe på väg till fallen. Lasse vänder ryggen till med lilla Amanda i handen. (Jag känner igen mössan hon har, för den har jag stickat.)

Så är Katri också på väg, men det syns inte att hon bär på lilla Julia. Vi fick gå en bra bit uppåt tills vi kom fram.
 Tänk att här har jag duschat en gång i tiden! För en hel evighet sen.
Jag kom så väl ihåg, när jag var här tillsammans med vårt gamla gäng. Det tänkte jag på hela tiden.
Nu har Sibbe tagit hand om kameran, så även jag är med tillsammans med Katri och lilla Amanda.
Farmor visar Amanda att hon ska titta mot kameran. Dom där byxorna jag hade på mig hade jag i många år som mysbyxor hemma, tills de var helt utslitna.
När vi sen gick därifrån, så såg vi den här husruinen mitt i skogen. Det var nästan lite kusligt, trots att det var mitt på dan.
Lilla Julia syntes inte så bra på de andra bilderna, så jag visar en bild från vårt älskade Såkerbo. Den här gången var vi många i det lilla torpet, så Sibbe och jag låg på golvet i rummet och här vill lilla Julia kela med Sibbe. De andra låg i lilla kammaren och fler låg ute i en Friggebod. 
Till exempel min kära lillasyster Nittan. Hon är i provningstagen här. Det är vår Pappa som stod för snickarglädjen här. Men han fanns inte då längre.

Här är hela den lilla familjen framför Såkerbo, det lilla soldattorpet, som alla kom att älska. 

(Kan man tänka sig, att den största kickan ska gifta sig i pingst och vi är bjudna på fest?)

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

27 kommentarer:

Nett sa...

Härliga minnen, och fallet är vackert. Anar att det kanske var kallt att duscha där, men väl ett minne att minnas. :) Kram

Anonym sa...

Visst är det härligt med dessa tillbakablickar i minnenas arkiv..
Ja tänk så mycket gott det finns att äta ur "Medelhavsköket"Grekland och Cypern har ju mycket gemensamt,,men för mig tar nog Stifadon plats nr 1..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Här var det mycket nostalgi :-)

Vilket vackert fall!
:-)

Polargrevinnan sa...

Visst är det härligt att minnas ungdomskamrater och saker som man gjorde tillsammans.
Fint vattenfall.
Bröllop i pingst - härligt.
Ha det bra.
Kram Viola

yvonne sa...

Morn!Härliga minnen Gilla! Förstår att du kände dig som ung igen när du mindes......................... det är trevliga duktiga killar som kommer Och det tar gräsklippet med sig till tippen.. Kram!

Anonym sa...

Hej du..Jag har varit i Paralimni tidigt i morse,,sökte efter ett hus,jag är inbjuden till en familj på söndag,så nu hittar jag dit utan problem...
Ja den nya kyrkan i centrum av Paralimni är en pampig en,,det finns två till stora kyrkor i staden en på Protarassidan och en på Deryniasidan..Haé Kram.

yvonne sa...

Du är väl 30+ ?? Kram!

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Ännu ett intressant inlägg. Vilka härliga minnen du har. Vilket mysigt ställe med det där fallet. Sådant är så roligt att fota.

Oj,så roligt att hon ska gifta sig.

kram

Anonym sa...

Vad trevligt att du berättar om gamla minnen och om din fina familj!
Ha en riktigt fin långhelg!

yvonne sa...

Ja ja siffror ! men du känner dej som 30+ ;.) Kram!

Anonym sa...

Kväller,jag brukar ha bra lokalsinne,men på okänd mark spelar det ingen roll,man är lätt borta,,men jag tog bilden,jag var ganska säker på att jag kommit rätt,och fick bekräftat,hon sa otroligt,det är mitt hus...Haé Kram.

yvonne sa...

I sinnet är du 30+ Kram!

yvonne sa...

Ja ja ja Men vi behöver inte räkna plusen! Nattikram!

Anonym sa...

Mors..Jo påsken har varit,,men jag menade bara att dessa bullar som jag fick,hör fastan till..Men dom smakar lika bra även andra tider..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Hoppas att du har sovit gott! Ha en bra dag Morgonkram!

Nett sa...

Javisst tar den tid den där pannacottan, men vill man vara lat kan man ta alla ingredienser på en gång så slipper man ta dem i lager ;) Kram

yvonne sa...

Nyttan var att göra bandage till benbrott!
Så bra att du är duktig på att koppla alla kablar rätt.Kram!

TantGlad sa...

Roligt med gamla minnen Roligt att minnas och att se tillbaka.
Vilket härligt vattenfall. Där måste det ha varit helt fantastiskt att duscha.
Fest blir kul. Något roligt som händer i pingst.

Kramkram från mig

Anonym sa...

Mors..Ja dessa kyrkor är ju så fantastiska byggnader,verkar nästan som städerna försöker överträffa varandra..St Barbara ser man när man kommer in till Paralimni från Protaras..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon ! ja du är bra. ha en bra dag Morgonkram!

Anonym sa...

Oki,då kan vi gratta Maj då idag,och den 19 maj,har hon namnsdag..Haé Kram.

yvonne sa...

Klart att Baloo förstår er Han märker vilken sinnesstämning ni är i! Kram!

yvonne sa...

Han har ett bra kroppsspråk. Mina töser gör likadant! Kram!

Veiken sa...

Tiden rinner undan och det blir en massa fina minnen kvar! Buset som du gjorde var ju väldigt snällt!
Kramar

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag ser fram emot att läsa ännu fler sådana här nostalgiska inlägg ska du veta.

kram

Anonym sa...

Kväller,,Ja det är jättefina byggnaderDom påminner ganska mycket om varandra,men är ändå så olika..Man har byggt en ny liten kyrka här i Ayia Napa,den invigdes i december,den är helt olik de övriga,stenen är hämtad i Throdosbergen,så den är mycket mörkare.Haé Kram.

yvonne sa...

Vi är språkgenier!! ;.) Kram!