söndag 20 januari 2013

Vart tog Matte vägen?

Det undrade nog Baloo idag, för hon var här och lämnade honom mitt på dan. Det är han väl inte riktigt van vid.
Vi börjar först med att Sibbe bakade pannkakor som vi bjöd Matte på med hallonsylt och vispgrädde till. Alla pannkakorna gick åt som smör i solen. De var jättegoda.
Så här ser Sibbes födelsedagstulpaner ut i dag efter en vecka. De har hållit sig fint, eftersom jag har flyttat dem till fönstret i sovrummet på nätterna. Där är det svalast i huset, eftersom vi stänger av värmen i elementet då.
Så kom Mattes Pappa, för han skulle ha en nyckel av henne innan hon reste. Just det! Hon är på väg på semester ett tag, så vi ska hand om Baloo i två veckor. Vi drack kaffe tillsammans alla fyra innan de gav sig iväg. 
Vi kan slå oss i backen på, att Baloo fattade att det var nåt särskilt idag, för han hängde med huvudet, när de gick. Han brukar bara sitta och titta efter henne, när hon lämnar honom annars. När vi sen gick in i rummet och satte oss, så klättrade han nära på upp i Morfar Sibbes knä och ville kela. Det brukar han visserligen göra, men idag var det på ett särskilt sätt. För han gömde huvudet i knät på honom. Han visste helt säkert att hon skulle vara borta längre än bara några timmar.

Vi gick ut och promenerade med honom över "Noacks" väg. Det blev en bra runda för oss alla tre i kylan. Fint väder i alla fall trots avsaknaden av värmen. Några grader kallt alltså.
I kväll ville han inte äta maten, bara litegrann. Jag har varit ute med honom en sista gång för natten nu och han bara smakade lite på maten. Han har väl bara ätit en ½ portion, mot vad han brukar. Nu, när jag skriver det här, ligger han vid ytterdörren, som han brukar, när han väntar på Matte.
Vi har det ju bra, att vi kan hjälpa henne att passa lägenheten, blommorna och posten medan hon är borta. Och vice versa, när vi är borta nån gång. Vi byter ju tjänster på det viset.

Dagens Citat: 
Många lever med en så förbluffande rutin, 
att det är svårt att tro att de lever för första gången. 
Stanislaw Jerzy Lec.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Han längtar! Om ett par dar så är han som vanligt igen ska du se! Visst är det fint att kunna hjälpa varann! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Då får ni riktigt rå om honom nu då. Hoppas han får aptiten idag tillbaks. Kram

Carina Sjölund sa...

Klart han saknar sin matte.
Men nu får ni gosa riktigt med snyggingen♥
Puss på nosen till honom♥
Kramen till dig vännen♥

Skruttmärtha sa...

Det är bra när man kan hjälpa varandra.
Duktig Sibbe är på att sköta sina tulpaner. Det är säkert du som fixar med dom så han kan sitta och njuta av dom.
Alltid så lätt att ta fram alla julsaker hade julgardiner i alla 5 fönster. Jag julpyntade dagen före julafton gör alltid det.

Tiden går så fort när man sätter sig vid datan. Säger till min gubbe att datan är en del av min medicin. Så kul när man fått så många fina vänner när man bloggar.
Min gubbe kikar mycket på tv. Ska jag se på tv ska det vara korta program och att jag kan sitta och sticka eller vad jag håller på med den dagen.

Det var längesen ja börja spara till min första miljon, det var på den tiden när det fanns pappersfemmor och tior.

Gissa vad jag undra vad du kunde ha i yoghurten. Hoppas den Müslin är god. Köpa fel är lätt allrahelst om dom flyttar på varorna. Jag är barnsligt förtjust i Pyttipanna den har legat i en frys på samma ställe länge, men nu var det köttbullar och det såg varken gubben eller jag när vi handla. Köttbullarna var goda.

Flygmuseum där skulle min gubbe gilla att strosa omkring. Han har säkert varit där. Han kör ju radiostyrda plan. Har hållit på med modellflyg sen han var 13 år. Många år när man räknar ihop gulp 51 år är det.

Ha en riktigt bra dag och hoppas voffsingen äter mer och ger er långa sköna promenader.

Kramar från Gun-Britt

Mathilde sa...

SV: nä det kanske det inte gjorde. Är ju helt ny i allt med barn att göra så det är lite skönt att ha lite att läsa, när inga av mina nära heller har barn. =D ha en bra dag.

trollet sa...

Stackars liten, tur han tycker om er och är van att vara hos er!!

Mita sa...

Hallå där,det var ett tag sen jag var inne hos dig ser jag.
Men stackars "lille" Baloo,inte lätt när matte åker i väg. Vilken tur att han kan vara hos er som han känner så väl och är trygg hos.
Jag har för mig att ni brukar vara noga med maten till honom,så inga mutor till att äta bättre blir det..**det är bra,dom blir så fort bortskämda. Aptiten kommer tillbaks,ingen hund svälter ihjäl frivilligt..*L*..
Toppen att ni kan byta tjänster med varandra,det är guld värt..
Kramen och ha en fin dag♥

Nett sa...

Vad kul för er att få rå om honom i två veckor, det kommer säkert att gå jättebra. Kram

Yvonne ♥ sa...

Hundar vet och känner mer än vi människor kan förstå.Bra att ni kan hjälpa varandra.. Kram!

Yvonne ♥ sa...

Alla 4 hundarna känner på sig att jag inte mår bra så de gick inte till dörren för någon promenad.De har fått nöja sig med trädgården..De har hållt mej sällskap i sängen. Kram!

ansepanse sa...

stackars Baloo, jo, hundar är bra på att läsa av, så han har säkert känt på sig att matte kommer att vara borta en längre tid
kramar