onsdag 25 maj 2016

NÄSTAN INTE EN STILLA STUND PÅ HELA DAN!


Den här dagen var förutbestämd till ett besök hos tandläkaren.
Redan i somras bet jag sönder en lagad framtand. Det blev inte av att gå till tandis då, eftersom jag visste, att jag skulle få vistas på lasarettet. Men hur länge, jag skulle bli där visste jag inte då. Det blev ju tre omgångar och till slut en operation. Den lyckades ju och jag är helt tillfrisknad, men inte helt läkt än.

Det här är ett akvarium, som finns i mottagningen.
Men nu kände jag, att det var dags att få ordnat lagningen. Dessutom har jag haft ilningar i tandhalsarna, så jag räknade kallt med att det skulle bli dyrt.
Vi har världens bästa tandläkare och han ordnade min trasiga tand på ingen tid. Att den överhuvudtaget har behövt lagas, berodde på, att vi skulle resa till Stockholm för att fira min femtioårsdag hemma hos min dotter och jag skulle dessutom bevista modemässan där uppe. Det var många år sen.
På vägen upp stannade vi till i Gränna och där gick vi till ett ställe, där de tillverkade polkagrisar. Handlade en påse och under vägen knaprade jag på en polkagris och då sprack min ena framtand sönder. Den blev visserligen lagad, sen vi hade kommit hem igen, men det var inte kul under tiden att knipa ihop munnen så det trasiga inte skulle synas.
Det var den lagningen, som gick åt skogen så lång tid efter.
Jag hade räknat med, att det skulle kosta skjortan att laga den tanden och de ställena, som isade. Det visade sig att det inte fanns flera hål. Så räkningen blev inte så skyhög, som jag trodde. Värre kunde det ju ha blivit, om jag hade varit tvungen att laga de isande tänderna också.
Vi kom hem igen i lagom tid till pubens lunchservering. Man får inte bara dagens rätt utan även får man ta av en salladsbar. Här är min salladstallrik.
Och här är Sibbes.
Till varmrätt hade vi beställt Pasta Bolonese båda två. Det är en stooor djuuup tallrik man får. Jag orkade faktiskt inte med allt, men Sibbe var duktig. Allt gick ner.
Sen gick vi upp till oss och vilade lite middag efter maten. Skönt. Jag hade fått ett brev också, som jag öppnade när vi kom upp.
Det var bloggarkompsen farfar Hebbe, som hade skickat några fröer till mig. 
Klicka på "nötbilden" så kan du komma till hans blogg. Tack käre Hebbe för de här. Jag hoppas att jag ska lyckas att få fram Mestilablomster.

Sen hade jag ett paket att hämta på "Hemköpsposten", lite smått och gott från Yves Rocher. Den här gången blev det lite extrapresenter också.
Så satte vi oss som vanligt på en av sofforna på torget framför Hemköp och åt varsin glass. (Det ska man ha där) Bilden visar nåt som liknar blommande lökar. Jag vet förstås inte vad de heter som vanligt. Men jag har ju kunniga läsare, som säkert kan berätta vad det är för nåt.

Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Marianne sa...

Jag kan inte se några kommenterar så börjar med namnet på blomman, allium heter den.

Men vilket dåligt tillfälle att bita sönder tanden...min tandläkare sa art lagningar håller ca 20 år och jag gissar att din har gjort det?
Det är ju svindyrt hos tandläkaren så det var ju skönt att det inte var mer än den lagningen.

Kram