lördag 14 april 2012

En spännande konstutställning.

Vi missade ju en utställning i går, så vi bestämde oss för att göra ett nytt försök hos Mats Rydstern idag. När vi åkte hemifrån verkade det att bli regn, för det var mörka moln på himlen. Men det var bara hemma. Så när vi kom till Krapperups Slott, så var vädret fint igen.
      
Vi krånglade oss iväg därifrån till en felaktig adress, men vände och körde vidare på den vägen vi åkte först. Hans utställning och ateljé låg längre ut på landsvägen än vad vi trodde, för på kartan verkade det vara alldeles intill slottet.

Vi kom in och Mats, som var en gammal vän till min äldste son, kände genast igen mej, trots att vi inte har träffats på många herrans år. Han fick veta att B, sonen fyllde år idag och hade blivit Morfar igår. Det var ju roligt.

Vi kikade runt bland hans tavlor på utställningen. Den första här är ju ett självporträtt och det är ju verkligen likt Mats själv.
Hans tavlor är så fina, precis i vår smak. Det syns vad de föreställer. Här kommer några prover.När vi sen var på väg att säga adjö, så kom det två par. Den ene av killarna hälsade på mej. Han tyckte att jag borde känna igen honom. Det var ytterligare en kompis till sonen, den andra killen också. De var båda i sällskap av sina fruar, som inte kände till vänskapen så väl förut. Vi hade ett långt och animerat samtal allihop och det var verkligen roligt.
Så det blev ju tvunget att ringa till sonen när vi hade kommit hem och han blev lika förtjust han. Nog är väl världen bra liten?

Dagens Citat:

Det verkliga sättet att spilla tid är
att räkna timmarna.

Francois Rabelais.
**************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

10 kommentarer:

Veiken sa...

Oj, så fina tavlor. Exakt i min smak. Imponerad över att folk kan få till sånt! Kram

Nett sa...

Det var vackra tavlor det där. Påminner mig om en konstnär här från Borås. Kram

Siita sa...

Kul att träffa dom som man känner igen. Släkting till gubben oxå är konstnär. Målat bla. av lassemaja, som dom är släkt med. Kram

Vicke sa...

Han är duktig, ha en fin dag nu

Sand mellan tårna sa...

Visst är världen liten ibland. Jätte fina tavlor. Tänk om man kunde måla så:)
God morgon!

Maria sa...

Tycker också om tavlor där man ser vad det föreställer.
Ja världen är liten ibland, det låter som ni fick en trevlig pratstund.
Söndagskram

Veiken sa...

Jag hoppar in och önskar dig en fantastiskt fin söndag! Kramar

Ninja sa...

Vilken fin utställning, han är skicklig. Jag klickade på länken och fick se fler vackra tavlor.....vilken prisklass ligger hans tavlor i?

Vicke sa...

Ha en fin kväll nu

Sussi sa...

Vad skoj att det var en vän till din son som målat tavlorna. Gillade den med äpplena mest. Jättefin! Skulle passa in fint härhemma :)

Sv. Ja, dom är bra starka hundarna. Det gäller att vara med när det leks. DOm blir lätt lite överleksamma. Hoppas du inte är allt för allvarligt skadad?

Kramisar