fredag 26 augusti 2011

Fredag.Först lite allvar.
Tänk dej en bank som varje morgon sätter in 86 400 kr på ditt bankkonto! Och varje kväll tar tillbaka de pengar du inte använt! Vad skulle du göra med pengarna? Använda så mycket som möjligt förstås!

Nu är det så att du faktiskt har en sådan bank! Den kallas Tiden! Varje ny morgon får du 86 400 sek!

Varje kväll är förslösad tid borta! För alltid!

Det finns ingen möjlighet till kredit! Det finns ingen möjlighet att spara för framtiden! Använd därför din tid så klokt som möjligt!

Dessa kloka tankar har jag fått från vännen Mi, som har slutat blogga nu. Saknar dina inlägg.
Apropå banken, så var vi på Swedbank i förmiddags för ett viktigt ärende. Som vanligt, så var det jätteköer.

Swedbank stängde ett kontor på Stattena, där vi bor och sen stängde dom ett kontor på Södergatan och båda flyttades till Järnvägsgatan. Där finns huvudkontoret.

Helsingborg är en stad på över 97 000 innevånare och Swedbank har alltså bara två kontor i    kommunen. Ett på Råå och ett mitt inne i stan. Så undrar dom varför det är så långa köer. Nåväl, vi hade turen att inte behöva vänta alldeles för länge.
Nja, sån varken ser jag ut eller känner mej som.
Men trött är jag i alla fall efter dagens upplevelser.

Vi åkte upp till Väla idag igen. Sibbe är ju så förtjust att gå i butiker och jag säger inte precis nej heller. Men nu hade vi ju redan sett de nya butikerna igår, så det var inte så mycket nytt och ingenting som föll oss på läppen förutom en lång klänning till mej i underbara färger.  Sibbe vill så gärna att jag ska ha en lång klänning, för han tycker att det ser så sexigt ut. Men jag har ju haft såna en gång i tiden och bryr mej inte så mycket.
Så när den gick på över 4 000:-, så dög det att jag gick förbi den. Att den kostade så mycket berodde på att det var en sidenklänning. När skulle jag ha en sån på mej?
Jag läste i ett magasin, som man delade ut inför invigningen att det är 180 butiker och 72 000 kvadratmeter yta, när hela ombyggnaden är klar.
Nu kan man gå runt hela anläggningen och behöver inte gå tillbaka för att komma vidare.
Det är sammanlagt 1 500 meter shoppingväg, så du kan ju tänka dej att man blir trött i fötterna och trött av allt ljud av alla besökare, som fortfarande kommer för att kolla hur det ser ut.

Dagens Citat:

Politik är något som är alldeles för allvarligt

för att överlåtas till politiker.

Charles de Gaulle.
**************************************************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

13 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken karl du har... min smiter runt hörnet när han tror att det är en butik ligger framför oss!
4000:- är lite väl häftigt för en klänning även om det en sidenklänning... Kramar

Siita sa...

Hej svejs. Här träter min gubbe över sin handledare. Får han ingen respons hos ledarna så tar han pension. Kram

Nett sa...

Kul med en man som gillar att gå i affärer, nu var länken till din blogg fel inne hos mig. Den zumba som jag har genom länken därinne kostar 599 kr. Nu är det jobb för min del :) Ha en trevlig helg.. Kram

Sussi sa...

Oj, där hade jag äääälskat att gått :)
Vilken lyx att ha en man som tycker om att gå i butiker. Min följer med om jag ber men han är inte överdrivet förtjust. Han skulle nog inte föreslå det själv i alla fall!

Vilken bra text du inledde med. Så sant så. Men det hade varit skojigt om det hade varit pengar ;)

Lång klänning är jätteskönt att ha. Jag har två lite vanligare som man kan använda lite mer till vardags med. Superskönt om det är lite svalare.

Kramisar

vickan sa...

4000 för en klänning!!! Oh my god! det var dyrt.Vad kul det måste vara med en man som går runt med dig i affärerna och tycker till vad du ska ha på dig. Min sätter sig på en bänk och är jag kommer ut med nåt klädesplagg så nickar han och säger "ja den var snygg" oavsett om han tycker det eller inte.

Tiden ja, den är värdefull. Det är faktiskt en av anledningarna att jag inte bloggar så ofta längre utan gör det när jag har TID och LUST. Det finns så mycket annat som tiden måste räcka till för i första hand. Men när jag bloggar och när jag läser alla vänners bloggar då kastar jag mig in på de och lusläser de av hjärtats lust och bara njuter av stunden. kram.

wiper sa...

Tiden är verkligen värdefull men ibland blir man sjuk eller nåt annat händer och då får man ta den smällen ;) Då går det bort mycket tid från kontot. Det var verkligen snålt med bankkontor i en så pass stor stad. I vårt samhälle har vi två banker trots att det är så litet. Om jag hade köpt den klänningen så hade jag inte haft mycket pengar över den månaden ;) Undrar hur det går med så mycket mer butiker i Väla?.

Kul citat

God Natt

Anonym sa...

HaHaHa! Det gillar jag detta citat.
Passar nästan ihopa med mitt Lördags inlägg!
:)
Påtal om Lördag!
Här har vi just nu åska,blixtar och verkligen spö regn igen! Kan ju hoppas att det klarnar upp!
:)
Ha en fin Lördag!

Kram
Stevie

Anonym sa...

Godmorgon =)
Hade tänkt skriva något bättre här men barnen ropar så jag kilar *skrattar* kram och ha en skön dag // Browneyedgirl

4U2! sa...

Ja du, så rät, så rätt. Vi vill så gärna kunna stanna tiden eller backa ibland ... tyvärr går det ju inte.
I en sådan galleria skulle jag faktiskt få panik, jag är inte mycket för att gå i affärer.
Önskar dig en bra dag trots det tydligen dåliga väder, vi har faktiskt en av de varmaste dagarna på länge efter regn och annat, det tänker vi njuta av!
Kram

ansepanse sa...

jag skulle ge omväxlande till WWF och Röda Korset
jag skulle ALDRIG vilja gå omkring på ett sådant köpcentra, jag blir alldeles snurrig och vill bara ut igen
kramar

Nett sa...

Hoppaa att du har haft en alldeles underbar lördag :) och ett fint väder.. här har det regnat men inget jag har haft större problem med då jag ändå har sovit. Nope, länken in till din blogg inne hos mig är: http://trebgilla.blogspot/ (det fattas com efter punkten)

Kram

Kaffehörnan sa...

De får nästan bli fotvård efter de loppet
Synd hon slutat
kram

Mufflo sa...

Tidaspekten är fin tycker jag. Tiden rusar iväg hinner bara in och läsa bloggar men sällan kommentera. Om två veckor lugnar jobbet ner sig så då hoppas jag hinna mer. Tack för att du tittade in.