söndag 4 januari 2015

VACKERT VÄDER I DAG.


Vi tänkte oss att ta en promenad i dag, för det var riktigt fint väder. Molnfri himmel så solen sken på oss. Men det kändes kallt, för temperaturen låg lågt. Som tur var hade vi ordentligt med kläder på.
Nu har vi kommit en bit hemifrån och går förbi det gamla vattentornet på Ringstorp. Numera används den gamla Borgen till en typ av Fångarna på Fortet.  Läs HÄR

När vi skulle flytta till Ringstorp, så var min man och kikade på lägenheten, som hade utsikt över en stor grusgrav och vattentornet. Då sa damen som bodde där: "Se på det vackra slottet". Han skrattade för sej själv, för han var infödd helsingborgare och visste vad det var.
 Det var det här bygget vi var intresserade av att se. Det är alltså tre punkthus och några radhus framför. På vår tid var det en stor grusgrav på området och ingenting som växte här. 
 Här hade det varit en stor soptipp från början, så man har varit tvungen att gräva ut området och sanera det.
 Det var i det här huset i mitten ungefär som vi flyttade in med våra tre barn. Då var det bara ett slätt grusfält över det hela.
 Detta är grannhuset och det har blivit begåvat med ett höghus på baksidan sen dess.
Det syns väl att det var vackert väder? Så ser man de tre höga husen i bakgrunden och radhusen har blivit påbörjade. Att vi blev nyfikna just idag berodde på att HD hade en stor artikel om bygget. Du kan läsa HÄR vad man skrev.

På hemvägen så ringde vi till kiosken hemma och beställde en pizza. En med kebab på. Så när vi kom dit, så var pizzan färdig till avhämtning. Vi köper alltid bara en, för vi orkar inte äta en hel var.


När vi hade ätit pizzan, så satte jag mej vid datorn inne i sovrummet och råkade titta ut och fick syn på den här fina solnedgången. Den blev till en bildbomb.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mors..Ja vad som gick snett vet jag inte,jag hade inget ljud jag heller när jag kollade,,säkert en hanteringsmiss..Nu har jag fixat länken så nu borde det funka,att höra "Månen över Uppland"
Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vi delar också alltid på en pizza. Det blir precis lagom :-)

Jättefin solnedgång - den borde du kunna "giffa" :-)

Ama de casa sa...

sv: Más Amigos är en nordisk förening som vi är med i. Dom ordnar resor, aktiviteter, golftävlingar, kurser, hyr ut bostäder åt medlemmarna mm mm. Där kan man också låna böcker som andra medlemmar har skänkt till deras bibliotek.
:-)

Andra året i Hjo sa...

Staden växer, vet inte alltid om det blir så vackert. Men herre gu - folk måste väl bo någonstans. Jo.
Vi tog en Polisbricka istället för pizza sist. Vad är nu en Polisbricka? Om detta kan man läsa på http://hanskhjo.blogspot.se/2015/01/forsenade-julklappar.html

Anonym sa...

Kväller.Hoppas det funkar med länken till Månen över Uppland..Haé Kram.

yvonne sa...

Vi delar också på en pizza! .........Förståndigt av dej att köpa en penna som du kan sudda ut vad du har skrivet :-) Nattikram!

Veiken sa...

Läcker solnedgång! Det verkar som att det är lite extra vackert i år! Kramar