torsdag 4 juni 2015

VI HAR VARIT I KLIPPAN OCH DRUCKIT KAFFE.

Vi börjar med gårdagen. Den ägnades åt tvättstugan. Men mellan maskinerna försökte vi städa vår "walking in closet". Den har inte blivit städad ordentligt på länge. Det är ju meningen att vi ska lägga undan vinter-garderoben, så det blev alltså städat lite där. 

Då hittade jag en kartong med Sibbes Pappas bilder i. Den hade vi inte kikat i och sorterat tidigare, trots att det är många år sen han gick bort. Så vi blev sittande med fotona och sorterade dem i olika högar, som lades in i plastpåsar med namn på.

Så egentligen blev det en hel del gjort i går med städning, tvätt och fotosortering. Skönt.
Det var ju lika bra, att ta med min favorit-illustration till det här.

I Helsingborg är det mycket noggrann skräpsortering.  Jag gillar ju inte att gå ner i soprummet och sortera där, för man blir ju alltid smutsig och där finns ingen möjlighet att tvätta sig. Så vi har olika sorters behållare i köket och sorterar redan där. Men det kan ju faktiskt se rätt skräpigt ut. Idag hade vi alltså för oss att kolla in nya lösningar till vårt problem i lägenheten. 

Det blev först Biltema, men de hade inte nåt som passade oss förutom varm korv med bröd. Vi stoppade i oss varsin sån. 

Sen hamnade vi på IKEA, för jag hade sett tidigare att de hade behållare, som man kunde plocka samman. Men de var bara svarta, så de passade inte vår smak.

Vi gav oss inte, utan gick till ÖB och där fanns det nog nån pedalhink, som skulle passa oss. Men vi köpte ingen ändå.

Vi var alltså väldigt trötta redan, efter IKEA, för där hittar man inga genvägar, utan blir tvungen att gå i zigzag genom hela varuhuset, så vi fick faktiskt ordentligt med motion där.

Sibbe tyckte att vi skulle åka till Klippan i stället. Inte för att hitta nåt sånt där, utan bara för en liten utflykt. Vi brukar ju skoja om, att vi åker till Klippan för att dricka kaffe. Så blev det idag också. 
Här hamnade vi som vanligt.
 Sibbe ville ha en macka, men jag var ju mätt redan efter Biltemas korvobröd, så jag tog ett Wienerbröd med äppelmos i. Oj så gott det var med kaffe till. Han ville bara ha ett glas vatten till sin räkmacka.
Den såg ut så här och var jättestor.
Min kaka såg ut så här och var himla god.
Vi satt i ett inre rum och där ser det ut så här.
Sen vi var här sist, hade man låtit bygga ut med ett stort rum, som man kan se här. Det var en garnaffär, som hade stängt, så de hade chansen att kunna bygga större på Conditori Hjärtat.
Här ser vi bara en liten del av deras diskar. Men nog kan man väl bli sugen, när man ser sånt här!

Efter kaffet gick vi den vanliga rundan och hamnade hos Lucas, en herrbutik. Vi brukar alltid gå dit också, när vi är i Klippan. Sibbe hittade inte nåt han ville ha idag.
Men jag provade den här hatten och blev förtjust. Köpte den och när vi kom hem gjorde jag en selfie med den på. Jag kikade in på Gunns Mode också precis som vanligt, men handlade inte nåt där.

När vi kommit hem, var vi båda jättetrötta efter dagens id. Så det blev varsin kopp kaffe med en chokladbit till. Då satt vi på balkongen och njöt i solen. Det har varit fint väder hela dan. Bara lite blåsigt på förmiddagen, men solen sken emellan molnen och temperaturen steg, så det var jätteskönt. 

Man ser nu, att det inte är så spröd grönska längre, utan den har blivit mera mogen. Rapsfälten är inte så gula längre heller.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

28 kommentarer:

Anonym sa...

Kväller..Oj ser att du är i hatten,fräsig..Ja storkarna finns ju bara i den södra landsändan.
Det smakade jäkligt bra med,rot o grönsaker till dagens mat..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon!Cool hat och tjej!! Jag hade valt samma som Sibbe............. Med tanke på hur lång kön är dit så borde jag nog sätta upp mej nu! Ha en bra dag morgonkram!

Anonym sa...

Jag har en Bo till svåger,född 1945,namnet dalade i populäritet från senare delen av 1950 talet,numera hör man aldrig namnet på någon ungdom..Haé Kram.

yvonne sa...

Solen skiner och ingen blåst!!! Det är bara till att njuta! Visst ser du cool ut i hatten!!En riktig toppsnäcka! Kram!

Anonym sa...

Mors..Oj va bra då blev det städat både i garderoben och i bildlådan..
Ja dom jobbar jäkligt bra ihop,Joakim o Erika,kul att se..
Ha nu en skön nationaldagg..Kramen.

Veiken sa...

Det var en rejäl runda ni gjorde och en härlig avslutning på balkongen därefter! Det är alltid roligt att göra saker, men i sin egen takt! Kram på nationaldagen!

Ama de casa sa...

Jag hade nog valt räkmackan - den såg supergod ut :-)

Anonym sa...

Ja Gustav är ett namn som kommit igen,jag har i min krets några Gustav 10 och 16 år gamla,,Gösta däremot har jag ingen i min krets som heter..Ha nu en fin Nationaldag..Kram.

Anonym sa...

Räkmacka, igen, du fresterska! Så gott!
Vad fin du är när du äri hatten!
Ha en trevlig nationaldag!

Anonym sa...

Ja det är ett nöje att vara åskådare när dom jobbar,,nu är det listning och armaturuppsättning på G.Sen ska väl Erika "piffa" lite kan jag tro..HHaé Kram.

yvonne sa...

Det kan vara så att vissa dagar har man händerna fulla.Ha en bra kväll! Kram!

Anonym sa...

Mors..Ja det är så kul att bara finnas i närheten när dom jobbar..Nu är man mera bollplank och den som kommer med glada tillrop..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Vilken härligt fin dag ni hade, men jag förstår att ni blev trötta. Häftig du var med hatten på! Snyggt! Kramiz <3

attis sa...

Gomorron fina Gilla. Det där skulle jag vilja haft till frukost. Tuff tjej med tuff hatt måste jag säga. Här uppe väntar vi på Ikea. De bygger för fullt i Umeå och beräknas bli klara februari 2016. Skitvädret fortsätter. Kalla vindar och regn. Ha en skön söndag. KRam/attis

yvonne sa...

Krama på!! Kramkram

Anonym sa...

Ja helt insektsfritt är väl inte detta,men getingar som är dom som är lite farligare för många,dom får problem att komma in i burken..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag känner en Eivor,uppe i norrland,hon har hjälpt mig en hel del i min släktforskning på mammas sida..Jag kommer att träffa henne igen när jag kommer upp till Ormsjö..Ska bli kul..Haé Kram.

attis sa...

Först måste jag ju säga att du passar jättebra i hatten. Såna mail hamnar i skräpkoregn direkt. Förstår bara inte att de aldrig ger sej. Kram/attis

Anonym sa...

Ja jag har nog släktforskat i mer än 40 år,till o ifrån,,men nu ganska intensivt när man fixar det från sin egen dator..Jag har 11 olika släkter på gång nu,Det har ju kommit in en del i familjen genom åren,jag hjälper några vänner också..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja du var snabbast,,Grattis..Haé Kram.

Anonym sa...

Nu forskar man ju hemifrån,,jag har abonemang hos Ancestry och Riksarkivet (SVAR)..Där har jag tillgång till en massa olika arkiv,men det är ju kyrkoarkiven man använder mest..Det microfilmas ju hela tiden,,man har kommit olika långt i de olika församlingarna,,men fram till 1925-1930 talet är det nog klart i de flesta länen..
På Farmors morssida är jag nere på 1535..
På Farfars morssida 1565..
På Mammas morssida 1555,,Mammas far står som Okänd..

Haé Kram.

yvonne sa...

Idag har vädret varit fint. Kram!

yvonne sa...

Då har vi haft det mysigt idag! kram!

Decdia sa...

Det var mycket action på en och samma dag!

yvonne sa...

Godmorgon Gilla! Ha en bra dag Morgonkram!

yvonne sa...

Dom putsar och vårdar sina bilar ömt!! Kram!

Anonym sa...

79 kronor för ett wienerbröd!!! Det är nästan så man storknar.
Omräknat blir det nästan 10 dollars - för ett WIENERBRÖD!!!

Hursomhaver så hade ni en (över)aktiv dag. Det du skriver om IKEA,
är så sant, så sant - rena långpromenaden

Gillar din hatt. Samma stil som Amas röda.

Ruth i Virginia

yvonne sa...

Ja dom är väl ompysslade och putsade!! Kram!