onsdag 29 juni 2016

EN LYCKANS DAG.

Sånt här blev det hemma hos oss på Midsommaraftonen. Sill, potäter, gurka, tomater och gräddfil. Maten var överströdd med gräslök. 
Jag drack ett glas vitt vin till maten istället för snaps och öl. Det gick lika bra.
Sen visar jag vår middag en kväll i veckan. Det blev pyttipanna med stekt ägg, Rödbetor gillar jag också. Lite ketchup smakar gott till.
Min kära lillasyster Agneta, som kallas för Nittan, kom till Helsingborg i går kväll tillsammans med ett par väninnor. Vi kunde inte träffas då, men idag. De hade bestämt sig för att ta en utflykt till Helsingör. När de var tillbaka i stan, så ringde syrran och sa, att de hade kommit tillbaka. 

Då bestämde vi att vi skulle träffas på deras hotell. Väninnorna har jag träffat tidigare, men det var mycket länge sen. Det var lika längesen jag såg min syster också. Hon bor i Stockholm precis som nästan hela min släkt. Mina tre barn också. Saknaden kan bli stor ibland.
Sagt och gjort! Sibbe och jag åkte ner till stan och vi tog syrran med oss ut. Vi satte oss vid en servering, som heter Petters. Där beställde Sibbe en flaska vitt vin, som vi delade på. Han tog en öl också.
Det var rätt roligt, för Anna, som jobbar på Petters kom med sin ena dotter och pratade lite med oss. Vi blev bekanta en gång på Kos, för den andra dottern var bosatt där nere då. Nittans dotter har ju också bott där en gång i tiden med man och barn. Så det blev lite kontakt dem emellan också.
Vi satt både länge och väl och pratade mest om midsommarfirandet, som hon hade varit med om hos min yngste son och hans fru. Det hade varit mycket trevligt.
Vi hade ju en hel del att prata om, vad vi har gjort lite under åren bland annat.
Det var min syster, som döpte mig till Gilla, när hon var liten, att hon inte kunde säga Gunilla. Jag kallas ju för Gilla alltid även nu.
Nittan (Agneta) hade köpt en kruka med rosor, som hon gav mig. Så här fin var den och jag blev ju jätteglad. Jag trodde ju först att det var en hel rosenbukett. 
När jag skulle lägga upp mina bilder, så blev det ju lite fel. För texten blev Körvänligt i stället för Kärvänligt. Jag kopierade från den första bilden till de senare.
Idag onsdag, ska tjejerna åka hem igen till Stockholm och vi två har ärende till lasarettet igen, så vi hinner inte att ta adjö av varandra.
När vi kom hem från stan igår, så satte vi oss på puben i solen ett tag och åt rostade bröd med zaziki till. Vi var tämligen sugna på nåt då. "Flickorna" hade vi visat vägen till en restaurang nere på stan, så de kunde äta nåt gott. De hade gått på en kinarestaurang och hade ätit gott. Vi två hade faktiskt rekommenderat den också.

Jag satt uppe och skrev i går kväll, men blev så trött, att jag slutade och sparade inlägget först.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Veiken sa...

Vilka fina trevligheter. Tänk så mycket man har gemensamt med syskon även om man inte träffas så ofta!
Jag tycker inte om att dricka snaps så det är vin som gäller för mig också om jag inte bara dricker vatten! Kramar

Denise Larsen sa...

Att alla tre barnen bor i Stockholm?
Tack för berättelsen om dina dagar

yvonne sa...

Godmorgon!
Så kul för dej att träffa din syster .
Ha en bra dag!
Kram!

yvonne sa...

Vad mysigt att din yngste son m familj stannar en vecka .
God natt
Kram!

marianne sa...

Visst går det att dricka vin istället för nubbe....allt går om man har den rätta viljan...eller vad man säger ;)

Förstår fin längtan, min familj bor också uppåt, barn i Stockholm, syskon i uppsala och Sandviken...det är ju egentligen inte långt, men man behöver ju några dagar på sej.

Kram

FREEDOMtravel sa...

Körvänligt och kärvänligt är ju inte riktigt samma sak, haha ;)