söndag 8 april 2012

Påskafton hela dan.

Glad Påsk önskar jag alla och envar.

För att göra det lite roligt, så kan du klicka på bilden här, så får du se några passande påskbilder. ;-D

Vi skulle ju ha gäster idag, så dagen började med städning. Lite mat hade vi ju på börjat igår, så den biten var rätt lätt. Vi hade bett gästerna komma vid tretiden och innan dess fick Sibbe gå ut en runda med Baloo, för Matte har fått andra tider och en annan arbetsplats. Sen ville inte Baloo ha sin mat.

När gästerna K. och L. kom blev det först en välkomstdrink och vi fick presenter: två flaskor vin och en påse med jungfrubröst, för det har jag ju berättat här, att jag gillar.

Vi hade gjort i ordning en buffé i köket med olika sorters ägg och sill och sen grillspett. Sen satt vi vid matbordet i rummet och åt. Vitt vin till maten blev det. Allt gillades vad jag förstår.

Kaffe och hembakta chokladmuffins, som jag visade igår. Lite fusk, för jag har glömt att fota helt och hållet idag.

Senare mot kvällen åt vi Sibbes special, Jansson, som han gör med matjessill. Det gör att den smakar rejält. Till dessert blev det choklad-mousse, med vispad grädde och som dekor karamellägg och bananskivor.

Det blev en massa uppräkning av dagens mat. Men jag blev i alla fall så pass mätt att magen stod i fyra hörn och en snibb. Jag gissar att de andra också blev nöjda. Vi är ju såna att vi kan snacka i evigheter med varandra och inspirationen tar aldrig slut, för vi trivs tillsammans. 

K. och jag var ute och gick med Baloo. Han har visat sånt konstigt humör, men Matte tror att det beror på att han börjar bli könsmogen. Han såg så nerstämd ut att jag blev rent orolig. Han ville inte heller äta sin mat från början.  När han hade gjort det, kokade Sibbe lite kycklingfilé till honom. Men jag  fick sätta matskålen framför nosen, där han låg i rummet, innan han reste sej och följde med ut till köket och åt det. Matte har läst att så kan hundarna bli när de blir "tonåringar".

En lustig sak hände idag också. Först när Sibbe kom hem med Baloo efter första promenaden, så kom grannarna som bor ovanför oss och sa att de skulle ha gäster och bad redan om ursäkt om det skulle låta för mycket. Det gjorde ju klart ingenting för oss eftersom vi själva skulle ha fest. Men vår spelare fungerade inte, så vår fest var bara tyst.

Efter ett tag när våra gäster hade kommit, så ringde det på dörren och en annan granne bad om ursäkt för att han skulle ha födelsedagsfest och skulle kanske komma att spela högt. Det gjorde ju inget, men långt senare på kvällen, kom jag att tänka på att jag skulle ha sagt: " Tack så mycket! Vi kommer" Men det gjorde jag ju naturligtvis inte, men glömde också att gratulera på födelsedagen.
     
Den här tårtan har jag lånat på webben, som present till grannen.

Dagens Citat:

Om det är något du inte gillar
- ändra på det
- ändra på din attityd.

Maya Angelou.
*******************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Vi åt vår påskmat kl 13.15. Sen fick Alice, dotters vovve springa lös på gården. Gissa att det gillades. Så hon sprang. Senare idag kommer en bild på henne. Kram

Fenixmonas sa...

Så fina grannar som säger till när de ska ha fest! Jo, våra fyrbenta vänner kan förändras när de går in i vuxenvärden...Kramiz

Nett sa...

Mycket fester runt omkring påsken, lite här och där. Här i detta huset var det ganska tyst eller vad jag vet i allafall ;) Låter som att ni hade en trevlig tillställning där hemma och att alla var mätta och belåtna :) Kram

Vicke sa...

det var bra gäster som hade med sig presenter, ha en fin dag nu

Mia systeryster sa...

Vad mycket gott ni ar ätit!
Härligt med hänsynstagande grannar=D
Kram

Sand mellan tårna sa...

Verkar varit en lyckad påskafton. Håller med om att Jansson smakar extra gott med matjes. Hälften ansjovis/hälften matjes. Då blir det mumma.

Nett sa...

Skönt att även gästerna hade det trevligt :) Kram

Sussi sa...

Vilka hänsynsfulla grannar som ringer på och säger till. Snällt..
Låter som om ni hade det riktigt trevligt med massa gott att äta. Precis som vår långfredag och påskafton. Ibland undrar man hur man kan få i sig så mycket ;)
Det är lite synd om han hundar ibland. När dom är könsmogna och det är löpartider. Då har dom det inte lätt alla gånger..

Sv. Jag är redo både för sol och vår. Som tur var så fick vi massvis med sol under helgen :)

Kramisar