tisdag 9 juni 2015

STUDENTER OCH VÅFFLOR.

Häromsistens så skrev jag ju, att vi sökte sopsorteringskärl. 
 De här två hittade vi på ett ställe på Väla. De blev en början i alla fall. Våra gamla sopsorteringsgrejer har blivit så slitna, så de är inte kul längre. Fler önskas. 
 När vi satt på balkongen och drack kaffe hördes ett väldans väsen, så jag reste mig och fick syn på den här bilen, som var fylld av ungdomar, som "Tagit Studenten". De hade ordentligt roligt och det förstår jag. Jag spelade in en video också, men det gick inte att spela upp den här, för den var för stor.

Idag så ville vi åka till Pålsjö skog, för vi hade inte sett vitsipporna förut. De brukar blomma i mängder i skogen. Den ligger lite för långt hemifrån, att vi orkar/gitter inte gå dit, utan tar bilen. Det syntes inte till några vitsippor alls.

Första gången jag såg massor av vitsippor i Pålsjö skog var, när jag hade varit i Helsingborg en knapp vecka. Mina svär-föräldrar tog mig med dit och jag hade aldrig förr sett så många vitsippor på en gång. Det var mitt första möte med Pålsjö skog.
Men nu hamnade vi här mitt i skogen.
Det är Sibbe i den bruna jackan, som är vid kiosken och beställer.
De är kända för sina våfflor med sylt och vispgrädde, så det var klart att han beställde det med kaffe till. Våfflorna var frasiga och fina, men jag glömde nästan att fota dem.
Det var mycket folk vid serveringen, men här hade de redan börjat ta sig nån annan stans. Det var fullt när vi kom.
De är berömda för sin "rotunda" eller vad man kalla den. Förr på midsommaraftnarna brukade det samlas massor av folk här och då kunde man äta sill och potatis där. Men jag undrar om det är så vanligt numera. Vi har i alla fall inte provat.
Nu har vi druckit vårt kaffe och ätit våra välsmakande våfflor och är på väg till parkeringen. Bokskogen ser så läcker ut med sin skira grönska så här års. Det dröjer inte länge till, innan den blir mörkare.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder från er lilla utflykt,kaffe o frasvåffla är ju aldrig fel..
ja den carrén var mumsig..Haé Kram.

Veiken sa...

Jag förstår att ni inte såg några vitsippor. Dom är väl slut för länge sedan, tror jag. Våfflan ser mumsig ut! Det är så gott att sätta tänderna i en frasig våffla med grädde! Kramar

attis sa...

Här har vitsipporna blommat ut. Det är synd för de är ju så fina. Så gott med frasvåfflor. Fina bilder har du här som vanligt. Kram/attis

Anonym sa...

Vilka härliga våfflor! Var lite rädd att du skulle visa räkmackebilder och göra mej avis,hi,hi!!!
Härligt med studenten!
Ha det bra!

Ama de casa sa...

Vitsipporna torde väl vara överblommade vid det här laget? Åtminstone nere hos er. Första gången jag såg mängder med vitsippor var när jag hade flyttat till Norrköping för att utbilda mig. Uppe i Skellefteå syntes dom inte till. Inte i såna mängder i alla fall :-)

yvonne sa...

Vitsippor??? Dom är färdigblommade för länge sen. Våfflan ser god ut ,Jag tar ett jättekliv med mina små ben!! Nä nu ljuger jag!! :-) Jag går som vanligt i trappan Ha en bra dag Kram!