söndag 26 oktober 2014

SÖNDAG OCH VINTERTID.


Nog är det hemskt att det ska heta vintertid nu. Jag  hade velat att det skulle vara sommartid alltid. DVS, man skulle inte ändra till det som kallas normaltid utan behålla sommartiden över hela året. Jag tycker ju inte om varken hösten eller vintern. Det är ett par årstider, som gör mej nedstämd. Tänk när våren kommer och med den  ljuset! 
Detta kallar jag för en ljus bild. Härliga sommarmoln och solen skiner ju, trots att man inte kan se den här.

Vi har suttit hemma hela dan idag. Jag har virkat lite som vanligt. Provar nya mönster för framtida bruk. Då kan jag nämligen titta på TVn på samma gång. 

Som i eftermiddags då vi såg en dokumentär om min ungdoms idol, Nat King Cole. Jag tyckte att han sjöng så underbart och jag trodde att han var vacker. Det fanns ju ingen TV då, så jag hade aldrig sett, hur han såg ut. Idag fick jag se, att han inte var så vacker, som jag hade trott. Jättestor mun till exempel, men han sjöng lika vackert som förr.
I dokumentären medverkade andra dåtida idoler också, så som Harry Belafonte, Tony Bennet, Frank Sinatra och Sammy Davis jr. Bra sångare allihopa.  
Men apropå Sammy Davis,  så har jag ett minne, jag aldrig glömmer. När vi var i Stockholm för att fira min pappas 50-årsdag, var jag i sällskap med honom för att hämta tårtor till kalaset. Vi åkte spårvagn och av nån anledning kom Sammy Davis på tal. Då sa min pappa nåt som jag aldrig har glömt: "Ja, det är ju synd att han  är både neger och jude." Det uttalandet av honom gjorde mej verkligen ledsen, för jag visste inte att han hade såna fördomar. 

Jag hade flyttat hemifrån väldigt tidigt och var så lite i kontakt med min barndoms familj, så nåt sånt hade jag aldrig hört över huvudtaget.  
Så nu har jag visat tre av mina favoriter från tidigt 50-tal. Lyssna gärna och berätta vad du tycker.

Det har hänt nåt konstigt medan jag skrev det här. Plötsligt översattes mycket till engelska och vart och vart annat ord fick stor bokstav. Jag fick ett jättejobb att rätta felen. Hoppas att det inte händer igen, när jag publicerar det här.

Förresten, så spelade vi på Bingo i kväll också. Redan i första dragningen fick jag Bingo. Det blev 100 kronor i kontanter. Bra, för då kan det bli nya lotter till nästa gång. Det var mycket länge sen, som vi spelade Bingo, för vi hade fått för oss att "Loket" skulle vara med. Men det var inte förrän nästa helg.

Tack för att du tittade i hos mej! Jag blir jätteglad för din kommentar! 
♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Grattis till Bingovinsten! Fina artister allihop! NU är vi tillbaka på normaltid, det är sommartiden som inte är den "riktiga" tiden. Kramiz

siitawelamsson sa...

Go´morron Gilla. Jag hade en stor utländsk idol o det var Fats Dommino. Här blåser det storm inatt o nu o +11 grader. Var till DollarStores igår o det blev billigt. Hittade lite bara så 100 kr kostade det. Resan vart mycket dyrare då det är ca 7 mil. Ha en härlig måndag. Kram

yvonne sa...

Godmorgon!Jag såg också filmen ,jag älskar hans sång... Det är en mild höst vi har.Så... det är bara att Gilla läget :-) Kram!

Ama de casa sa...

Jag håller verkligen med dig - sommartid året runt!

Nu är ju inte hösten och vintern lika mörka och kalla här, men visst är det mörkare trots allt.

yvonne sa...

Köp en sån massagegrej Den är inte så dyr Den gör gott för hela kroppen. Så kul att vi båda tyckte om Nat King Cole.Ha det så gott! Kram!

yvonne sa...

Du kan nog använda en knäckebrödskavel.Jag tar av mej hossorna och "kör" barfotad. Jag vi är nog lika gamla i musiksmaken! Kram!

yvonne sa...

Fram med knäckebrödskaveln !! Kram!

Fenixmonas sa...

Tisdag och uppehåll idag men halv storm, mycket milt. 15 grader just nu...Kramiz

Veiken sa...

Det är fantastiska artister alla tre! Varje epok har tack och lov duktiga sångare och skådespelare. Grattis till vinsten! Kram
Svar: Jag vann tävlingen sist (enda gången) och nu är jag enväldig domare! Svårt som attan. Hoppas att det blir bra! Kram

Anonym sa...

Kväller,oj bingovinst,,då är du på fötter nu då...
Harry Belafonte var en av mina favoriter, "Island in the sun" håller jag som favolåt..Haé Kram.

Anonym sa...

Grattis till vinsten. Här är det svart på tre ställen där du tänkt att jag skulle lyssna på nostalgi. Det gäller att göra det bästa av det man inte kan ändra på. November kommer sist på min lista. Förra gick riktigt bra när jag var lek-Bosse på Facebook med min korsordstävling. Det ska bli en repris med start på lördag. En annan sida av mig längtar till våren men då är jag ju ännu äldre. Stanna åldrandet skulle vara bättre att satsa på. Kram Filosofen Bosse

yvonne sa...

Det är viktigt och bra att se bra ut :-) Kram!

Anonym sa...

Kväller,,Nej för tusan,namnet på kaffet kommer för alltid att vara Gevalia,hoppas jag,,det är företaget som har en ny majoritetsägare..

Gevaliaägarna Mondelez planerar att slå ihop kaffeverksamheten med det holländska företaget Douwe Egberts Master Blenders,från 2015.
Företaget har säkert haft 5-8 olika namn de senaste 40 åren..
Haé Kram.

Anonym sa...

Jag är inte heller någon stor glöggfantast,köpte nog den första av alla dessa årsglöggar 2012,den minns jag smakade riktigt bra,den var smaksatt med Ingefära om jag minns rätt..Haé Kram.