lördag 8 september 2012

Har hösten kommit?


Idag hade vi tänkt oss att åka ner på stan och äta en god bit mat. Vi firade ju ingenting i går. Men det blåste småspik, så det kändes inte så bra. Det kändes nästan som om det vore höst. Vi gick utefter hamnpromenaden i Norra Hamnen och skulle kanske gå till en krog längre bort. Men vi beslöt oss för att låta bli och åkte hem istället. Vi gick då på vår kvarterskrog i huset där vi bor.

Där beställde vi knaperstekt anka. Vi har ätit den förr där. Den smakade jättegott, men tyvärr var själva ankan inte stekt på rätt sätt, så den var seg. Den såg jättefin ut i alla fall.
Vi fick bytt ut den mot oxfilé på planka istället. Oxfilén var perfekt stekt och den var också himla god.
Men innan vi hade fått in maten, kom Baloo och hans Matte utanför, så vi gick ut och pratade med dem. Baloo gick med ett paraply i munnen och var jättestolt för det. Vi skulle passa honom, för Matte skulle iväg till sitt jobb. Så hon gick upp till lägenheten för att lämna honom där och så fick hon smaka på äppelpajen jag bakade igår.
När vi hade ätit färdigt gick vi upp och sov lite middag, för vi vaknade rätt tidigt i morse. Jag städade, så det blev inte nån tid att lägga sig ett tag då.
När jag gick ut med Baloo på hans kvällskissrunda och var på väg hem, så kom Mattes bror ut från puben, för han hade sett oss. Baloo blev som tokig och skällde som en galning på honom, då kom hans fru och hans Mamma och hennes man ut också och hälsade på oss. De var också där för att äta. Men hade inte fått sin mat än.
Nu har jag nyss varit ut på sista rundan för idag med honom. I morgon bitti blir det Sibbes (o)tur att promenera med Baloo. När vi kom förbi puben, så stannade Baloo och tittade efter om de andra var kvar.

Dagens Citat:
Den som ruvar på hämnd
håller sina sår öppna.
Francis Bacon.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Nog är det höst här uppe iaf, första natten med frost. Just nu bara +1 grad. Kram

Fenixmonas sa...

Finns ingen som kan visa sin glädje så som en hund! Tänk om vi människor kunde vara lika sociala, så fint det hade varit! En härlig dag fick ni trots de hårda vindarna! Kramiz

Nett sa...

Så gott det där såg ut att vara. Nog är det höst, fast bara förhöst eller nåt för ute har vi sol och det är skönt ute men man kan ändå känna i luften att det är en aning kyligare. Kram

Augusta sa...

Vad bra att ni fick byta maträtt. Seg anka låter inte bra.

Vad kloka djur är egentligen. Baloo håller koll på sina nära och kära :)

Kram

PS Tror inte att hösten kommit än :)

Nett sa...

ja nog är det trist om man nu inte kan tugga det man beställer.. Kram

KajsaLisa sa...

Blev riktigt hungrig av dina två första bilder, såg gott ut.