torsdag 17 januari 2013

Nyfärgad.

Nu blev det äntligen gjort. Jag bad så snällt i går kväll och Sibbe sa ja. Jo, han hjälpte till att färga håret på mig. Jag använder ju Hennafärg sen mer än 30 år. 
      
Det var min gamle frisse, som rekommenderade färgen, kopparröd, sen han hade tröttnat att färga håret på mig, eftersom det tar sin tid och på salongerna har man mera sofistikerade saker, så det var väl dålig vinst för honom. Bilden har jag lånat på nätet.
      
Så i många år gjorde jag i ordning min färgning själv, men fortsatte att gå till honom, när jag behövde permanentas. Jag har haft både afrofrisyr och sen med tiden lite längre. Men numera klipper jag det själv. Men sista året har jag inte klippt mer än luggen.  Så nu är jag rätt långhårig. Sen vi blev pen-sionärer båda, tog Sibbe över den sysslan att färga mitt hår.

När jag tvättar håret, så låter jag det självtorka och minsann har jag inte blivit lite självlockig också. När jag var barn var jag så avundsjuk på min lillasyster, för att hon hade lockigt hår och jag var spikrak i håret. Här har syrrans hår inte hunnit växa ut ännu, men se på mitt!
Min kära svägerska har ändrat min bild, så den blev så här fin, istället för min scannade, som ser ut som här nedanför. Tack lilla Yvonne!

Detta blev ju tokigare och tokigare. Det var inte min svägerska, utan Skåningen, som har samma förnamn som min svägerska, som hade hjälpt till att snygga till bilden. Men jag låter det tokiga vara kvar.
Men för det mesta gör jag en inbakad fläta i nacken numera. Första gången jag använde mig av en sån, var på mitt Barnbarns bröllop i somras. Då blev frisyren inte speciellt sofistikerad, men nu har jag blivit van och håret längre, så det blir bättre nu. Den här bilden är från i somras. Då var jag också nyfärgad.
Men jag hjälper ju Sibbe också med hans hår och klipper det med rakmaskinen på kort läge. Så vi tjänar en hel del på att ordna frisyrerna själva. Ha, ha! Bilden är också från i somras, men han har samma frilla året om.
Det har varit rätt fint väder idag igen. Solen har lyckats att lysa igenom de tunna molnen, men Sibbe sa, när han kom hem från Hemköp, att det blåste väldigt ute, så det kändes ordentligt kallt, trots att det inte var mer än - 5 grader. Sen, när jag gick ut med Baloo, blåste det inget alls, så jag frös inte. Men jag hade förstås också klätt på mig ordentligt.


Dagens Citat: 
Oberoende kallar man de människor, 
som är beroende av sina plånböcker. 
Danskt ordspråk.

♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!     ♥ ♥ ♥ 

17 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Billigt o bra att fixa håret själv! Jag har ju klippt till Bosse i många år nu...Din färg är så himla fin! Kramiz

Yvonne :-) sa...

Godmorgon! Vad bra att spara och använda till resa.Det gör ni rätt i.. Morgonkram!

Siita sa...

God morgon. Blåste här med igår, o på kvällen kom det snö igen. Har slutat färga mitt hår. Kram

ansepanse sa...

du har så vackert hår tycker jag, det är en så fin lyster av hennan
jag kör med klippmaskin på J också och klipper mitt hår själv också :) jag har också sparat och sparat, så jag börjar också få ganska långt hår nu, men en sådan där fläta får jag nog inte upp än, två flätor har jag när jag går och lägger mig
kramar

Nett sa...

Bra att du får hjälp med att färga det, sibbe är mycket billigare än frissan ;) Kram

trollet sa...

Vilken fin bild på dej och syrran!! Jag vill oxå kunna göra inbakad fläta...
Ska bli 16 minusgrader i helgen, bävar;)
Hallelulja (peppar peppar) axeln är bra!! Den knakar lite...
Härlig helg till Er!! =))

Skruttmärtha sa...

Fin hårfärg och flätan är så fin. Jag klipper min gubbe menar ju kör med en hårtrimmer. Våra gubbar har likadana frisyrer.
Jag går till frissan, sen jag blev pensionär får jag rabatt på 50 kronor. Jag börjar oxå få tjusarlockar men mest i nacken.
Dom flesta jag känner sparar på änglar. Du är den första jag träffar på som sparar på grisar, nä skoja allt lite har en till bloggkompis som gör det.
Tack, börja att göra kort det är så kul. Kommer att lägga ut lite mer kort som jag håller på med nu.
Just det jag skulle skriva jag har aldrig färgat mitt hår. Nu har jag hittat några gråa strån.
Jag brukar tjuva mina björkkvistar när ingen ser mej.
Idag har vi 13 kalla grader.
Ha det bäst
Kram från Gun-Britt

Sussi sa...

Det är en väldigt fin färg du har på håret. Inbakad fläta är en av mina favorituppsättningar. Mycket tjusigt.

sv. Jag har jobbat ända fram till operationen. Det gjorde inte speciellt ont i tummen när den inte satt ihop med resten av handen. Då var det mest ömt och otäckt när man tröck och drog runt med den. Nu när den sitter ihop igen gör det väääldigt ont. Dessutom så är den gipsad nu. Så jag räknar inte med att vara tillbaka på jobbet förrän på onsdag. Förhoppningsvis ska det gå bra då.

Trevlig helg
Kramisar

Yvonne :-) sa...

Roligt att du tycker om att läsa om minna gamla minnen.Sätt inte in pengarna LEV UPP DOM !! Och använd dom medan ni kan.. Kram!

Ama de casa sa...

Vilken fin bild på dig, syrran och mamsen! Jag älskar gamla bilder :-)

ansepanse sa...

Sv: nu har jag varit inne på youtube och kollat på inbakad fläta, det SER lätt ut men jag förstår ju att det behövs en del träning på det där :) men jag ska testa och träna
kramar

Carina Sjölund sa...

Du har verkligen en vacker färg på ditt hår. Passar dig toppen bra♥
Och så mycket man tjänar på att göra det själv :)
Ha det gott vännen!
Kramen♥

ansepanse sa...

Sv: jo, det var väldigt bra beskrivet och visat, så jag VET nu hur jag ska göra, det ät bara träning som gäller nu
kramar

Yvonne ♥ sa...

Det var jag som fixade till foto till dej!Hade ingen anning om att jag var din svägerska :-) Kram!

ansepanse sa...

Sv: japp, här ska tränas, men inte ikväll eftersom håret är vått efter bastubad :)
kramar

Yvonne ♥ sa...

Jag trodde att du förstod att det var jag. Hoppas att du kan förstå hur jag menade att du skulle redigera.Jag misstycker absolut inte att vara din svägerska Men jag undrar vad min Kjell säger om det?? :-) Kram!

Yvonne :-) sa...

Ja jag undrar just vad din svägerska och din bror skulle säga och min gubbe!! Stor nattakram!