måndag 22 juni 2015

ETT HALVT ÅR HAR GÅTT.

Ja, så är det ju. Nu kommer det att bli mörkare och mörkare igen. Sommarsolståndet var ju i går den 21 juni. Midsommaraftonen är firad och nu kommer det inte att bli flera helgdagar på mycket länge. Hela våren har det ju varit än den ena och än den andra helgdagen. Det ska bli skönt att det blir lite lugnare.

Idag, måndag, har vi varit ute på Väla igen. Hade lite frågor om vårt abonnemang hos Telia. Så var vi och kikade i olika butiker efter glasögonskalmar. Vi hittade var sin sort på ett och samma ställe. Och om vi skulle köpa varsina glasögon skulle det innebära en rätt bra rabatt vid köpet. Vi kunde inte bestämma oss ändå.
Sen blev det en extra stor räkmacka hos Schillers. Så mätta vi blev av den. Den smakade gott som vanligt.

I eftermiddag har vi haft Baloo hos oss. Mellan gångerna, som jag har suttit vid datorn, så har vi tittat på inspelade program på TVn. Och då virkar jag på en kofta till mig själv för en gångs skull. Den virkar jag i ett klarrött garn. 

Modellen hittade jag i en bok som heter: Stora boken om virkning. Jag har även en som heter: Stora boken om stickning. De två har jag verkligen inte ångrat att jag köpte. Jag följer inte beskrivningen helt och hållet utan gör mina egna ändringar, som jag själv tycker. Den är inte färdig än, men jag kommer att visa den när den blir klar.

Trots att jag skrev till en början, att det kommer att bli mörkare, så är det inte helt mörkt ute än på himlen. Men det är dags att krypa till sängs med en bok av Louise Boije af Gennäs. Den heter Blå koral och är den andra i en trilogi, som hon har skrivit. 

Den första heter Högre än alla himlar. Nästa heter tydligen Folk av främmande stam. Den har jag inte fått ännu. Jag har ju berättat att jag brukar få böcker av Sibbes dotter. Hon läser också mycket och när hon har läst ut dem, ger hon mig dem, eller så får hennes svärdotter böckerna. Just nu står det en full ICAkasse och väntar på att jag ska börja plocka böcker i den.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Det är svårt och jobbigt att veta vilka bågar man ska välja. De som har tjock plånbok köper många olika färger och modeller som passar till klädesgarderoben.
Tur att det inte märks så mycket i juli att ljuset tas ifrån oss igen. Annars blir man vemodig om man tänker på det och att det aldrig tycks bli någon skön sommar i år. Det gäller att ha alternativ och göra det bästa av saken.
Jag tycker allt att ni borde fått rabatt för de goda räkmackorna snart? :)
Kram Bosse

Nett sa...

Mysig dag ni har haft. Här har vi regn hela dagen idag ser det ut som, så kanske jag kan ta och sätta mig med virkningen, det var ett tag sedan nu. Trädgården har upptagit all vår tid. Kram

Ama de casa sa...

Oj vad god den där räkmackan såg ut! MUMS! :-)

yvonne sa...

Ljuset får vi behålla ett tag till. Så bra att du får böckerna. Du den mackan ser god ut!.............SV:Den var inte svart den var mörkblå. Alla tre satt bra på ! Ha en bra dag Kram!

Elzie sa...

Trevligt inlägg.
Jag undrar hur du har lagt in ditt translation från Google? Hade det förut på min blogg men nu är det puts väck. Vore roligt att lägga in det igen. Har tittat på sidan men kan inte hitta hur man gör.
Kram Elzie

Anonym sa...

Ja du,som gammal Arbogabo var det väl inte mer än rätt att fick hamna överst på pallen,inte dumt att få lite mängdrabatt på glasögon..Haé Kram.

Ma sa...

Mackan såg fruktansvärt god ut. Du har helt rätt i att nu blir det inte ljusare längre utan tvärtom. Det där med glasögon är svårt att bestämma sig för. Det tycker åtminstone jag. Brukar ta lång tid när jag ska köpa mina.