torsdag 9 oktober 2014

PASSIONÄRERNA.

Jag har berättat om vårt projekt tidigare. Vi är alltså några tjejer i åldern 65+, som har tänkt att slå ett slag, för att hjälpa till i kampen mot cancern.

Idén till detta kommer från Monica Kjellström och Birgitta Rosenbäck. De har jobbat på som bara den, för att få i gång det här. De blev ju inspirerade av en fotograf, som fotograferade äldre damer i New York. Han gav ut en bok, som blev en stor succé. Han ville visa, att även om man är äldre, så kan man klä sig fräckt och uppseendeväckande. 

Nu är det väl inte riktigt vår mening att tävla med hans modeller. Bara att vi vill visa, att även om man är äldre, så finns det något speciellt hos oss. Tyvärr så missade jag hans namn i kväll på mötet. 

Förra gången vi träffades hemma hos Monica den 19 maj 2014 bestämde vi att bilda en förening, som ska heta Passionärerna. Monica Kjellström blev ordförande, Ulla Stenfeld sekreterare, kassör Gunilla (Gilla) Ljungberg och Birgitta (Gittan) Rosenbäck, marknadsförare och Ulla blev även informatör.

Vi bestämde medlemsavgiften till 100 kronor om året. Och Monica och Gittan har jagat hårt för att få sponsorer. Vi har nämligen i åtanke att ge ut en Passionärskalender, som kan användas år från år. 

Det är tolv tjejer/damer, som har blivit fotograferade av en proffsfotograf, som heter Lazze Xerxes Eventén. Var och en av oss kommer att representera en månad med bilder och med en liten livsbeskrivning. Man kan använda kalendern år från år och till exempel skriva in födelsedagar eller andra viktiga komihåg.
Ungefär så här kommer den att se ut, när den är klar.
Det här är insidan av kalendern. Det gäller för alla bilderna, att du kan klicka på dem och se dem i större storlek. Då går det nog att läsa vad som står skrivet också.
Och detta är presentationen av vad vi har tänkt oss.
Det här är alla 12, som kommer att medverka i kalendern.
Det här är ett prov på januari månads Passionär och hur hon beskrivs.
Här kan man alltså skriva ner sina komihåg och det kommer att vara mer än en sida med möjligheter  att skriva i. Och vid varje sida kommer det att finnas bilder på månadens Passionär.

När vi har fått tillräckligt med sponsorer och fått tryckt kalendrarna, så ska de säljas och allt överskott ska gå till Cancerfonden. Alla är drabbade kanske själva, eller att någon närstående har fått denna hemska sjukdom. Cancerfonden behöver ju all hjälp, för att kunna forska fram mediciner och dylikt till hjälp för de drabbade.
Det här är en av bilderna som Lazze tog på mig. Jag vet inte själv vilka bilder som kommer med.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

siitawelamsson sa...

Go´morron Gilla. Det är en bra idé att skänka till cancerfonden. Kram

Ama de casa sa...

Vilken kul och braig idé och vad fina ni är!
:-)

Anonym sa...

Bra gjort, tjejer! För några år sedan medverkade jag i ett liknande projekt i Wales för bröstcancer, där vi snyggt tog av oss kläderna, iden från filmen Calendar Girls. Det blev en succe! Jag sålde en tredjedel av alla kalendrar, mest till Sverige och vi fick ihop ca 30000 SEK, tror jag det var. Kör på och lycka till!!! Ju fler vi är som gör liknande saker, ju fler kan vi hjälpa!!! Jag tillsammans med väninnor anordnar också årligen Afternooon Tea. Mail mej gärna och jag kan visa min utmaning.

Polargrevinnan sa...

Jag håller tummarna för er fina
insats.
Ha det bra.
Kram Viola