onsdag 12 september 2012

Jag är Zlatan Ibrahomovic!


Nu har jag läst ut min senaste bok. Det är Zlatans egen bok, en berättelse om hans liv, som han har berättat för David Lagerkrantz.  Den heter: Min historia: Jag är Zlatan Ibrahomovic. Bilden har jag lånat på nätet från DN.
              
Jag har faktiskt inte gillat Zlatan nåt vidare, men man får reda på en massa i boken, som kan göra så man förstår hans stöddiga uppträdande. Jag har alltså tyckt, att han är stöddig, men får nog revidera min uppfattning ett bra tag.

Man får läsa om hans barndom, som var allt annat än guldkantad. Sen kommer hans uppväxt och fotbollens betydelse. Han börjar ju spela i MFF i Malmö som ung och har ju kommit sig upp i Europas olika fotbollsklubbar. Boken är skriven i jagform, så den är lätt att följa. Han har inte haft det lätt i livet, det märks. Men att han har lyckats med sin fotboll och kan leva gott på den är ju utan tvekan.
Han berättar mycket om sin familj och övergångarna mellan klubbarna inom fotbollen.
Vi hade inte tänkt köpa boken, men så var det Sibbes Svärson som sa att den var jättebra, så när vi såg den i pocketupplaga och jag inte hade nåt annat hemma att läsa, så köpte vi den. Det enda JAG klagar över är, att boken säljs som storpocket och därmed till högre pris, än vanlig pocket.

Jag mätte sidorna i boken och kom fram att samma mängd text på en sida kunde få plats på en sida i en vanlig pocket, om man hade velat. Men Albert Bonniers förlag visste att boken var het, så man satsade på storpocket för att kunna tjäna mera pengar på den.

Nog om detta, men boken var bra tycker jag och jag sträckläste den faktiskt, för att komma till slutet. Den berättas med ett enkelt språk och är lättläst.
Nu har jag börjat på en ny bok, som heter Den Förlorade Symbolen och är skriven av Dan Brown, författaren till DaVinci-Koden och Änglar och Demoner. Bra böcker, så jag hoppas att den nya också blir en bra upplevelse. Sen när jag är färdig med den blir det den till höger.

Dagens Citat:
Om du inte tar hand om din kropp,
var ska du då bo?
Peggy Ayla.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Jag blir glad om du skriver en kommentar där också.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag läser ju också mycket som du vet men är ingenting för att läsa biografier...Här fick jag en serie böcker och har läst ut alla åtta på två veckor. Så igår blev det en ny bok igen...kramiz

Aurora sa...

Sonen är en stor Zlatanfan och köpte boken så fort den släpptes. Klart läsvärd och man får en större förståelse för honom. Kram

Nett sa...

Lättläst är bra, men jag anar att de säkert gjorde allt för att boken skulle säljas trots att den säkert var lättsåld. Boken har inte lockat mig (än) men man vet aldrig.. Kram

Nett sa...

Det var säkert inte han som skrev den heller. Utan han blev säkert bara intevjuad inför boken. Kram

Mita sa...

Jag borde väl läsa boken för att förstå Zlatan bättre, han tillhör inte mina favoriter med sin arroganta uppsyn. Men som sagt,man är ju inte sämre än man kan ändra sig..*L*..
Men läsa det tycker jag om, det finns alltid en bok på gång,
Kramiz**