fredag 10 oktober 2014

EN HELT NORMAL DAG.


Det blev ju lite pyssel hemma på fredagen. Baloo kom och hälsade på hos oss, eftersom Matte skulle jobba. Det hör ju till en helt normal dag hos oss. 

På eftermiddagen blev det då en lång-promenad för oss alla tre. Vi gick den vägen vi brukar kalla för Noacks väg. Noack var ju Baloos företrädare och vi brukade passa honom också. Då blev det till en vana att gå en speciell väg, som då blev döpt till Noacks väg av oss.
 När vi hade kommit en bit på väg, så hörde vi en vovve skälla. Vi blev en aning nervösa, för Matte hade glömt att lämna både halsbandet och kopplet till oss, så det han har om halsen är ett av Sibbes bälten. Och det kanske inte var så säkert om vi kom nära några andra vovvar. Men det gick jättefint. Vovvarna hälsade på varandra och när deras Mattar hörde att "vår" hette Baloo, så kände de varann förut.
 Så gick vi vidare och vid en mur kunde jag inte motstå att ta en bild på de här vackra löven. Röda och fina.
 Så gick vi förbi puben och där satt det ett par karlar. Den ene frågade om han fick komma nära Baloo. Visst fick han det. Baloo är ju så glad att få "prata" med folk. Det ser ju lite lustigt ut, när han nosar på händerna på mannen. Han gjorde ljud med händerna, så det nästan lät som om en hund skällde.

Nu har vi hamnat utanför puben i vårt hus och därinne var det en hund bunden. De hälsade på varann genom en springa emellan stolparna, där det sitter väv, för att skydda utomhusserveringen, som faktiskt fungerar än i höst. Det är inte så kallt än och solen har skinit i dag och inget regn har fallit.

Så kom vi hem och Baloo fick mat och vi med. Sen var det ju en hel del att se på TVn. Den släckte jag nyss, när Idol slutade. Sibbe ville inte se det, så han hade lagt sej tidigare med en bok.
Medan jag fortsatte med min virkning av hjärtan, som är inspirerade av Bautawitch
Nu blir det sängen för mej också. Med en bok, som heter Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman författaren till En man som heter Ove.

Ja, förresten! Malala Youtsafzai fick Nobels Fredspris idag. Jag tycker nog att hon är ordentligt värd att få det, efter sin kamp för flickornas rätt i samhället. Bilden nedan har jag lånat hos Wikipedia.     
                                      Malala Yousafzai vid Girl Summit 2014.jpg
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

yvonne sa...

Godmorgon! Ser att allt är bra med dej nu Skönt! Bra att "låna" hund då kommer man ut ! Jag köpte armband till alla våra flickbarnbarn .Killen som kom och klippte vår gräsmatta från kommunen fick sluta för han var för duktig.(Det var besämmelser tre fasen i arbetsförmedlingen ) Jag ringde upp kommungubben så han fick ett bättre jobb på kommunen.Nu visade det sig att den killen var dataexpert .Så han har hjälpt mej med datorn.Oj vad den är snabb nu!! .Ha en bra lördag! Kram!.

yvonne sa...

Så bra för dej att vara av med huvudvärken!! "Min" datakille är duktig och det känns så bra att ha en som kan ge en backup.. Kram!

Ama de casa sa...

Vilket fint halsband och koppel som ni fixade ihop till Baloo. Smart! :-)

Anonym sa...

Hej du..Nu är jag nere i Uppsala igen för några dagar..
Jag känner ingen Erling personligen,,men tror att Alice Babs dotter Tittis man heter Erling..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja jag är i Uppsala av 2 skäl.dels för att fira sonen som fyllde 48 häromdagen,,dels för att vara barnhämtare på måndag em,,söndag kan det bli lite snickring,,vi ska sätta in ett par garderober i hallen..Haé Kram.

Veiken sa...

Jag håller med om att det var helt rätt att Malala fick fredspriset!
Det är inte bara ni som är sociala på er promenad. Baloo skaffar sig vänner också! :) KRam

yvonne sa...

Så bra att medicinen verkar på dej,och att du mår bättre! Ja nu har jag två duktiga datarkillar Öner och Oliwer.. Kram!