lördag 11 oktober 2014

SLARVMAJA!!!

Vi fick för oss att göra en utflykt till Landskrona idag. Det var lagom väder och fin utsikt hela vägen dit. Vi kör aldrig på motorvägen, utan tar den gamla vägen ner. Där är det inte så mycket trafik och man får se åkrar och ängar på vägen.


Ett fint utsiktsställe har vi i Glumslövs Backar. Man kan se Ven ute i Sundet därifrån. Man har bytt namn på det, men Glumslövs Backar har det hetat i mitt huvud i alla år. Men numera står det Hilleshögs dalar på en skylt.


När vi kom ner till Landskrona och skulle parkera nedanför Museet, så var det massor av försäljningsstånd på torget där. Det var rena loppiset. Vi fick höra senare att det var Landskronadagar idag. Man skyltade med konst i nästan alla skyltfönster. 


Där vi brukar parkera bilen har det alltid varit sjudygnsparkering alldeles gratis. Men det såg lite konstigt ut, för det fanns inga parkeringsautomater för de parkeringar, som man har behövt betala för. Hela området har fått gratis parkering och inte ens nån bestämd tid, som man fick stå där. Det var ju inte dumt. 


Ja så gick vi upp mot stan och jag tänkte fota stånden. Men ack och ve och fasa!!!! Jag hade glömt kameran hemma. Det är ju förfärligt för en som bloggar. Kameran brukar ju vara redskapet för att få bloggen lite roligare. 
Jag har ju kamera i mobilen, men den är ny och jag kan inte hantera den riktigt än. Jag vet inte ens hur jag ska föra över bilderna till datorn, som är mitt arbetsredskap. Dessutom var det svårt att se vad det stod i den, för fönstret var rena spegeln. Vi gick förbi Rådhustorget och uppåt mot teatern.

Där hälsade vi på hos Anneli Heiskanen, som har herrbutiken Marc. Hon har massvis med tuffa och eleganta herrkläder och en avdelning med damkläder också. Vi brukar alltid titta in hos henne, när vi är i stan och det blir alltid en stunds trevligt prat. Synd, för idag hade jag tänkt fota lite i butiken. Men vi hade en trevlig stund ändå. 
Sen gick vi till vårt stamlokus, Gyllene Koppen och drack kaffe och åt varsina två mackor. Vi hade tänkt att köpa smörrebröd, som dom brukar ha, men de var slut. Ägarinnan är danska, så såna kan hon verkligen göra. Nu blev det en äggochsillmacka var och en med köttbullar och rödbetssallad. De var goda de också. Bilderna har jag tagit tidigare.

 Klicka på bilden så får du se deras hemsida, där du kan se adressen och deras mejladress. Sen åkte vi hem igen och fick ett trevligt bemötande av Baloo, som redan hade kommit. Vi hann med en avstickare till ICA Maxi på Råå först och handlade lite kaffe bland annat.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Margit sa...

Ja Gilla...jag förstår "paniken" när du upptäckte att du glömt kameran!! DEN..eller "mobilen med kameran"..är ju VÅRA "arbetsredskap" nör vi Bloggar/Facebookar.....

Anonym sa...

Mors,,aj som f-- inte kul att glömma kameran hemma...
Jag säger till alla jag känner,att bilder får man aldrig kasta,även om motivet är okänt,,jag har nu lagt ut ett antal bilder på Ormsjös sida och fått god respons och namn på de avbildade personerna.Skitkul.Haé Kram.

siitawelamsson sa...

Go´morron. Tråkigt när man glömmer kameran, det gjorde jag när vi var på fb, bloggträff sist. Har ej vant mej vid att jag har en kamera, den förra gick ju sönder. Den nya ligger på bordet bara. Kram

Anonym sa...

Hej du,,det brukar ju följa med en USB kabel,där det går att ansluta till datorn...
Ja det finns en Fbgrupp där vi som har anknytning söker svar på gammalt och nytt..Vi är 266 medlemmar,så där finns mycken kunskap..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vi brukar också välja dom mindre vägarna framför motorvägarna. Mycket lugnare och mer att se. Om det inte är bråttom och/eller lång väg mellan punkt A och B, förstås.

Men aj, aj, aj... Att glömma kameran? Illa... ;-)

Anonym sa...

Du borde ha fått fram en dialogruta som frågar vad du vill göra.
Kolla i manualen där borde det stå hur du ska gå tillväga..Haé Kram.

yvonne sa...

Vilken härlig dag ni har haft! Kram!

Polargrevinnan sa...

Vi bloggare sover väl med kameran - var det "någon" som sa till mig.
Det var inte snällt sagt. Men visst vill vi ha kameran till hands.Jag kommer ihåg Glumslövs backar.
Du, det blev ju ett bra inlägg utan bilder. Men visst kan bilder säga mycket.
Jag pratade med min bror i dag. Han bor i Ödåkra. Ni har haft fint väder idag och här har det regnat så gott som hel dagen. Det smattrar fortfarande På fönsterblecket.
Så är den här veckan slut. Hoppas du
får en fin vecka. Du får gärna skicka hit solen.
Kram Viola