lördag 20 juni 2015

MIDSOMMAR 2015.


Jag har inte haft så mycket att berätta om på ett tag, så det har varit dåligt med nya inlägg. Det har inte hänt nåt särskilt att skriva om.
Men nu har det ju varit midsommar. Då brukar vi gå till Fredriksdals Trädgårdar med ett par goda vänner. Men dels för att vädret inte var det bästa och dels att ett par av oss ansåg sig inte orka gå runt där i år på grund av värk lite här och var. Sedan har vi brukat gå hem till oss och där har vi bjudit på den traditionella maten med bland annat sill och potatis. Så i år bestämde vi att våra vänner skulle komma direkt hem till oss. 
Jag hade ordnat med matjessill, nypotatis och kokta ägg, som jag lade så där lite snyggt på ett runt uppläggningsfat. Lite dekor var det ju också.

Till "nattamat" hade Sibbe gjort sin specialare, en Janssons Frestelse på matjessill. Den smakade jättegott som vanligt. 
Han hade blivit ombedd att köpa en midsommarbukett, när han gick ner till Hemköp för att köpa lite, som vi inte hade hemma. Jag bad honom: Köp inte enbart blåklint, utan ta en blandning av blått, rött och vitt!

Det här var vad han kom hem med. GULA och BLÅA rosor. Det var ju en överraskning för jag har aldrig sett blåa rosor förr. Men buketten blev ju FIN.
Vännerna kom som väntat klockan 4, så vi hade god tid på oss att ventilera både ditten och datten under kvällens gång.

Först blev det en välkomstdrink förstås. Sibbe hade ordnat G&T.

Sen blev det sillen och lite annat smått och gott. Jag hade gjort en rabarberpaj med vaniljsås till dessert. Pajen gjorde jag helt och hållet på en höft. Jag hade smör, som jag hade skivat med osthyveln, för att jag hade glömt smöret i kylen, så den var inte mjuk nog. Sen tog jag ett par nävar vetemjöl och ett par nävar havregryn och knådade ihop allt och la i en form. Så sockrade jag på pajen innan den åkte in i ugnen tills den var färdiggräddad. Pajen blev god till kaffet sen.

Det blev såklart nubbe och öl till den här sortens mat. 
Våra vänner hade med sig både ett par flaskor vin och jordgubbar. Så fick jag en ask choklad, Merci. Jordgubbarna åt vi lite senare med vispad grädde till.

Vi är de allra bästa vänner tillsammans och vi har alltid mycket att prata om. Det blir alltid en massa snack om resor hit och dit. Tiden gick fort, så de började kolla sin buss hem, så den inte skulle gå ifrån dem. 
För att vi inte ska missa nåt av vad, som kan hända på Fredriksdal, så lägger jag in en film från 2011, som jag spelade in då. Den känns som Midsommar för mig.
Det som inte blev av i går, fick jag ta hand om idag. Jisses så mycket disk vi hade lyckats att ordna. Jag blev tvungen att diska i omgångar, för disken fick inte plats i diskstället allt på en gång. Det blev tre omgångar diskning på det viset. 

Sen var det bara några saker kvar, som Sibbe tog hand om till slut. Då sa han, att det var han som hade diskat idag. Ha, ha.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

attis sa...

Det låter som en trevlig kväll. Vilken vacker bukett han ordnat din Sibbe. Vi satt ute och åt. Sillarna åt vi på papperstallrikar och drack gjorde vi i plastmuggar. Enkelt och bekvämt. Då vi grillat blev det riktigt porslin, Det diska jag i morse. NAtti natti vännen. Kram/attis

Fenixmonas sa...

Hörs som en riktigt fin midsommar! Jättefina blommor han köpte, lite ovanlig midsommarbukett men så vackert! Kramiz

Nett sa...

Vilken mysig midsommar, blå / gula rosorna är jättefina. Jag har aldrig sett blå heller. Det var den veckan jag arbetade 50 timmar. Jag gör det inte varje vecka. ;) Kram

yvonne sa...

Fin bukett som Sibbe köpte! Go mat och gott sällskap är gott att ha .. Kram!

Ama de casa sa...

Vilket trevligt midsommarfirande! :-)

En vacker bukett var det också :-)

yvonne sa...

Jag har sett blåa rosor förr! Kram!

Anonym sa...

Mors..Ser att ni hade en trevlig midsommar...
Nä det var inte jag som hade arga ögat,,det var sonen som gav det till till den ovilliga motorsågen,,men den gick igång sen,när den blivit ompysslad lite..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Så bra att jag fick dej att känna dej lite bättre... Ha en fortsatt bra dag Morgonkram!

Anonym sa...

Ja jag brukar lägga en liten bågsåg i bilen när jag är där uppe.Har hänt många gånger att det legat träd över vägen..Haé Kram.

yvonne sa...

Kram till er !! Ha en riktigt bra dag !! Kram!

Veiken sa...

Tänk så härligt ni hade det på midsommar! Tyvärr så går tiden så vansinnigt fort när man har det roligt! KRamar

Ma sa...

Vilken trevlig midsommar Ni verkar ha haft. Buketten var verkligen vacker. Men blåa rosor är inte så vanligt även om de har funnits i handeln ganska länge. Åtminstone i tio år vad jag vet. Så det är inte någon nymodighet, men blåa rosor...