tisdag 3 mars 2015

LANDSKRONA NÄSTA.

Det blev rätt fint väder i dag, så vi åkte ner till Landskrona en liten runda. Där är det inte nåt knussel med parkeringsplatser. Hela Kasernplanens parkering är gratis numera. Så det gäller bara att hitta en ledig plats till bilen. En sån fann vi med en gång.

Så gick vi upp mot Centrum och hälsade på hos Anneli på 

Vi brukar alltid hälsa på hos henne, när vi är i Landskrona. Det är en jättetrevlig tjej, som har finskt påbrå, vad man kan höra. 
Här är vår "gamla" kompis, när vi gick ifrån henne. Sibbe har handlat av henne flera gånger, för hon har så käcka och lite unika kläder i sin butik. Vi fick i alla fall en trevlig snackestund med henne idag.

Sen var vi faktiskt hungriga och behövde en liten lunch. Den skaffade vi oss hos Gyllene Koppen med en lite gammaldags miljö. Vi köpte varsin ägg/sillmacka och drack kaffe till. Det var gott och vi njöt av miljön. 


Så här såg det ut idag. På sommaren brukar hon servera danska smörrebröd och då brukar vi sitta utomhus. Det är också mysigt.
På vägen ner över Kasernplan går man förbi museet, som alltid har gratis entré. Utanför ingången står numer den här kända skulpturen: Karl Erik Reutersvärds världskända vridna pistol.
Den heter Non Violènce, som betyder icke våld. Klicka på bilden här, så kan du se lite mer om den här kända skulpturen. Det behövs lite mer än så här i den förfärliga världen vi lever i nu.

Men oj som det blåste kallt när vi gick över Kasernplan. Motvind och det kändes nästan isigt.
Nu har vi kommit hem igen och jag har fortsatt och blivit färdig med den här. Gissa vad jag ska ha den till!
Jag har alltid med mig två Passionärskalendrar med mig ut, för att försöka sälja en eller annan. Jag fick idén i går, att virka ett fodral till dem, så de får lite skydd i min väska. Den är precis lagom stor till två stycken såna. Det finns en knapp så det går att knäppa den också.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Ännu en fin dag! Vinden är bitande kall även här men vi såg solen igår, fast den ställde till det med våra vägar. :( <3

siitawelamsson sa...

Trevlig dag ni hade. Tänk vi vart bjudna på mat igår av dottern i Nora. Vi skulle ju dit iaf o vara barnbarns vakt. Då Ellinor skulle jobba o Simon var med sin mormor o morfar på möte i Örebro om Alssaimers, som hans morfar har. Kram

Ama de casa sa...

Vilket fint och fiffigt kalenderfodral :-)

Anonym sa...

Landskrona har ja ginte varit i på många, många år! Så det var kul att få komma dit via dej. Gillar satyn mot våld.
skulle kunna ta en ägg- och sillmacka också!

Ama de casa sa...

sv: Jodå, jag gillar skidåkning, men då ska det vara bra sikt och allra helst sol. När man inte ser var man åker, då är det inget kul...
:-)

Anonym sa...

Ja det var en orolig tid i världen 1943,kriget skulle vara ytterligare i två år..Mina första minnen är från 1946,små fragment bara,minns att vi hade hund,kor o grisar..Sen är det ganska blankt fram till 48-49..Haé Kram.

yvonne sa...

Bra fodral du har gjort till kalendrarna!..Man skulle vara lika klok som Puh!Kram!

Anonym sa...

Mors..Ja jag såg på tuben denna äggrätt,blev lite sugen på att testa.Det var ganska enkelt när man hade lagom varm panna,ensam smakade det inte så mycket men det blev ett bra tillbehör..Jag ska testa det i en sushirulle sen..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja tiden går fort,jag minns mycket väl när mamma kom hem med henne i mars 1959.Jag har många bilder som jag tog 1962 med min då nya spegelreflexkamera Praktica IV..Har ni gjort två Collagen från -60 talet som hon ska få sen i dag..Haé Kram.

yvonne sa...

Då var det bra att sången var textad. ha en bra dag.. Här har vi sol. Kram!

yvonne sa...

Har sett på TV Nu ska jag tippa ner i bingen. Nattikram!

Anonym sa...

Kväller..Ja jag blir bara bättre o bättre för varje gång jag fixar sushi..Det är snart dags för en Sushitripp till Uppsala igen,sist fixade jag ju en Sushilunch som blev uppskattad..Haé Kram.