söndag 2 november 2014

HELGNÖJEN


Igår tog vi oss en tura istället för att gå till kyrkogårdarna. Det var ju redan avklarat med dekorerna och ljusen. För er som inte vet vad en tura är, så ligger det så till att vi i Helsingborg ju har färjor som går över till Helsingör. Då kan man gå ombord och åka fram och tillbaka ett antal gånger. Man kan sitta i baren eller i restaurangen. Det kallas för att tura.

Vi satt i baren och det var mycket folk där. Det var minst ett par månader sen vi turade sist, men förr gjorde vi det nästan varje vecka. Men med stigande ålder och kanske mera vett, så blir det verkligen inte så ofta numera.
Detta är vad vi beställde ombord. Maten kallades för burgare och bestod av ett gott bröd, stekta fläskskivor, syltgurka och remouladsås. Grönt var det ju också som synes. Det smakade alla tiders. Så var det varsin öl till maten. Efter det så blev det kaffedags, det vill säga en slags Irish Coffee, men med nån slags likör i stället för whisky. Den drinken kallas för Scandlines Special. Mycket bättre än Irish Coffee.

Det var ju mycket folk ombord och det var flera vi kände, som vi inte har träffat på ett bra tag. En av tjejerna kom fram till mej och frågade hur jag mådde. Ryktet hade alltså gått att jag har varit dålig. Men som jag brukar svara: Bara bra, huvet opp och fötterna ner.

Sen kom det en tjej, som jag har träffat förr, när jag hade min affär. Hon hälsade också så gott på mej och vi pratade ett tag. Det var ett större sällskap hon var med i, som firade en möhippa. 

Där var till exempel den blivande, nej den redan gifta bruden, som hade gift sej vid sitt barns dop. Hon hade på sig en vit body, svarta strumpor och en rosa kort balettkjol, så jag trodde att hon hade klätt ut sej för Halloween. Eller Hallå-vin, som många har sagt nu.

Hon kom fram till mej och ville bli fotad tillsammans med mej, för hon ville se hur hon skulle kunna se ut, när hon blir äldre. Visst fick hon det. Hon hade nog fått reda på av den andra, hur gammal jag är.

Idag på kvällen har vi spelat Bingo, men glömde bort när det började, så vi missade första dragningen. Ingen vinst på de tre kvarvarande dragningarna. Jag rättade lotterna på nätet, men det var tji där också.

Ja, det var helgnöjena den här helgen. Det har blivit lite godis i helgen också. Inköpt ombord.
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. Nytt inlägg idag.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

21 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Det där med tura känner jag igen.
Det är ett måste när vi är i Helsingborg, vilket sker två gånger om året.
Jag skall titta in till din reseblogg.
Ha det bra.
Kram Viola

siitawelamsson sa...

God morron Gilla. Trevligt med tura. Det skulle jag åxå vilja göra, men det finns inget sådant här i skogen. Jag har blivit förkyld nu, första gången på flera år. Fy så tråkigt det är. Kram

Ama de casa sa...

Vi turade ju i somras, och det var hur trevligt och gott som helst. Och utomlands kom vi också - flera gånger :-)

Anonym sa...

Hejsan..Ja vi grattar Ama,hon var den enda som löste den senaste ordleken,kanske den svåraste hitils,,det var ju många bokstäver denna gången..Mysigt att kunna "Tura" sen råkade ni många trevliga människor också kan jag tro..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Låter som en bra helg för er. Det där med att tura hade nog jag och sambon också gjort ofta om vi bott i Helsingborg. Det är mysigt att åka båt (om det inte är för blåsigt då vill säga för då blir jag sjösjuk haha). Här i från Göteborg går det ju också båtar till Danmark, men den resan tar betydligt längre tid, så att tura här går inte haha.

Nej jag har inget filter på min kamera när jag fotar, däremot har jag den oftast inställd på skuggläge:)
kramar

yvonne sa...

Så kul!! Ni var verkligen ute och roade er.. Men hur gammal är du då??60 +??... kumquat finns här i alla affärerna! Kram!

Anonym sa...

Kväller..Ja lingonsylt kan man ha till allt utom ärtsoppa tror jag ;) Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Lingon till falukorv är kanske ingen höjdare,har aldrig testat,tar nog hellre en god senap..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Ja men han är inte ensam om att älska lingon,det är det många som gör,jag brukar ibland ha lingon till halstrad strömming,mm gott..Haé Kram.

Ama de casa sa...

sv: Vi är inte heller så förtjusta i MediaMarkt och deras hemsida är hopplös. Tyvärr finns det inte så många elektronikaffärer att välja på här i närområdet.

Veiken sa...

Det är trevligt att tura! Vi åker ibland fram och tillbaka till Fredrikshamn ibland. 3 timmar dit och tre timmar hem! Det är väl också en slags "tura" kan jag tro! Kram

yvonne sa...

Jag hade varit glad om jag hade haft en sån vacker dotter Men... Mia är min svärdotter .En fantastisk svärdotter Hon ställer upp till tusen. Kram!

yvonne sa...

Gulligt sagt av dej Hon är en go och rar svärdotter Den bästa man kan ha! Kram!

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Fast det där "levande" kyrkobilden har jag gjort i ett annat program på datorn, något sådant kan jag inte få kameran att göra:)

Jag brukar gilla att gå på bio, men den här omgången var verkligen hemsk. Förstår inte att människor kan vara så respektlösa. De fick till och med skicka in en vakt som fick sitta med i salongen.

Kram

yvonne sa...

Bra att du har förståndig och har bekväma skor.Kram!

Anonym sa...

Hej du.Jag har gråkallt +3,8 just nu,på fm flög det några snökorn i luften,kanske mest för att förvarna om vad som komma ska..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag håller nog med dig,vintern är i antågande,+2,8 här..Haé Kram.

Veiken sa...

Svar: Det tar ca 7 timmar från det vi åker från Göteborg tills vi är tillbaka! Man hinner en hel del på den tiden! Ni kan ju också sitta hur länge ni vill när ni turar! Kram

yvonne sa...

Ja man får ju hoppas att man blir klokare med åren.. Kram!

yvonne sa...

Bra när man får in en träff! kram!

yvonne sa...

Godmorgon! Jag sov när du var inne och sa godnatt till mej! Ha en bra dag Morgonkram!