lördag 2 april 2016

Konstrundan i Nordvästskåne 2016

Under tiden 25 mars - 3 april pågår Konstrundan i Nordvästra Skåne. Vår vana trogen, så åkte vi till Landskrona, där man har en samlingsutställning av alla med-verkande i Konstrundan. Alla medverkande har sina ateljéer öppna, för besök. Men vi brukar alltså åka till Landskrona Konsthall för att se ett alster av var konstnär. Man har ett inträde på 40 kronor per person.

De första alstren mötte vi med en gång. Det är gjorda av Kiwa Saito, som har erhållit årets Helmer Lång stipendiet på 10 000 kronor för sin konst. 

Bredvid den här illustrationen fann man den här. 
Det är dagboksanteckningar från 2010, som hon har skrivit på en lång linnerulle och sen broderat hela texten allt eftersom.
Den här skulpturen gillade jag mycket. Det är ju tre storkar. Så typiska alltså för Skåne.
Den här var ju riktigt festlig.
Den här tyckte jag om i sin naivism.
Så gillade jag färgerna i den här olje-målningen.

 Sibbe blev mycket glad för den här Stengodsgrejen av Claes Tell.
Denna är också i stengods gjord av Siv Bokelund och kallas för "Mjölkerskan". Jag kan faktiskt inte berätta om alla bilderna, vem som har gjort vad. För fotona visar inte alla numren.
Här kan vi se ett nummer till. Det här "Ägget" eller vad man vill kalla det är i glas och gjort av Christian Svensson. Han kallar sitt alster för "Köld".
Den här tavlan var mycket fin i sin skildring av haveet och stenarna.
Så tyckte jag att de här fåren var trevliga.
Den här tavlan tyckte jag var riktigt söt.
Jag fick gå runt lite till, för jag hade missat att se signaturen på den här tavlan. Den är målad av Mats Rydstern och kallas helt enkelt för "äpplet". Vi känner varann, sen han och min äldste son var unga. Vi brukar åka till hans egna utställning, men det blir inte av i år. Vi får nöja oss med att titta på vår egen tavla på väggen, som vi min man och jag köpte för många år sen. 

Egentligen började vi rundan med att ta varsin kopp kaffe med äpplemunkar i fiket. Det var jättegott. 


Nu kan alltså alla, som är intresserade åka runt till sina favoriter och kika i deras ateljéer. Allt som allt är det 168 konstnärer, som har helgöppet.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

3 kommentarer:

JaanaM. sa...

Härligt med konstrunda!! :)

Anonym sa...

Oh, vad trevligt med konstrundan igen! Tack för att du visar oss runt,mycket intressant. Kul med olika konstformer och material.
Ha en fin helg!

Marianne sa...

Vad mycket fint :)
Jag skulle unte ha något emot att hänga dagboken på en vägg hör hemma, den är ju fantastisk i mina ögon, den av Per- Olov Olsson skulle jag nog också kunna hitta plats för.

Kram