fredag 16 januari 2015

FULLT UPP MED STICKNING OCH VIRKNING.

 Jag är ju med på Facebook och där finns det ju olika sorters grupper. Eftersom jag tycker mycket om att sticka och virka, är jag med i ett par såna grupper. 

Jag tror det var nån dag före jul, så var det en i en av grupperna, som skrev att hon hade förköpt sej och var villig att ge bort det överflödiga garnet till nån som gärna ville ta emot det. Frestelsen blev mej för stor och jag anmälde till henne att jag gärna tog emot hennes garner. Ska sanningen fram, så var det många som anmälde sej också. Men hon valde mej.

 I middags skulle jag kolla om min mobil var uppladdad och då såg jag att jag hade fått ett par meddelanden. Det var  påminnelser om att jag hade ett paket att hämta. Men jag fick samtidigt ett brev med en avi om det här paketet i brevlådan.
Jag fick verkligen bråttom att gå ner till Hemköp, som används som Post numera. Det var det blåa paketet som syns här ovan och det var tungt också. När jag skulle öppna det fick jag nästan använda våld, för kartongen var svåröppnad. Väl öppnad visade sej alla de här garnerna i den. Det står på de flesta nystana att de är sockgarn.
Utom det här garnet i en härlig röd färg. Jag plockade upp det och skulle försöka sticka med det. Det står att det är ett slags volanggarn och jag har tidigare stickat många sjalar i volanggarn. Men det här la jag åt sidan tills vidare, för det fungerade inte på samma sätt som de tidigare.
I går berättade jag ju om Sibbes födelsedagstårta och att jag hade glömt bort att fota den. Det blev tårta över, så jag la ner resterna i en djup tallrik och la en likadan ovanpå. Det var så här mycket kvar av den goda tårtan.
Den här biten hade jag skurit upp till mej till eftermiddagskaffet. Det blev en större bit också, som jag serverade till Sibbe.  Men han ville inte ha den största, utan åt den jag hade skurit upp till mej. Tårtan var nästan ännu godare idag, sen den hade legat till sej.

Hela eftermiddagen höll jag på med en röd liten tröja tills den blev färdig. Kikade på TV samtidigt på Fångarna på Fortet, som började för säsongen idag.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad , om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Anonym sa...

Mors..Bara att säga Grattis till dig,som det regnar garn över..Kul..
Ja jag blev lite snopen när den dök upp,har bara sett Fasaner på långt håll tidigare..
Ja visst kan en tårta smaka bättre när den fått dra ett tag..Haé Kram.

TantGlad sa...

Kommer i håg själv när jag lärde mig sticka och virka hos mitt första jobb när jag var 16 år. Det var 3 bestämda tanter som tvingade mig att ta med mig garn till jobbet.
Tyckte det mest var tråkigt från början, men med tiden vart det så mycket roligare. Jag tyckte det nästan vart en drog. Jag stickade och virkade lampslöjor, gardiner och så stickade jag en massa tröjor. Det var roligt.
Men slutat helt nu.
Tycker du är så duktig. Många fina garner. Den röda gillar jag. Jag gillar färg. Starka färger lyfter tycker jag.

Ha en jättefin lördag fina vän.
Varm varm kram.

Fenixmonas sa...

Oj så mycket garn du fick! Då har du att göra ett tag!
Blindtarmsinflammation kan ALLA människor få, det har absolut inte med fickor på grovtarmen att göra och alla människor råkar inte ut för det. Fickor på grovtarmen är vanligast bland äldre människor...jag fick besvär av detta med början för ett par år sedan. kramiz

Gunnel sa...

Det måste ha känts lite som julafton att få öppna det där garnpaketet. Jag är också med i både stick och virkgruppen på Facebook. Man får mycket bra information där tycker jag. Kram

Ama de casa sa...

Tårtan såg toppengod ut, och det röda garnet var verkligen vackert :-)

Anonym sa...

Hej du.Ja den melodin av Anton Karas blev ju en riktig landsplåga kan man säga..Jag hittade en kul och bra version av melodin på "you tube"Väl värd att lyssna på..

http://youtu.be/nzoBAZA9CRA

Haé Kram.

Anonym sa...

Vilken tur att få så mycket garn. Kommer säkert till nytta hos dej så småningom.
Tårtan ser god ut!
Ha en bra helg!

Anonym sa...

Tårtan ser både god och c-vitaminnyttig ut. Grattis till din "vinst". Lördagskram Bosse

Anonym sa...

Ja jag måste prova min nya Sushibazoka,har sett den på youtube,den verkar bra..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja den fungerade alldeles utmärkt,rullarna blev helt perfekta,lätt att få i tillbehören,lax avocado gurka..Smakade fantastiskt..Haé Kram.

yvonne sa...

Sån tur du hade som fick alla garnerna ....Bra tips att ha vatten istället för mjölk! Man ska bara ha i lite kanel i smeten. Kram!