fredag 21 november 2014

BÅDE OROLIG OCH ROLIG FREDAG.

Jag har haft problem med modemet, som hör till 3. Så för ett tag sen fick jag lämna in det till reparation och fick ett lånemodem till låns. Det kunde bli så, att det gamla modemet, eller dosan, som jag kallar den för, stängde av sej i tid och otid.  Jag har tillbringat många timmar att sätta fart på dosan och att kunna komma ut på nätet.

Den nya dosan fungerade perfekt hela lånetiden. Jag fick ju förstås lägga in en ny kod, för att komma ut. Den satt på baksidan av dosan.

Så fick vi tillbaka den gamla och den skulle vara reparerad och klar. Men den stängde av sej själv och sen gick det inte att komma ut igen. Då åkte vi upp till Väla och 3butiken och lämnade in dosan igen och fick låna en annan. Men jag kom inte ut med den ändå, för jag kunde inte se nån säkerhetskod. 

Men Sibbe ringde till Baloos Matte, Jessica i morse och hon hade ett likadant modem. Man skulle öppna dosan och då sitter koden inuti den. Det lyckades jag med och sen har det varit frid och fröjd. Det var alltså den oroliga delen.
Vi bestämde oss för att åka ner på stan och gå på utställningarna på Dunkers Kulturhus.

Du som inte är helsingborgare, vet väl inte vem Henry Dunker var. Läs HÄR om honom. När han dog var han Sveriges rikaste man. Men eftersom han var änkling och inte hade några barn, donerade han sin förmögenhet till Helsingborgs Stad. En del av pengarna användes till att bygga bland annat Kulturhuset och naturligtvis så fick det hans namn också.

Först såg vi en stooor utställning av foton från hela världen. Det var mycket fina foton man visade, men det kändes inte bra att fota några där.

Tavlan ovanför är en installation av lysrör. Den gillade jag ordentligt. Sen gick vi till en annan utställning i huset.
Det här är en målning som jag fastnade för. 
Det var många olika saker som ställdes ut den här gången. Det här är en samling gubbar, kanske i stengods. 
Det här är långt ifrån stengods. Det är en installation, som ser ut som om allt är stickat eller virkat i ett tjockt och luddigt garn. 
Man kunde tro att detta är en samling kryddburkar, men det är det ju inte. Vad burkarna innehåller gick inte att se. 
I en annan sal fanns det här tornet, som är uppbyggt av tunna bräder. Det står mitt på golvet i en utställningssal.
Här syns den förra i bakgrunden och en till, som hänger i taket.  
Vad den här saken egentligen ska föreställa, kan man bara gissa. Det är ju i alla fall en kvinnofigur underst. 
Nu har vi sett vad vi ville se och var på utväg, men jag ville så gärna visa den vackra byggnaden på andra sidan torget. Skönt att det finns lite gamla byggnader kvar, så att inte alla är rivna och försvunna i stan. Bilden är tagen från andra våningen i Kulturhuset genom ett fönster.

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

22 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag gruvar mig! Efter att i 10 års tid haft ett bra o fungerande bredband har nu detta sagts upp av leverantören och före 173 måste jag ha hittat något som fungerar och inte kostar en förmögenhet. Kramiz

Ama de casa sa...

Vad duktig du är som fixar och trixar med alla dom där datagrejerna. Själv överlåter jag det till min "dataavdelning" ;-)

siitawelamsson sa...

Hejsan. Trevlig utställning ni var på. Gillade det mörka murriga virkade sakerna. Nu peppar, peppar ta i trä. Vår dosa har klarat sej länge nu. Kram

yvonne sa...

Bra fixat med modemet!!................ SVAR:Du... det var inte meningen att ge dej dåligt samvete Jag har så nog av mitt dåliga samvete! Ha en bra lördag! Kram!

Anonym sa...

Fattar inget av det tekniska,men förstår så mycket att det varit problem! Trevliga bilder och mycket intressant läsning om Henry Dunker.Har hört talas om honom,men visste inte så mycket om honom,men nu vet jag mer. Tänk vad man kan göra nytta av pengar om de används rätt!

Anonym sa...

Hej du,,Hoppas det fixar sig med modemet,inte kul när det jävlas..Det är jättebra av vissa styrande att bevara de gamla husen/byggnaderna..Det var ju ett fasligt rivande på -60 talet..
Det fanns en hel del att fästa blicken på där på Dunkers kulturhus..Haé Kram.

yvonne sa...

Så bra att lånemodemet fungerar! Det gör inget om du inte har plats med grejorna Du hittar dom säkert ändå.. Nattikram!

Anonym sa...

Mors..Ja svensk husmanskost,det är bra det,,dillstuva potatis var inte besvärligt,busenkelt o gott.Haé Kram.

Anonym sa...

Mors..Hoppas du får ordning på modemet helst få det utbytt...
Synd att dom använder pengarna till något som donatorn inte gillade,lite av ett svek kan man tycka..Haé Kram.
Skönt,nu behöver man inte slå en kod när man kommenterar..Kram.

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna söndag! Nej, 3 kommer inte att bli aktuell och jag tror inte att det blir Telia heller...Kramiz

Anonym sa...

Hej du..Ja du får skaffa en annan leverantör av nätuppkoppling,,verkar ju inte kul med 3 som visar sin vrånghet så..
Jag vill ju ha något i händerna när jag sitter hemma,och mössorna är ju ganska enkla att sno ihop,,började på en i dag till min systers måg,,han ville ha en lite diskret i mörka toner,,få se hur den blir..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi har nog många likheter,även suduko och korsord gillar jag,,datorn tar ett antal timmar varje dag..Haé Kram.

yvonne sa...

Ja...man åt sill på tvären och längden! Och vi hade inte heller telefon utan fick ringa i telefonkiosk! Ja du det var tider ,Och berättar man det för barnbarnen så tror dom inte på det! Kram!

Anonym sa...

Jag tror att ett byte till Telia är bra,,dom verkar ju vara stabila,och god hjälp brukar man få om det spökar..Ja fixa en mössa till honom så blir han säkert glad..Haé kram.

yvonne sa...

Jag är inte så förtjust i sill. Fick nog för mycket som barn . Kram!

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna regniga måndag! Eftersom vi har TV från ComHem så funderar jag på bredband från dem också. Kramiz

Anonym sa...

Jag tycker oxå det ska vara tofs på mössan,,jag låter tofsen vara oknuten så får han göra som han vill med den..Haé Kram.

yvonne sa...

Oliwer tvättar på ett ställe där man gör det själv.Det känns bra att ha fått på vinterdäcken.. Kram!

Anonym sa...

Det blir säkert gott det som kommer från Sibbes kök..
Kooikerhund ,jag hade inte en susning vad det var för hund..Googlade och fick se en lite vacker pigg liten vovve.Jag har aldrig träffat en sådan tidigare,så vitt jag vet..Haé Kram.
svårt att få iväg kommentaren,blir anonym,,Fast jag är Hebbe.

yvonne sa...

Det är skönt att själv slippa byta däck. Kram!

Hebbe sa...

Kväller,,då har du haft en myskväll med god mat och samvaro,,härligt..Haé Kram.

yvonne sa...

Förr byte jag däck .Men inte nu på gamla dar. Kommer jag ner kommer jag inte upp.Nattikram!