måndag 22 april 2013

Vårspaning igen.

I min längtan efter våren, som har blivit så sen i år, så begav vi oss ut båda två, Sibbe och jag, för att kika i trädgårdarna i vår närhet på Stattena. Det blev en lång väg, för det var inte så mycket blomning här. Vi kom ända bort mot Pålsjö Skog, men då ville inte Sibbe gå längre för sitt ben, så jag gick ensam in i skogen. Jag ville se om vitsipporna hade dykt upp än. 
Jag fick gå rätt långt in i skogen, för det var mest bestånd med bara nästan utslagna sippor. Att jag var så envis, beror på mitt nästan allra första minne, sen jag kom till Helsingborg. Jag kom hit tisdagen den 7 april 1953. Redan söndagen den 12 tog mina svärföräldrar med mig och min man på en promenad i Pålsjö skog. Då var vitsippsblomningen i full gång.
Jag hade aldrig i mitt tidigare liv sett så många vitsippor på en gång. Vi plockade famnen full av sippor. Det var bara så fantastiskt. Senare blev det förbjudet att plocka vitsipporna i Pålsjö Skog, men det får man visst igen. Men jag vill inte svära på det.
Jag lyckades få några vitsippsbestånd, som var åtminstone närapå utslagna idag. Men  så många, som den gången var det definitivt inte. Där jag hade bott tidigare, var det ju inte samma slags jordmån som här i Helsingborg, så det var därför jag fick ett minne för livet, när jag såg alla sipporna den gången.  

Så fick jag ihop några vintergäck också. Gula små solar.
När jag sen var på väg hem, såg jag de här buskarna, som hade börjat blomma. Jag är ju så dålig på vad växterna heter, men jag har för mig att det är forsythian, som blommar. Jag kollade på Google för säkerhets skull och det var rätt.

Dagens Citat: 
Den som väntar på tillfälle 
förlorar tid. 
Giordano Bruno

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Härligt! Vitsippor har jag sett här och en del annat, men inga blommande buskar än! Kramiz

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Jag har inte varit i skogen än för att kolla vitsipporna.. Har fått sova 5 timmar utan ont i benet. Ha en bra dag! Morgonkram!

Siita sa...

Härligt med allt som snart börjar blomma här uppe med. Men idag är det regntungt. Kram

ansepanse sa...

vilket härligt minne med vitsipporna
jo, forsythia, det har jag några av i min trädgård, bland annat en som är jättestor, men det dröjer än innan de blommar här hos mig
Sv: jag är ju inte västgöte men bor här nu, min man är äkta västgöte, jag är född i Västmanland och har bott både i Närke, Värmland och Dalarna, så ja, blandning är jag och finne i grund och botten med helfinska föräldrar
kramar

Carina Sjölund sa...

Jag har bara sett tussilago ännu. Men det är vackert det med♥

Ha en fin kväll!
Kramen♥

Yvonne sa...

När man beställer bil så kommer man till utlandet ,och det blir språksvårigheter.. Kram

Yvonne sa...

Jag vet inte i vilket land jag kom till. Kram !

Yvonne ♥ sa...

Visst är det vansinnigt att det ska vara så svårt att få färdtjänst. Jag har ganska lätt för språk ,men jag tänker på de som inte fattar vad de säger ,hur jobbigt det måste vara.. Kram!

ansepanse sa...

Sv: och nu ska du få höra: jag är född i Arboga :) vi bodde inte där utan i Kungsör men av någon anledning ville pappa att jag skulle komma till världen just i Arboga :)
kramar

Yvonne sa...

Det kan inte vara lätt för dom att beställa färdtjänst eller sjukersättning... Kram

Yvonne ♥ sa...

Önskar dej en god natts sömn.. nattikram!