måndag 6 juni 2016

SVENSKA FLAGGANS DAG.

Den har vi firat hemma idag. Annars brukar vi vara på Fredriksdal. Men inte i år eftersom Sofiero fyller 150 år i år och det ville Kungen och Drottningen fira där. Vi kunde följa firandet genom Helsingborgs Dagblad. De hade filmat hela tiden. Det kan du följa om du klickar HÄR. Det gjorde vi.
Så kan man följa Kungens tal på Sofiero. Klicka HÄR.
Vädret var ju jättefint, som det bör vara en sån här dag. Kungen och Drottningen fick ta ett första spadtag till en bro över en ravin. Den ska göra nytta för de, som har svårt att ta sig ner till dalen, där alla rhododendron blommar. Precis som de gör just nu.
Så här såg det ut från vårt fönster. Det blev ett mycket vackert moln i sikte.
På balkongen såg det så här ut idag. (Och alla dagar) Flaggan är alltid där. Men blommorna är ju nya och fina, så vi hoppas att de kommer att må bra länge till. Det är en ampellobelia, som ska blomma mellan juni till september enligt beskrivningen.
Vi var alldeles nyligen och köpte ett par tomatplantor och de syns här. Tomaterna blommar ju med gula små blommor. Kolla den lilla pricken lite till vänster om den vita krukan, där potatisarna växer och frodas!
Här har jag fotat den runda "pricken". Det är början till en tomat minsann!
Det här är början till en växt, som heter Mespila. Jag har fått fyra kärnor av vännen Farfar0Hebbe. De har han hämtat på Cypern, dit han reser varje vår. Nu hoppas ju jag, att jag lyckas att få så fina frukter, som han visar i brevet jag fick.
Man kan tro, att det inte är bara vi som firar idag. Men se här på balkongen som finns tvärs över gatan. Han har också alltid sin svenska flagga uppe. Det ser ju också somrigt ut.
Solen skiner fortfarande ute och Sibbe har just tagit sig för, att vattna blommorna på balkongen. Så våra blommor kommer nog att trivas ett bra tag till.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

20 kommentarer:

yvonne sa...

Nu får vi se hur våra kärnor tar sig!
Det har varit lite svalare idag. Nu säger jag God natt!
Sov så gott
Kram!

yvonne sa...

Idag skiner solen på klarblå himmel
Ha en bra dag!
Kram!

Bosse Lidén sa...

Det var många fina sommarbilder du bjöd på. Samtidigt fick du mig sugen på att åka till Sofiero där jag inte varit på flera år. Men jag hade inte valt gårdagen. Lagom mycket folk är numera min önskning.
Junikramar från Bosse

Ama de casa sa...

Oj vad det växer och frodas där hos dig - fint! :-)

marianne sa...

Vädret verkligen det perfekta för att fira Sveriges nationaldag, att fira den på en solig balkong fylld med växter är ett bra sätt, själv firade jag med jobb på gården och jobb på affären.

Kul med tomaterna, jag har aldrig haft tomatplantor förutom de som självsådde sej skräphögen, kanske börjar bli dags för ett par "riktiga" plantor nu?!

Kram

yvonne sa...

Hoppas att du har haft en bra dag!
God natt ! Kram!

yvonne sa...

God förmiddag!
Ha en skön dag!
Kram!

marianne sa...

Tomater är ju bra på det sättet att de mognar lite efter hand så man inte står där med ett stort berg som man inte hinner äta upp....för de är ju godast när man plockar och äter de direkt från busken.

Kram

yvonne sa...

Hon låg trygg och säker i min famn!
Svårt att tro att alla har vi varit så små och söta!

Kram!

yvonne sa...

Någon skönhet har jag inte varit på länge.
Men jag hoppas på att min inre skönhet har blivit bättre!
God natt sov så gott!
Kram!

yvonne sa...

Den inre skönheten är vackrast!
Natti!

Veiken sa...

Det är jätteroligt med Mespilas! Min är i nuläget 80 cm hög plus krukan. Den börjar också "buska" till sig med några fler grenar! Hoppas att du har lika stor tur med din. Jag fick två frön och det ena blev det inte mycket med. Kramar

yvonne sa...

Jag hoppas att du har haft en bra dag!
God natt! Kram!

yvonne sa...

God morgon!
Här är det 13.4 och solen har vaknat!
Ha en bra dag!
Kram!

Inger Rozén sa...

Hej!
Såg bara på hotmail att du skrev i ett gammalt inlägg.Tack iallafall.
Som sagt var,Min hörna är en test blogg och här har du adressen till Chintohs blogspot se.
Är väl inget krångligt att skriva dit.http://chintohs.blogspot.se/

Inger Rozén sa...

Hejsan!Det var igår jag skrev så det var inte länge sedan.Här är adressen till min blogg om Elvis Presley.http://irozen.blogspot.se/

yvonne sa...

Idag har vi haft både regn och solsken!
nattakram!

Veiken sa...

Fredag kväll och sommaren kom av sig lite, men tyvärr kom det inget regn. Hoppas, hoppas att växterna får lite vatten över sig innan det blir varmare igen! Just nu bara 10 grader!Kramar

yvonne sa...

I natt har det varit svalt!
Det är bara 10.2 nu.
Men solen har vaknat så det kommer att bli varmare.
Ha en bra lördag!
Kram!

yvonne sa...

man kan klippa ginst annars blir den så stor!