fredag 31 oktober 2014

ALLHELGONAHELGENE LITE I FÖRSKOTT.

Klockan ½ 3 i dag visade termometern + 4 grader. Är det månne vintern, som har kommit med vintertiden? Vi har varit vid våra respektive gravar idag redan. Det blir för trångt i morgon på Allhelgonadagen. Först inhandlade vi lite gravsmyckningar och hämtade bilen för transport först till Krematoriet, där Sibbes far och mor finns i Minneslunden. När vi klev ur bilen, så spelade klockorna i krematoriets torn.
                     
 Så här såg deras blommor ut. Nästan Halloweenfärger. Vi satte dem på en speciell plats för blommor.
 Här fanns det flera sådana ställen att sätta sina blommor på. Om man hade gravljus med sig, så fanns det speciella ställen att sätta dem på också.
Så här vacker ängel står på en pelare intill själva Krematoriet.
Inte långt från, bara en bro över från krematoriet, så ligger min man begravd. Här satte vi en specialtillverkad gravsmyckning och tände ett gravljus.
 När vi gick tillbaka till bilen, så kom det en flock med fiskmåsar flygande.
 Några hamnade i dammen bland alla änderna.
 Så var det dags att förflytta oss igen. Då blev det  till Pålsjö Kyrkogård, där Sibbes fru ligger begraven.
Efter mycket om och men och mycket letande så såg vi den här imponerande allén. I bakgrunden ser man ett rött träd.
 Här syns det. Vi hade irrat fram och tillbaka, utan att hitta rätta gravgången. Pålsjö Kyrkogård är jättestor och har många gångar. Vi tog fel flera gånger, så det var skönt att sätta sej ett tag och vila framför detta vackra träd.

 Nu visste vi att vi var på väg till rätt ställe. För det här är en krigskyrkogård, där det ligger många förolyckade utrikes soldater begravda. Se HÄR vad det står om den här och andra gravar.
 Här ligger Sibbes svärföräldrar och hans fru. Det är en av hans döttrar, som har lagt dit de två röda hjärtana. De fick samma slags gravprydnad, som min man.
Den här skylten talar om att det finns de där krigsgravarna som jag visade tidigare. Den sitter vid ingången men nu är vi på väg ut och hem.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

24 kommentarer:

yvonne sa...

Det blev en promenad för er!! .............Det har sina fördelar att bo i hyreshus.. Nattikram!

Anonym sa...

Önskar dig en trevlig helg.
Kram Bosse

yvonne sa...

Skönt för er att slippa trädgård! natti!

siitawelamsson sa...

Go´morron Gilla. Ursäkta men är inte överskriften fel. Inte trettondagen än på länge. Men vackra bilder o vackra gravar. Ingela skulle tända hos mor o far igår lr idag. Vi ska ju till Ellinor på kalas idag. Ha det bra. Kram

Anonym sa...

Mors.Samma hemma hos mig,ingen portkod men dörren låses kl 19 tror jag,sen blir det lugnt i trapphuset..
Många fina bilder från erat bestyr med gravsmyckningarna..
Haé Kram.

Veiken sa...

Jag ska också ligga i en minneslund! Ingen ska behöva känna press för en grav! Det räcker med att dom tänker på mig ibland och att tända ett ljus då och då om dom kommer ihåg det! Det är fint på kyrkogårdarna nu med alla blommor och ljus! Kramar

Anonym sa...

Ja du ser så det kan bli..Jag sålde huset 2009 när hustrun avled,,så jag har en lägenhet mitt i Skutskär...
Stugan som du kanske tänker på ligger i södra lappland,där jag vistas 4-5 ggr per år..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja jag läste också detta om Wordpress.Haé Kram.

Veiken sa...

Svar: Tack för varningen. Jag ser alltid till att ha den senaste versionen och uppdaterar så fort det kommer något nytt! Kram

Ama de casa sa...

Vackra viloplatser och blommor.

Mina föräldrar är för långt bort för att jag ska kunna besöka deras gravar. Men jag tänker på dom. Ofta, och särskilt mycket vissa speciella dagar. Som den här helgen, till exempel.

yvonne sa...

Tackar för grattis!Jag tyckte att det var en bra present vi fick!!Så bra att du inte fick ont i lederna och fötterna . Kram!

Anonym sa...

Ja lägenhetsboende är ju ganska bekymmersfritt och skönt..Haé Kram.

Anonym sa...

Tack för rundvandringen! Eftersom jag ju bor i Wales och just nu befinner mej i Spanien kan jag inte komma till mina nära och käras gravar, men tänker på dem.

Anonym sa...

Jag är nyfiken. Vilka var soldaterna som är begravda i "din" kyrkogård?

Mina föräldrar har grav vid Grangärde kyrka. Själv har har jag makens aska på en hylla i garderoben. Vet inte vad vi ska göra med den. För mej själv vill jag ge mina kvarlevor till ett universitet, dvs om dom vill ha såna gamla kroppar till att hjälpa utbilda nya läkare. Roligt om man kan bli till nån nytta "efteråt". Barnen var tveksamma, men jag tror jag har övertygat dom.

yvonne sa...

Tack själv för din kommentar.. Kram!

Maria sa...

Jag skall åka till kyrkogården imorgon och göra fint. Tycker det är så rofyllt med alla tända ljus vid den här tiden. Va fina bilder från Sofiero, det är vackert med alla fina höstfärger.
Kramizar

Gilla sa...

Kära anonym. Synd du inte skrev ditt namn. Klicka på den här länken och scrolla ner till Krigskyrkogården. Där går det att se vilka som är begravda där och varför.

Gilla

Gilla sa...

Jag glömde ju länken. Här är den: http://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5lsj%C3%B6_kyrkog%C3%A5rd. Scrolla ner till Krigskyrkogården.

Gilla

Veiken sa...

Söndag förmiddag 2 november och här visar termometern på +15 grader! Det är fantastiskt härligt! Kram

Anonym sa...

Vad är säkerhetsspara?

yvonne sa...

Det gör inget att det blev sent med blomman. Kram!

Anonym sa...

Hej du..Om dom är drickbara törs jag inte svara på,,men du får testa med några droppar i munnen,om det smakar illa får du skippa den...
Jag köpte ju 4 flaskor av 2014 glöggen,så den kommer att drickas kall..Haé Kram.

yvonne sa...

Precis du har så rätt Bättre sent än aldrig .Kram !

Anonym sa...

Anonym var Ruth i Virginia.